Van Avermaet: “WK op maat van Kristoff”
foto: Sirotti
woensdag 26 april 2017 om 10:31

Van Avermaet: “WK op maat van Kristoff”

Greg Van Avermaet geniet na Luik-Bastenaken-Luik van een korte rustperiode. De winnaar van Parijs-Roubaix blikte met Sporza echter alweer uit op de rest van het jaar. Zo ook op het WK, dat in september plaatsvindt in het Noorse Bergen. “Oliver Naesen is net gaan verkennen en stuurde dat het niet echt lastig is.”

Chauvinistisch
“We moeten ons er niet te veel bij voorstellen”, gaat de olympisch kampioen verder. “Er werd al steeds gezegd dat het parcours een beetje tussen de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race in zit. Maar Oliver zegt dat het niet iets minder lastig uitvalt. Het ligt binnen mijn mogelijkheden, maar het is niet uitgesproken op mijn lijf geschreven. De sprinters zullen ook kans maken. Dit is vooral op maat van Alexander Kristoff gemaakt. Misschien moet België weer een WK organiseren en een parcours maken waarop de Belgen goed zijn. In verschillende landen zijn ze chauvinistisch en maken ze het parcours voor de renner die over de beste papieren beschikt. Dat moet een tip zijn voor België.”

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
26 april 2017 10:34
MAW > wees zo corrupt als je kan en wind er verder geen doekjes om :)

Ze hebben dat parcours trouwens al, het laatste rondje rvv x 10 met lekker strak geplaatste nadars, succes verzekerd.
26 april 2017 10:35
'Maar Oliver zegt dat het niet iets minder lastig uitvalt' > niet = net ?!
26 april 2017 10:38
Wat een huilie huilie verhaal zeg. Als het op maat is van Kristoff is het ook op maat van Degenkolb en Sagan en nog een hele groep aanvallers.
26 april 2017 10:43
Klinkt eerlijk gezegd bij voorbaat een beetje als een slechte verliezer.
26 april 2017 10:43
"Misschien moet België weer een WK organiseren en een parcours maken waarop de Belgen goed zijn."

Haha, zo erg dit. Als je een echte kampioen bent win je gewoon op een van de parcoursen die over de jaren voorbij komen. Ik vind de WK parcoursen afwisselend genoeg zodat elke renner een kans heeft om eens in zijn carriere wereldkampioen te worden.

Daarbij, als het op maat is van Kristoff is het dus selectief genoeg om de echte sprinters (greipel, kittel) te lossen en dus selectief genoeg om een aanval te plaatsen en een harde koers te maken. Dit klinkt voor mij als een parcour waarop hij kans maakt. Gewoon knallen en niet zeuren Greg.
26 april 2017 10:44
Bergen is nog ver weg. Groenewegen maakt dus ook kans.
26 april 2017 10:49
Slecht verhaal en een kampioen onwaardig. Wielrennen is toch echt (wat parcoursen betreft) een eerlijke sport. Specialisten maken gelijke kansen op hun parcours soort.
26 april 2017 10:53
Ik dacht dat ze daar het veldrijden voor uitgevonden hadden.. Kan me trouwens nog een discussie herinneren over een WK veldrijden. Ben benieuwd hoe deze reactie van Greg in België ontvangen wordt.. ;)
26 april 2017 10:53
pff sorry GvA, maar als het op maat is voor Kristoff, dan is het ook behoorlijk op maat voor jou. Meer dan brazilie vorig jaar. Oftewel neem gilbert, naessen en vanmarcke mee en knal die koers open en jullie hebben minimaal 4 goede kanshebbers.

Jammer dat hij vaker dit soort uitspraken doet sinds vorig jaar en begin dit jaar alles lukte. Ik mocht m erg maar zijn ego lijkt ook met zijn erelijst te zijn gegroeid in tegen stelling tot boonen en vaak ook gilbert.

enfin, bergen is nog ver weg, dus we zullen zien.

GvA vergeet trouwens eventjes dat aardig wat monumenten op maat van belgen gemaakt zijn. Of belgen op maat van hun monumenten gemaakt worden. Tis maar hoe je het wil zien ;-)
26 april 2017 10:58
En op welke Oostenrijkse renner is het parcours in 2018 gemaakt???
26 april 2017 11:02
Google Maps dan toch zeker?!

