Dubbelslag Van Avermaet in Tirreno-Adriatico, Poels tiende
foto:Sirotti
vrijdag 13 maart 2015 om 16:13

Dubbelslag Van Avermaet in Tirreno-Adriatico, Poels tiende

Greg Van Avermaet heeft in Tirreno-Adriatico de etappe naar Arezzo gewonnen. De renner van BMC kwam na een finale met aankomst heuvelop als eerste over de finish. Hij bleef Peter Sagan en Zdenek Stybar voor. Wout Poels was op een tiende plek de beste Nederlander.

Flens in de aanval
Direct na de start ontstond er een kopgroep van vijf man. Met Rick Flens was er opnieuw een renner van LottoNL-Jumbo vertegenwoordigd in de vlucht van de dag. Hij kreeg gezelschap van Nicola Boem (Bardiani-CSF), Danilo Wyss (BMC), Carlos Quintero (Colombia) en Chad Haga (Giant-Alpecin). De aanvallers zouden het niet tot het einde vol houden. Op 18 kilometer van de finish volgde een hergroepering.

Van Avermaet klopt Sagan
Bij het ingaan van de slotronde bepaalde Tinkoff-Saxo in dienst van Sagan het tempo aan kop van het peloton. Binnen de stadsmuren van het middeleeuwse centrum ging Van Avermaet vroeg aan. Sagan en Stybar konden niet meer langszij komen, waardoor de Belg op de dag dat hij zich eigenlijk had moeten verantwoorden voor de Belgische wielerbond zijn eerste zege van dit seizoen kon boeken. Het leverde Van Avermaet de leiderstrui op. Sagan eindigde voor de vierde keer dit jaar als tweede.

Tirreno-Adriatico (2.UWT)
Uitslag etappe 3: Cascina – Arezzo (203km)

1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) in 4u58m17s
2. flag-sk Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
3. flag-cz Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step)
4. flag-it Filippo Pozzato (Lampre-Merida)
5. flag-ch Fabian Cancellara (Trek)
6. flag-de Simon Geschke (Giant-Alpecin)
7. flag-de Paul Martens (LottoNL-Jumbo)
8. flag-ua Andriy Grivko (Astana)
9. flag-co Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step)
10. flag-nl Wout Poels (Sky)
Volledige rituitslag

Algemeen klassement na etappe 3
1. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) in 8u34m31s
2. flag-sk Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) op 2s
3. flag-it Adriano Malori (Movistar) op 8s
4. flag-ch Fabian Cancellara (Trek) op 9s
5. flag-at Matthias Brändle (IAM Cycling) op 10s
6. flag-lt Ramunas Navardauskas (Cannondale-Garmin) op 5s
7. flag-gb Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) op 14s
8. flag-es Jonathan Castroviejo (Movistar) op 16s
9. flag-no Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) z.t.
10. flag-ua Andriy Grivko (Astana) op 17s
Volledig algemeen klassement

RIDE Magazine
134 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2015 18:06
Dom gezanik in de mond nemen en zelf totaal het punt misinterpreteren. Lekker toontje RV, goed bezig kerel.
13 maart 2015 18:13
@miguelon

Ja hoor, ik heb dat denk ik meer dan eens gedaan. En ik heb weinig frustraties. Maar in een sport die zoveel klappen heeft gehad de laatste jaren door de doping is het een slechte zaak dat iemand die verdacht wordt gewoon nog koersen mag winnen.

