Van Avermaet: “WK op maat van Kristoff”
foto: Sirotti
woensdag 26 april 2017 om 10:31

Van Avermaet: “WK op maat van Kristoff”

Greg Van Avermaet geniet na Luik-Bastenaken-Luik van een korte rustperiode. De winnaar van Parijs-Roubaix blikte met Sporza echter alweer uit op de rest van het jaar. Zo ook op het WK, dat in september plaatsvindt in het Noorse Bergen. “Oliver Naesen is net gaan verkennen en stuurde dat het niet echt lastig is.”

Chauvinistisch
“We moeten ons er niet te veel bij voorstellen”, gaat de olympisch kampioen verder. “Er werd al steeds gezegd dat het parcours een beetje tussen de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race in zit. Maar Oliver zegt dat het niet iets minder lastig uitvalt. Het ligt binnen mijn mogelijkheden, maar het is niet uitgesproken op mijn lijf geschreven. De sprinters zullen ook kans maken. Dit is vooral op maat van Alexander Kristoff gemaakt. Misschien moet België weer een WK organiseren en een parcours maken waarop de Belgen goed zijn. In verschillende landen zijn ze chauvinistisch en maken ze het parcours voor de renner die over de beste papieren beschikt. Dat moet een tip zijn voor België.”

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
26 april 2017 14:36
@ verongelijkte Belgen:
het betreffende interview kan je niet zien als je niet in Belgie woont.
26 april 2017 14:42
@8.6 ik wilde het net nog eens gaan herhalen. Sporza interviews kan je niet in elk land bekijken, dus wij arme buitenlanders moeten het doen met de tekst. En die geeft een andere toon op zowel sporza als hier.

@Huilema: Kristoff en GvA zijn nochtans allebei goed in de kasseienklassiekers, komen bovendrijven na een lange zware koers en hebben een goed eindschot, wat echter slechter is als dat van pure sprinters. Tuurlijk zijn het geen tweelingen, maar ze vallen wel in dezelfde categorie renners. Of waar horen ze dan allebei thuis? ben erg benieuwd hoe jij dat dan ziet.
26 april 2017 14:53
Van Avermaet is een typisch klassiek renner die op een goede dag alles aan kan.
Kristoff is een sprinter die op een goede dag net de Ronde van Vlaanderen aan kan.
Dat overlapt een beetje maar Van Avermaet zal Kristoff nooit kloppen in een spurt.
Kristoff zal nooit voor Van Avermaet eindigen in een heuvelklassieker.
26 april 2017 15:01
Greg is een veel betere klimmer dan Kristoff, weegt ook een pak minder. Komt daardoor beter tot zijn recht op een nog veel lastiger parcours dan Kristoff. Op een minder lastig parcours zal Kristoff dan weer net wat sneller zijn aan de meet.

Doordat het dus minder lastig is dan verwacht, gaan de kansen van Kristoff tov Van Avermaet dus omhoog. Zo ingewikkeld is het toch allemaal niet?

In de kasseiklassiekers heeft Kristoff het één jaar echt goed gedaan. Ik durf stellen dat voor een Kristoff op zijn best de RvV zowat het zwaarste parcours is dat hij aankan. Greg rijdt ieder jaar de finale van zowat elke kasseiklassieker maar kleurt daarenboven ook finales in de Ardennen, wint bergritten in de Tour en werd Olympisch kampioen in Rio. Hoezo twee dezelfde types?
26 april 2017 15:15
@ Sephiroth : leuke discussie in de discussie of GVA en Kristoff in dezelfde categorie renners vallen. Ja én nee eigenlijk :-) Hoe kan ik dit verklaren ? Wel, jouw deel van de uitleg klopt op dit punt, nl. dat het allebei goede (kassei)klassieke (maar niet pure sprint) renners zijn.
Maar laat ik het zo stellen : laat Kristoff 10 keer MSR rijden, dan eindigt hij 8 keer in de top 10. Laat GVA 10 keer MSR rijden,dan eindigt hij slechts 2 keer in de top 10. Kristoff is dus zeker meer sprinter dan GVA. (kijk ook naar massasprints in de Tour : daar kan Kristoff ook telkens makkelijk top5 rijden, waar GVA nergens te bespeuren zal zijn)
Andersom : laat Kristoff 10 keer AGR rijden, dan eindigt hij amper 1 keer in de top 10. Laat GVA 10 keer AGR rijden, dan eindigt hij wschlk 5 keer in de top 10. GVA is dus zeker meer "heuvel"renner dan Kristoff. Toch een wezenlijk verschil tussen beiden, niet ?
BTW : in heel deze discussie zouden we Boasson Hagen nog vergeten, ook niet echt een trage Noor ;-)
26 april 2017 15:18
Hallo! Sommige mensen zeggen weleens iets met een knipoog, zo ook Greg Van Avermaet. Maar uit de enkele zure reacties die ik hier lees (RV en 8.6 om er maar enkele te noemen), blijkt dat vele mensen die ironie niet (kunnen of willen) begrijpen. Een goede raad, lieve mensen: neem niet alles zo serieus, dat doen de wielrenners ook niet.
26 april 2017 15:38
Het meest bijzondere is dat hier een hele discussie is over GvA en een parcours die hem wel of niet beter ligt dan Kristoff op basis van de mening van zijn trainingsmaatje Naesen over het parcours.

