Dubbelslag Van Avermaet in Tirreno-Adriatico, Poels tiende
foto:Sirotti
vrijdag 13 maart 2015 om 16:13

Dubbelslag Van Avermaet in Tirreno-Adriatico, Poels tiende

Greg Van Avermaet heeft in Tirreno-Adriatico de etappe naar Arezzo gewonnen. De renner van BMC kwam na een finale met aankomst heuvelop als eerste over de finish. Hij bleef Peter Sagan en Zdenek Stybar voor. Wout Poels was op een tiende plek de beste Nederlander.

Flens in de aanval
Direct na de start ontstond er een kopgroep van vijf man. Met Rick Flens was er opnieuw een renner van LottoNL-Jumbo vertegenwoordigd in de vlucht van de dag. Hij kreeg gezelschap van Nicola Boem (Bardiani-CSF), Danilo Wyss (BMC), Carlos Quintero (Colombia) en Chad Haga (Giant-Alpecin). De aanvallers zouden het niet tot het einde vol houden. Op 18 kilometer van de finish volgde een hergroepering.

Van Avermaet klopt Sagan
Bij het ingaan van de slotronde bepaalde Tinkoff-Saxo in dienst van Sagan het tempo aan kop van het peloton. Binnen de stadsmuren van het middeleeuwse centrum ging Van Avermaet vroeg aan. Sagan en Stybar konden niet meer langszij komen, waardoor de Belg op de dag dat hij zich eigenlijk had moeten verantwoorden voor de Belgische wielerbond zijn eerste zege van dit seizoen kon boeken. Het leverde Van Avermaet de leiderstrui op. Sagan eindigde voor de vierde keer dit jaar als tweede.

Tirreno-Adriatico (2.UWT)
Uitslag etappe 3: Cascina – Arezzo (203km)

1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) in 4u58m17s
2. flag-sk Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
3. flag-cz Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step)
4. flag-it Filippo Pozzato (Lampre-Merida)
5. flag-ch Fabian Cancellara (Trek)
6. flag-de Simon Geschke (Giant-Alpecin)
7. flag-de Paul Martens (LottoNL-Jumbo)
8. flag-ua Andriy Grivko (Astana)
9. flag-co Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step)
10. flag-nl Wout Poels (Sky)
Volledige rituitslag

Algemeen klassement na etappe 3
1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) in 8u34m31s
2. flag-sk Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) op 2s
3. flag-it Adriano Malori (Movistar) op 8s
4. flag-ch Fabian Cancellara (Trek) op 9s
5. flag-at Matthias Brändle (IAM Cycling) op 10s
6. flag-lt Ramunas Navardauskas (Cannondale-Garmin) op 5s
7. flag-gb Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) op 14s
8. flag-es Jonathan Castroviejo (Movistar) op 16s
9. flag-no Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) z.t.
10. flag-ua Andriy Grivko (Astana) op 17s
Volledig algemeen klassement

RIDE Magazine
134 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2015 16:34
Ik gun het jou ook van harte Klootje
13 maart 2015 16:34
Goed begin van Poels. Kwam er in Oman nog niet uit, maar zou hier hopelijk met de beste mee kunnen doen.
13 maart 2015 16:35
Ik zie het uitstel vragen van zijn advocaat ook deels als bekentenis. Waarom heb je meer tijd nodig voor een verdediging als er niets te verdedigen valt
13 maart 2015 16:36
@theking
Heeft hij meer tijd nodig? Hij wil zich gewoon focussen op z'n voorbereiding, zijn koersen staan voor de deur. Ik zou net hetzelfde doen.
13 maart 2015 16:37
@ klootje:
bekijk het nou eens anders. stel de zaak loopt zoals verwacht af met een sisser en Greg was op zitting verschenen, dan was hem een mooie ritoverwinning + trui door de neus geboord, terwijl zijn zaak van vandaag al voorbij was van bijna voor ze nog begonnen waren, omdat iedereen al wist dat de verdediging meer tijd nodig had om de zaak voor te bereiden. (in het geval van Avermaet tenminste)
en wat een leek daar van denkt moet hij gewoon lak aan hebben vind ik.
(edit; ik vind jou geen leek, maar je hebt het over geloofwaardigheid, en die zal vooral overslaan naar de massa)
13 maart 2015 16:39
Zo ken ik Klootje weer ;)
13 maart 2015 16:41
Wie geschoren wordt moet stilzitten zeker.
13 maart 2015 16:44
8.6, door een bepaalde harde aanpak van doping zullen er helaas mensen onterecht in het verdachtenbankje komen.
Gewoon hele moeilijke kwesties dit. Maar ik zie dat ik er vrij alleen in sta in mijn kanttekening. :D
13 maart 2015 16:44
Meeussen gaf niet de indruk te denken dat de zaak met een sisser gaat aflopen. Ik hoop dat Van Avermaet ten onrechte op hetzelfde stapeltje terecht is gekomen, want het is een van de leukste renners van het peloton. Ergens heb ik echter wel het gevoel dat hij er straks en tijd uit gaat liggen en dan zou het voor de beeldvorming inderdaad niet zo best zijn als hij een klassieker wint. Wat uiteraard niet betekend dat hij er niet vol voor moet gaan. En hopelijk pakt de zaak gewoon goed uit en kan hij aantonen onschuldig te zijn.
13 maart 2015 16:48
@ klootje:
ik deelde jouw mening, maar ik las in de (belgische) media dat de advocaat van van Avermaet hem verzekerd had dat zijn aanwezigheid nog niet nodig was omdat de zaak toch maar verdaagd zou worden. en aldus geschiedde. dan vind ik toch dat hij de juiste keus heeft gemaakt om hier te gaan koersen. als hij dat niet had gedaan lag zijn hele voorbereiding op een hoop.
13 maart 2015 16:51
De 'ozonzaak' is slecht voor het wielrennen en het uitstellen van de zaak zorgt er alleen voor dat het telkens terug in het nieuws komt. Ondanks dat ik GvA een fantastisch renner vindt denk ik dat hij toch veroordeeld gaat worden.