Daarbij heb ik CQrankings of wat dan ook niet nodig om te zien dat v Avermaet zeker beter is dan in seizoenen voor 2013. Prologen, Kasseien, Heuvels, Sprint, Heuvelsprints in WT koersen. Van Avermaet is opeens van alle markten thuis.
13 maart 2015 18:15
Misschien heet dat gewoon ontwikkeling?
13 maart 2015 18:18
En ik zou het ook niet overroepen, het is toch nog maar zijn eerste overwinning van het seizoen? Enkel die proloog is toch een echte verrassing, maar die schrijf ik toe aan het vormpeil, dat zie je wel meer in prologen, zeker in deze fase van het seizoen
13 maart 2015 18:20
GVA koerst nog relatief kort voor iemand die bijna 30 is, dus die ontwikkeling is helemaal niet vreemd. Maar laten we hopen dat zijn apotheker niet Vansevenant heet.
13 maart 2015 18:20
Het gaat volgens mij helemaal niet over de prestatiecurve van GVA die trouwens helemaal niet zo verdacht is. Het gaat sowieso niet alleen om de belangen van GVA. Het gaat ook over andere belangen, zoals die van de wielersport. Maar kennelijk ziet BMC dat anders, daarom zitten ze ook niet bij het MPCC.
13 maart 2015 18:35
Ehm je punt is toch dat van Avermaet's overwinning niet goed voor de wielersport is omdat er een soort van onderzoekje naar hem loopt? Nou dat vind ik tweeledig gezanik want A: onbewijsbare, bejaarde zaak en B: zijn er mijns inziens helemaal niet zoveel die zich hieraan storen. Ook met je tweede punt, namelijk dat ploegen renners met het minste of geringste geurtje braaf buitenspel moeten zetten ben ik het hartgrondig oneens. Gewoon door laten koersen tot er eventueel een zaak gemaakt wordt en het opnemen voor je renners SVP, damn right dat winnen belangrijker is dan een wit voetje halen bij de overnobele volger en geschokte mevr van Tiel.
13 maart 2015 18:38
En geen enkel dopeschandaal krijgt het wielrennen kapot, dat heeft het verleden al meermaals uitgewezen. Waarschijnlijk zal het nog decennenia lang fungeren als dikke bliksemafleider van de dichtgetimmerde populairdere sporten maar overleven zal het altijd.
13 maart 2015 18:39
@ RV:
jammer dat jouw woordkeuze niet de mijne is. anders was ik het een keer met je eens geweest. ik kan me best voorstellen dat dit niet echt chiq overkomt, maar de sporter in de kracht van zijn leven moet gewoon voor zichzelf opkomen in een zaak die volgens mij met een sisser gaat aflopen, maar wat de geloofwaardigheid (god, ik haat dat woord) dan weer niet ten goede komt.
13 maart 2015 18:46
Ik zou de laatste feiten nou niet meteen willen kwalificeren als gezanik en minste of geringste geurtje. De disciplinaire commissie van de Belgische wielerbond trouwens ook niet. We zullen het gaan zien. Ik had hem als ploeg niet in de Tirreno laten starten, jij dus wel. Ik zie andere belangen, jij dus niet. Fair enough.
13 maart 2015 18:52
@ klootje:
nee, natuurlijk is het geen gezanik. ik snap je wel. maar als hij moest voorkomen vandaag en zijn voorbereiding op zijn koersen ligt overhoop en later blijkt dat er niks aan de hand was denk je er later misschien wel anders over.
of ben jij ook zo'n kwee waar geloofwaardigheid boven feiten staan?
13 maart 2015 18:54
@RV, hoe weet je zo goed dat de zaak tegen Van Avermaet "onbewijsbaar en bejaard" is ? Er is helemaal niets waarmee je die mening kunt onderbouwen. Doodgewoon omdat de precieze aanklacht niet bekend is. Dat had vandaag het geval kunnen zijn, maar Greg "heeft meer tijd nodig voor zijn verdediging"
Als hij daarvoor inderdaad meer tijd nodig heeft is dat niet best. Want dan beseft Greg zelf ook dat hij in nauwe schoenen loopt. Als het - wat ik ook niet weet - ook om b.v. UV-behandeling zou gaan hangt hij, ook al zou dat al in 2010 hebben plaats gevonden.
Klant zijn van zo'n kwakzalver, die tientallen kilometers bij je vandaan woont, is in elk geval geen aanbeveling. Dat geeft reden tot verdenking.

Je maakt wel heel erg duidelijk dat je vooringenomen bent.
13 maart 2015 18:56
Dus bij Rabobank zaten een stel idioten toen ze LL Sanchez aan de kant hielden? Daar valt niets voor te zeggen, dat je zo lang er geen echte duidelijkheid is je renner maar even aan de kant houdt?
13 maart 2015 19:01
Ja, wat mij betreft ook helemaal 'fair enough', het is dan ook een discussieforum.
Ik hoop ook vurig dat BMC hiermee een precedent schept dat renners eerst een uitgewerkte zaak voorgeschoteld dienen te krijgen alvorens vanaf de zijlijn toe te moeten kwijnen. Dan schieten ze maar een beetje op.

En stoor je alsjeblieft niet aan de aangezette toon van mijn posts want ik bedoel er verder niks persoonlijk mee evenzeer als dat ik er niks aan ga veranderen.
13 maart 2015 19:04
Is goed RV ;) ty

Is iets waar volgens mij in dat rapport van Cookson ook niet over nagedacht is? Wel dat er sneller beslissingen moeten kunnen worden genomen las ik.
13 maart 2015 19:07
@ID

