Van Avermaet: “WK op maat van Kristoff”
foto: Sirotti
woensdag 26 april 2017 om 10:31

Van Avermaet: “WK op maat van Kristoff”

Greg Van Avermaet geniet na Luik-Bastenaken-Luik van een korte rustperiode. De winnaar van Parijs-Roubaix blikte met Sporza echter alweer uit op de rest van het jaar. Zo ook op het WK, dat in september plaatsvindt in het Noorse Bergen. “Oliver Naesen is net gaan verkennen en stuurde dat het niet echt lastig is.”

Chauvinistisch
“We moeten ons er niet te veel bij voorstellen”, gaat de olympisch kampioen verder. “Er werd al steeds gezegd dat het parcours een beetje tussen de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race in zit. Maar Oliver zegt dat het niet iets minder lastig uitvalt. Het ligt binnen mijn mogelijkheden, maar het is niet uitgesproken op mijn lijf geschreven. De sprinters zullen ook kans maken. Dit is vooral op maat van Alexander Kristoff gemaakt. Misschien moet België weer een WK organiseren en een parcours maken waarop de Belgen goed zijn. In verschillende landen zijn ze chauvinistisch en maken ze het parcours voor de renner die over de beste papieren beschikt. Dat moet een tip zijn voor België.”

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
26 april 2017 12:13
@ RV:
ah, ok. wist het koersverloop al niet meer lol.

maar goed, met zo'n jaar als dat van Avermaet heeft gehad zou je toch verwachten dat je elke dag nog intens aan het genieten bent. maar van Avermaet komt hier vooral gefrustreerd over.
maak dan maar een parcours op zijn maat, dan zijn we van het gezeur af. of wil hij dan wellicht een Tour zonder bergen op zijn maat?
26 april 2017 12:19
Mss eerst het interview bekijken vooraleer je commentaar geeft, hij zei dit duidelijk met een knipoog.

En sinds wanneer zijn Omloop het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen kermiskoersen?
26 april 2017 12:20
Laat Kristoff qua renner nu net best veel op Van Avermaet lijken - allebei krachtmensen met een goede sprint na een zware wedstrijd. Een parcours op maat dus van deze Vlaming, die lijkt mij weinig reden tot klagen heeft de laatste maanden.
26 april 2017 12:20
@Don Stephano
Vergeet Gogl, Zoidl en Großschartner niet. komen gewoon met 5 topfavorieten aan de start.
26 april 2017 12:20
Dus eerst beschuldigt hij Noorwegen van patriottisme door een parcours te bouwen op maat van Kristoff, maar dan hoopt hij wel dat België hetzelfde doet. Ok dan.
Geen probleem met organisaties die zich wat aanpassen aan hun renners. Als je geen potentiële winnaars hebt, blijft het volk misschien thuis.

GVA zegt het in het volledige interview wel allemaal wat uitgebreider. Hij zou graag wereldkampioen worden, en hoe je het ook draait of keert, de beste kans zou hij hebben op een Vlaams parcours. Van Avermaet komt het best tot zijn recht op de Oude Kwaremont, de Paterberg en de Mariaborrestraat, en dat ligt nu eenmaal in België.
26 april 2017 12:21
In mijn ogen is van Avermaet in dit soort koersen op elkdenkbaar vlak beter dan Kristoff
Slap verhaal sowieso
26 april 2017 12:21
Wie waren de grote favorieten in Qatar?
Wie waren de grote favorieten in Rio?
26 april 2017 12:32
Ach wat een geklets. Een WK is altijd een op zichzelf staand rondje wat vaak een heel stuk zwaarder is dan voorspeld. Als het een etappe van een meerdaagse wedstrijd was geweest zou een kristoff misschien een van de favorieten zijn op zo'n parcours. Een WK is dusdanig zwaar dat de echte specialisten vanzelf boven komen drijven.
26 april 2017 12:34
@Moosje vergeet donker paard George Preidler niet
26 april 2017 12:36
Fanboys die elke vorm van kritiek op hun held pareren door het te kwalificeren als bashen zijn natuurlijk minstens zo irritant en verzieken de reacties in dezelfde mate als al die Greg/Boonen bashers.
26 april 2017 12:39
@Assen
Nu doe je Kristoff te kort hoor. Won in 2015 gewoon de Ronde van Vlaanderen door in de aanval te gaan en rijdt de laatste jaren constant top 10 daar. Is de Ronde ook niet zwaar genoeg dan?
26 april 2017 12:52
Intussen is dat rondje uiteraard ook op maat van Sagan, 3x achtereen wereldkampioen, het zou wat zijn.
26 april 2017 12:57
Van Avermaet praat onzin, het WK-parcours is de laatste jaren vaker niet dan wel in het voordeel van de thuisrijders.
26 april 2017 13:09
Vorig jaar waren de kamelen natuurlijk sterk in het voordeel. En het jaar daarvoor de Amerikanen...
Huiliehuilie de Tweede. Laat hem maar spreken met de benen, dan blijf ik een groot fan.
26 april 2017 13:11
@S_A:
Quote:
Mss eerst het interview bekijken vooraleer je commentaar geeft