Kunnen renners niet gewoon eens fietsen zonder al die hulpmiddelen. Het is constant maar de grens opzoeken.
13 maart 2015 16:55
Ow maar dat vind ik ook hoor. Niet koersen was ook niet heel logisch geweest. Aan de andere kant: misschien naïef en tegen de intentie van een topsporter in.. maar mijn integriteit en geloofwaardigheid zouden voor mij denk ik belangrijker zijn dan de Tirreno.

Ik blijf er bij dat dit een spagaat is die de wielersport zelf gecreëerd heeft. Heel pijnlijk, zeker voor diegenen die onterecht beschuldigd worden. Maar ook een gegeven waarmee je het zal moeten doen. Bij Rabello nemen ze renners in vergelijkbare situaties preventief uit koers en ik vind dat de enige gepaste maatregel, hoe zeer je dat op andere vlakken ook kunt bestrijden.

Edit: want feitelijk stel je door het opstellen van onder verdenking liggende renners dat je winnen belangrijker vindt dan het behoud en welzijn van de sport en dus de pis je in de vijver waaruit je vist. In mindere mate dezelfde arrogantie en gebrek aan besef waarmee Astana verdachte ploegleiders in Langkawi laat starten.
13 maart 2015 17:07
Prachtige finale en mooie zege! Het toont niet alleen z'n fysieke kracht, maar ook z'n mentale sterkte.
@ klootje: in welke mate tast het feit dat Van Avermaet blijft koersen zijn integriteit en geloofwaardigheid aan? Het gaat hier over feiten uit 2011. Vandaag zijn we 2015. Moet BMC dan zijn renner aan de kant laten, in de wetenschap dat er niet de minste aanwijzing is dat Van Avermaet zich de laatste jaren niet aan de regels heeft gehouden? Beetje serieus blijven hé. Bovendien blijkt het niet eens om prestatiebevorderende middelen te gaan, waarvoor Van Avermaet wordt vervolgd.
13 maart 2015 17:08
Eindelijk Van Avermaet!
13 maart 2015 17:09
Waar Sagan vorig jaar nog als een gorilla zegevierend over de streep kwam, komt hij nu niet aan Van Avermaet en maar net voorbij Stybar... Ik gun het Van Avermaet van ganser harte, hopelijk kan hij die heksenjacht ook nog achter zich zetten
13 maart 2015 17:09
Blijkbaar dachten ze zelf anders over dat laatste..
13 maart 2015 17:14
Betancur ook weer nergens te bekennen...
13 maart 2015 17:14
Ozon snoepjes of wordt hij van nature steeds beter?
13 maart 2015 17:17
@miguelon
Hij kwam anders wel heel snel aanzetten, nét te laat.

@verzuurde benen
Hij is 29, in principe zit hij in z'n beste jaren ;).
13 maart 2015 17:24
Bruine boterhammen.

En pindakaas natuurlijk. Véél pindakaas. Da's het wondermiddel,voor van Avermaet.
13 maart 2015 17:25
Sagan kon van op 250m in het wiel zitten, toen al zat Van Avermaet op kop, bergop is dat een heel eind, hij had de tijd om zijn jump te plaatsen, geraakt nog over Stybi maar komt tekort tegen Van Avermaet
13 maart 2015 17:28
@Klootje: + 1 !
Dit is geen zege om trots uit te venten.
En als op 16 april GvA geschorst zou gaan worden, is dit zelfs heel slecht voor de sport.
13 maart 2015 17:56
Ik vertrouw van Avermaet voor geen meter. Vanuit een rol als renner die altijd te kort kwam, na een renner die opeens zo'n beetje favoriet is in alle koersen waar hij mee doet.

En inderdaad vind ik dat iedere renner die voor moet komen vanwege vermeend dopinggebruik out-of-competition genomen moet worden tot aan het verdict.
13 maart 2015 17:58
Mooi dat BMC eens voor de renner kiest en niet op halfbakken verhaaltjes uit 1001 nacht een renner buitenspel zet zodat ie gewoon een welverdiende overwinning + leiderstrui binnenslpen kan. Topbeslissing! En daarbij is het dom gezanik ook nog want als ie in 2011 babyvoer gespoten heeft heeft dat niks met deze zege te maken.
13 maart 2015 18:04
Op cqranking of pcstats ooit al eens de ranking van Van Avermaet erop nageslagen Noud89?? Zou je misschien beter eens doen voor je denkt je frustaties omtrent een overwinning te moeten botvieren op een forum...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.