Mwoah, vooringenomen? Ik weet wel zeker dat van Avermaet die babyozonrotzooi gewoon keihard genomen heeft maar hoop dat hij er mee lopen gaat om 3 redenen. A: Te laat na dato, maak van bejaard maar verjaard dan B: Nou niet iets waar je EPO of Transfusie-voordelen mee behaalt, kortom gerotzooi in de marge wat ik wel enorm dom vind maar geen zware overtreding (het niet marginaal toestaan van door de ploeg te behalen grenswaarden speelt dit soort shit alleen maar in de hand BTW, maar dat is weer een andere discussie. En dan nog, uit veel groter belang voor de sport, Greg van Avermaet moet potverdorie lekker door kunnen koersen, alle olvaritvreterij ten spijt dan maar. Geweldige coureur die nog eens een wedstrijd open trekt in plaats van dat laffige Dan Martin-achtige plakken-plakken-plakken-eindhengst gedoe, we hebben hem keihard nodig die jongen.
13 maart 2015 19:11
Als ik je laatste reactie lees vind ik je mening nog opmerkelijker RV, maar hoe gek ook.. niet helemaal onlogisch.
Eigenlijk zeg je: laat de hoge heren het maar uitzoeken, ik maak me alleen maar druk om de show.. en die levert Greg. Heb ik dat goed?
En ook dat je stelt dat een sport meer schade toegebracht wordt als het een smaakmaker verliest dan als de sport diezelfde smaakmaker bestraft om een relatief kleine dopingovertreding?
13 maart 2015 19:16
Betancur 168e op 6 minuten. Aparte kerel toch ook, die zal wel weer niets klaarspelen dit jaar.
13 maart 2015 19:27
Mannekes toch, mocht het nu nog om epo, groeihormoon of bloeddoping gaan, dan zou ik de vraagtekens nog begrijpen. Een storm in een glas water, maar aan de reacties te zien, lijkt het wel het grootste dopingverhaal ooit.
En dat Van Avermaet nu plots zoveel beter zou zijn? Wat een gelul. Die man strijdt al jarenlang op de voorste gelederen.
13 maart 2015 19:30
@KK

Ja, ik geef er werkelijk geen ene moer om dat Greg zich door een kwakzalver heeft laten verleiden zo rond 2010, ben niet geschokt, neem hem niks kwalijk en hoop op een sisser.
Die paar nitwits op verjaardagsfeestjes kan ik wel aan :P Messi als pakhaas wegzetten is onderhand een ABCtje geworden :) En gradaties in dopinggebruik en aanverwante schorsingen moet er gewoon komen. Een fout herstelmiddeltje is iets anders dan EPO zoals een steen door de ruit niet gelijk trekt op iemands kop eraf trekken.
13 maart 2015 20:11
@PaulSchoonakker
Nja, voor hetzelfde geld zet ie alles op morgen ;)
13 maart 2015 20:58
@RV, je bewijst opnieuw dat je maar wat wegkletst, sorry dat ik het zo zeg.
Wie zegt dat GvA van gebruik van babymedicijnen wordt beschuldigd ? Voor zover mij tot nu toe bekend kan het gaan om UV-behandeling, maar (daarnaast ?) ook corticosteroïden.
Als dat zo is werpt dat toch al een ander licht op de zaak.
13 maart 2015 21:00
@ideefiks

blijkbaar is er helemaal geen sterke zaak. Er zijn bewijzen dat heel wat sporters dat babyproduct hebben aangekocht, maar de gevonden baxters konden maar met 1 sporter gematched worden. Er is dus maar 1 sporter zeker schuldig. Als dat toevallig gva is, heeft hij een probleem.

volgens kenners is het zelfs zeer eigenaardig dat dit dossier alsnog is doorgestuurd aangezien er bij het grote merendeel van de betrokken sporters helemaal geen dopingpraktijken vastgesteld zijn.

je kan zeggen dat je sowieso fout bent als je zo'n dokter bezoekt, zoals sommigen hier doen, maar je kan evengoed zeggen dat dit net renners zijn die van het echte spul willen blijven en daarom op zoek gingen naar legale alternatieven. Wat dan wel niet helemaal volgens plan is gegaan...
13 maart 2015 21:06
Mooi statement van Greg.
13 maart 2015 21:12
@ideefiks

de media zegt dat. Kan natuurlijk fout zijn, maar toch... Juridisch gezien zou dit dossier blijkbaar niet veel steek houden. Je kan zoiets een typisch Belgische doofpotoperatie noemen, maar ik vind het maar normaal dat er toch iets van bewijs moet zijn. Sporters die zich laten insmeren met paardenbloed kan je ook niet straffen. Je kan er wel eens mee lachen. Als ze dat injecteren doen ze wel iets mis, maar je moet het wel kunnen bewijzen.

zelfs als ze veroordeeld worden door de wielerbond spreekt zowat elke zichzelf respecterende instantie hen achteraf vrij. Behalve natuurlijk als er echt bewijs is, maar dat zou er volgens insiders nauwelijks zijn...

als je eens wat artikels

Om te reageren moet je ingelogd zijn.