De meesten hier reageren op wat ze hier lezen, het is niet voor niks de reactiesectie van dit artikel. Heel leuk dat jij dan het hele interview hebt gezien, maar dan hoef je niet zulke sneren te geven. Altijd die rare uithalen van jou..
26 april 2017 13:11
Wat een gezeik hier weer. Dit WK wordt al een jaar in de Belgische pers verkocht als voer voor punchers en als dan ter plaatste blijkt dat het toch iets minder is, dan mag een puncher toch een beetje teleurgesteld reageren zeker als ze zijn mening vragen, bende mierenneukers.
26 april 2017 13:19
vdb44, tuurlijk, maar dat kan toch anders: "Olivier mailde me gisteren dat het toch niet zo zwaar is. Dat is jammer ik had graag op een noorse ronde van vlaanderen versie gehoopt"
26 april 2017 13:31
Man,man, een niet zo veel zeggend artikel over Van Avermaet veroorzaakt weer de hevigste commentaren. Als je het interview bekijkt, zie je toch dat hij dit met een knipoog zegt. Wat zeker is, jullie tillen veel zwaarder aan deze uitspraak dan Van Avermaet het werkelijk meent.
26 april 2017 13:55
Spek voor de bek van Gaviria, Sagan ?
26 april 2017 14:00
@ TykkeThor
Dus om kort samen te vatten : alles wat jij hier leest, irriteert jou mateloos. Niets meer lezen dus, tenzij je die irritatie net lekker vindt natuurlijk. Lees dan gerust verder ;-D

@Sephiroth : gazettenpraat blijft gazettenpraat hé, anders moet jij maar mediatraining gaan geven aan GVA en consoorten, zodat ze alleen zeggen, wat jij wil dat ze zeggen. Maar dat zou maar een saaie boel worden, niet ? :p

Bon, zoals ieder jaar is de zwaarte van WK-parcours een GROOT mysterie en zal het aan de renners zijn om zelf de koers hard te maken. Misschien moet dat met die 3 heuvels wel lukken : http://www.touretappe.nl/wk-wielrennen-2017/
Maar in ieder geval slim van GVA om zand in de ogen te strooien van de concurrentie en zich niet als favoriet te outen, doch de druk bij Kristoff te leggen. En zo kan de polemiek van het WK-parcours ieder jaar weer verder gaan. Zo, en dan ga ik mij nu lekker languit op de bank leggen om de verdere giftige commentaren over mij heen te laten gaan :-D
26 april 2017 14:02
@Sunrider Daar hoop ik nou op :)
26 april 2017 14:05
Nah, ik blaat teveel onzin :) @panclaro. Afgaande op de tekst hier klonk het gewoon suf, als het met sarcasme was in het videointerview (waar ik niet bij kan) ach dat maakt het al een stuk beter. Blijkt echter niet uit de tekst.
26 april 2017 14:12
Ik til er verder ook niet zwaar aan, maar evengoed vind ik de kritiek op die opmerking terecht. Je kan je ook zo voorstellen dat er voor Kristoff al genoeg druk op staat. Die mag nu weer reageren op het commentaar van GVA, want dat gaan ze hem ongetwijfeld 1600 keer vragen.
26 april 2017 14:25
Jullie lezen ook wel wat je willen. Hij stelt simpelweg dat het parcours voor hem niet lastig genoeg is. Waarom zou je daar meer achter moeten zoeken?
En Kristoff is toch wel een heel ander renner als Van Avermaet.
26 april 2017 14:30
Wat een onzin hier allemaal... Hebben sommigen het interview van GvA wel gezien?

Zegt gewoon netjes wat hij ervan denkt, vind het jammer dat het niet ietwat zwaarder is (is dat raar? Kittel zou het net weer jammer vinden dat het niet wat minder zwaar is bijvoorbeeld... iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten), geeft aan het dat het een perfecte omloop voor Kristoff is (want denk ik ook zo is, maar heeft die niet en afspraak met EBH?) en maakt er nog een grapje van dat Belgie maar weer eens wat moet organiseren...

Als dit al kampioen onwaardig is. Wat een zure mensen hier :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.