Ik vind het vooral storend dat GvA al volop een mening geeft over het parcours en conclusies trekt, terwijl hij het parcours zelf nog niet eens verkend heeft!
26 april 2017 15:40
@8.6 Aw wat lief, onze Belgjes nemen het op voor hun nieuwe nationale wielerheld. Ze moeten natuurlijk toch weer een nieuw iemand aanbidden nu Boonen wielrenner af is..
26 april 2017 16:06
Ach, wat publiciteit is altijd mooi meegenomen, zeker op een dag waarop 1. de nieuwe fietsenzaak van zijn schoonbroer (ex-prof Rik Verbrugghe) de deuren opent, zaak waaraan hij uiteraard zijn naam geleend heeft, en 2. het boek van zuslief gelanceerd wordt.
Het ijzer smeden terwijl het heet is.
En in één beweging nog wat extra druk bij Kristoff leggen.
Dat heet: een welbestede "vakantiedag" voor onze nuchtere Oost-Vlaming.
26 april 2017 16:41
Die zus. Daar word ik pas moe van.
26 april 2017 16:52
Van Avermaet kan er nu eenmaal ook niet aan doen dat een interview in Nederland niet te zien is. Ondertussen is hij wel een kampioen onwaardige huiler die het in zijn bol heeft gekregen... Kan de redactie geen knipoog-smiley naast de laatste zin zetten? ;)
26 april 2017 17:46
De koning is dood, leve de koning.
Is de domeinnaam wielerflits.be nog vrij?
26 april 2017 18:06
@ Youri Ijnsen:
heb je zelf het interview wel gezien?
in ieder geval zorgt dit nieuwsbericht zonder de mogelijkheid het interview te kunnen kijken voor onjuiste conclusies en wat gekibbel tussen de Nederlandse en Belgische flitsers. dat kan toch nooit de bedoeling zijn?
@ elander:
juist die ironie kan ik niet halen uit bovenstaand nieuwsbericht.
26 april 2017 18:56
Je bent geen echte Belg als je jezelf niet bij elke gelegenheid in een underdogpositie probeert te manoeuvreren.
26 april 2017 19:07
Sportza heeft sinds enige tijd de mogelijkheid uitgeschakeld om live wielrennen te kijken vanuit Nederland. Kan wielerflits niet het plaatsen van reacties uitzetten vanuit België?
26 april 2017 19:18
De Belgen hebben het wel zwaar met hun kampioenen die hier zo 'gebasht' worden bij elk kritiekpuntje.
26 april 2017 19:21
In het Noorse team was de afspraak : in Richmond en Doha alles voor Kristoff, in Bergen alles voor EBH. Maar of die afspraak nog geldt na het Noorse sprintdebacle in Doha, dat betwijfel ik.
26 april 2017 19:32
Quote:
Polleke - 26 april 2017 om 11:18

Geen bergen in Bergen dus…


Als in Bergen bergen bergen bergen bergen bergen, bergen bergen bergen bergen bergen.
26 april 2017 19:33
Ik geef trouwens grote winstkansen aan GVA als hij in bloedvorm verkeert én de hele Belgische ploeg in zijn dienst rijdt. Gilbert mag van mij thuisblijven in Monaco.
26 april 2017 19:42
Wa zeuren jullie toch.... Op voorhand werd gezegd dat het parcours zcht op maat van een Sagan en Van Avermaet was. Zwaar. Hellingen. Nu blijkt het toch niet zo zwaar als men eerst dacht.
Dus niet meer perfect op hun maat. Dat is alles wat hij zegt. Een mening ten opzichte van wat eerder gedacht werd.
Dank. Geen nood aan bashen hier.

Of hebben jullie zin in een flauwe grap? :D
26 april 2017 22:19
@Doomsday
Ik zou ze niet te eten willen geven, de Nederlanders die 'vanuit België' waar ze resideren, hun meningen op allerhande Nederlandse fora spuien (hoe dat bij WF zit is moeilijker in te schatten). Zo'n Nederlander die - vaak om fiscale redenen - in België domicilie heeft, noemen ze trouwens een Nederbelg - maar dat besefte ik allerminst toen ik deze nickname koos. Ik zag het als: Belg met interesse voor all things Dutch.
Maar: jammer van Sporza.
27 april 2017 01:14
sagan wint dat

Om te reageren moet je ingelogd zijn.