Verder is dit slechte artikel natuurlijk weer aanleiding voor alle GvA bashers om 'uit hun kot' te komen... way2go WF! :-)
26 april 2017 11:08
Allé hop, het rondje GVA bashen is weer begonnen. Terwijl hij gewoon de waarheid zegt. Op bvb. Spaanse, Italiaanse of Franse bodem zal je toch nooit een biljartvlak parcours gekozen zien ? Zij gaan ook voor een selectief parcours op maat van Valverde, Nibali en andere klimmers of punchers. Soit, haters gonna hate.
26 april 2017 11:09
@greg4ever
Met je nickname ben je in deze eigenlijk al niet serieus te nemen, maar als hij dit gewoon zegt waarom mag dat dan niet geplaatst worden?
Of mogen er alleen berichten over je favoriete renner komen waarin hij als een ideale schoonzoon naar voren komt? way2go greg4ever.
26 april 2017 11:17
Het is gewoon een slap verhaal van van Avermaet waarmee hij simpelweg zichzelf voor l*l zet.
26 april 2017 11:18
Geen bergen in Bergen dus...maar goed, die waren er in Doha ook niet en daar lag de koers helemaal uiteen, het is wat de rennets er van ( willen) maken...
26 april 2017 11:20
@panclaro Het gaat er meer om dat Kristoff aardig overeenkomt met greg qua renner en wat hun ideale parkoersen zijn. Als GvA dat had gezegd op een ander WK jaar waar het een perfect parkoers voor Kittel was of voor Contador was, had er voor mij geen reden geweest tot commentaar. (naja even ervanuit gaande dat het dan ook zo is)

@Greg4ever beetje kritisch zijn over een kromme uitspraak mag niet? Dit is niet allemaal bashen. Bashen is (onterecht en nodeloos) afzeiken, of als je de britse definitie neemt "rukken" :D. Als iemand iets stelt wat niet klopt of onjuist is, mag dat gezegd worden. Afzeiken is mensen voorschut zetten of informeel belachelijk maken.

Het meeste commentaar hier valt daar niet onder. Zie mijn antwoord op Panclaro als verklaring waarom er zoveel commentaar komt.
26 april 2017 11:23
Idd elk land zal proberen het parcours op maat te maken van zijn eigen renners in de mate van het mogelijke. Zo heeft men toch bvb een jaar de zware bergritten uit de ronde van Zwitserland geschrapt zodat Cancellara kon winnen.
26 april 2017 11:48
Dit is wel een beetje zielig van Van Avermaet. Moet elk parcours op zijn maat zijn? Het WK is altijd op verschillende soorten parcours. Als Kristoff dit kan zou van Avermaet het ook moeten kunnen. Beetje een jankverhaal in mijn ogen.
26 april 2017 11:57
Ga je mond spoelen GVA, zeker nadat de UCI na een Belgische lobby nog een hele rits Belgische kermiskoersen aan de WT heeft toegevoegd.
26 april 2017 12:03
Hoe groter de kampioen, hoe meer haat hij hier opwekt, zeker als het Belgen zijn. Greg vult de leegte op die Boonen hier achterlaat.
26 april 2017 12:03
Haha, wat een Calimerogedrag van deze ogenschijnlijk zo sympathieke Belg. De Noren moeten zich kapot schamen dat ze geen omloop uitzetten over smalle betonbanen, kasseistroken en een steile kasseihelling.
26 april 2017 12:04
op maat gemaakt of niet, het valt allemaal best mee volgends de statistieken.
van de ruim 80 keer dat het WK wielrennen verreden werd, won er 11 keer een renner van het organiserende land. dat was dan wel 10 keer voor 1980, en maar 1 keer na 1980. dus van de laatste 36 edities won er dus maar 1 renner uit het organiserende land, en wel Ballan in 2008 in Varese. geen idee of ze dat WK op zijn maat gemaakt hadden trouwens.
26 april 2017 12:06
Ballan won vanuit de kopgroep om dat het peloton met favorieten besloot elkaars navels te gaan bestuderen. Dit had vrij weinig met hellingsgraad, bochtenwerk etc te maken.
26 april 2017 12:08
Quote:
John: En op welke Oostenrijkse renner is het parcours in 2018 gemaakt???

Onmiskenbaar een omloop voor Kohl en Pfannberger.
26 april 2017 12:11
Wat zijn jullie allemaal streng in jullie reacties! Hij zegt eerlijk wat ie denkt, en of dit dom is of niet boeit me niet. Wat me WEL boeit is dat het parcours minder zwaar is dan gedacht.... Als zelfs een Kristoff kan winnen kan het niet zwaar zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.