Van Baarle breekt ribben bij val in Tour of Britain

maandag 11 september 2017 om 09:01
Van Baarle breekt ribben bij val in Tour of Britain

Foto: Marcel Koch (archief)

Dylan van Baarle heeft bij een val in de Tour of Britain zijn ribben gebroken. Het is daardoor hoogst onzeker of de renner van Cannondale-Drapac deel kan nemen aan het WK Wielrennen, dat over twee weken op het programma staat.

Van Baarle kwam zaterdag in de slotfase van de rit naar Cheltenham hard ten val. “Mijn achterwiel gleed weg. Toen kwam mijn fiets dwars te staan en viel ik”, vertelt hij aan WielerFlits. “Morgen wil ik weer proberen te gaan fietsen. Dit weekend neem ik een beslissing over mijn deelname aan het WK,” klinkt het.

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft Sam Oomen als reserve op het lijstje staan voor Bergen, al denkt ook Tom-Jelte Slagter nog aan WK-deelname.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 11 september 2017 om 09:07

Auw vervelend! Waar rijdt hij nou volgend jaar?

hanzul 11 september 2017 om 09:11

Jammer, maar als hij niet helemaal fit is moet hij niet mee naar het WK, zijn genoeg alternatieve, die het dan verdienen, bijvoorbeeld Tom Jelte

Secondant 11 september 2017 om 09:35

@wheely,
Volgens mij rijdt hij gewoon voor Vaughters volgend jaar. Voor zover bekend heeft hij geen nieuw contract in de tussentijd getekend, en vanaf afgelopen vrijdag worden alle bestaande contracten weer gerespecteerd en mogen renners niet meer vertrekken.

Chasse_patate 11 september 2017 om 09:53

Waarom denkt iedereen dat hij weg gaat? Volgens van Baarle zelf heeft hij het uitstekend naar zijn zin bij Cannondale.

Charlie33 11 september 2017 om 09:54

Dylan praat met sky over volgend jaar. Hij heeft nog geen contract met Cannondale. Het was slechts een mondelinge overeenkomst.

tendam 11 september 2017 om 09:55

@chasse_patate, secondant
Omdat z’n management tegen Cyclingnews heeft aangegeven dat hij vertrekt. Dat ‘contract’ wat hij had getekend was blijkbaar alleen mondeling.

ZwartebroekengeIetrui 11 september 2017 om 09:57

http://www.cyclingnews.com/news/van-baarle-set-to-leave-cannondale-drapac/
Hij zou het contract nog niet getekend hebben.

Secondant 11 september 2017 om 10:04

@tendam, @charlie33

Ik quote uit het artikel van Cyclingnews:
Van Baarle’s agent suggested that he will now talk with Vaughters to see what exactly is on the table, and if the offer that had been agreed in principal still stands.

However, Cyclingnews understands that Van Baarle has already made his mind up to leave.

Als ik dit intrepeteer dan geeft het management aan dat ze nog met Vaughters om tafel gaan. Van Baarle heeft meermaals aangegeven zich uitstekend op zijn plek te voelen bij deze ploeg, dus ik zie geen enkele reden waarom hij weg zou gaan. De laatste zin in de quote, ‘Cyclingnews understands…’ wordt vervolgens niet onderbouwd door de heren aldaar. Kun je vrij weinig mee dus.

nederbelg 11 september 2017 om 10:10

@charlie
Sky? Heb je daar een bron voor?

FritsvanHoefelen 11 september 2017 om 10:12

Beterschap Dylan. Sam Oomen wereldkampioen is wel geinig

tendam 11 september 2017 om 10:29

@secondant
Het lijkt erop dat je vooral zelf graag ziet dat hij bij Cannondale blijft :) Dat laatste schrijven ze niet op als ze geen bron hebben die dat bevestigt. Anders kun je alles wel ‘understanden’.

Er wordt veel gefluisterd over Sky, dat zou niet eens zo’n gekke bestemming zijn voor Van Baarle. Op de kasseien valt die ploeg altijd nog ’n beetje tegen.

Secondant 11 september 2017 om 10:47

@tendam,

Ik heb wel sympathie voor Cannondale ja. Maar dat heb ik voor nog wel 5-6 WT-ploegen.
Mij gaat het erom dat als je iets roept, dan moet je het ook kunnen onderbouwen. Wie heeft er Sky-geroepen? Volgens mij is dit ooit een gerucht geweest (door 1 iemand het internet opgeslingerd) en wordt dit door iedereen maar na-geroepen.

Cyclingnews roept dat zij vermoeden dat 'Van Baarle zijn keuze al gemaakt heeft om weg te gaan' om dit vervolgens niet te onderbouwen. Terwijl zijn manager een zin daarvoor nog meldt dat ze in gesprek gaan met Cannondale om te vragen of het aanbod zoals dat er lag nog geldt. Als je dan twee tegenstrijdige zinnen na elkaar plaatst, dan mag je dit toch wel onderbouwen? Gewoon een waardeloos deel van het artikel op Cyclingnews als je het mij vraagt.

tendam 11 september 2017 om 11:18

@secondant
Dat gerucht over Sky is inderdaad niet meer dan een gerucht. Maar het zou me wel vrij logisch lijken dat hij is benaderd.

‘Cylingnews understands’ betekent niet ‘Cyclingnews vermoedt’. Ze hebben blijkbaar een bron die hen heeft verteld dat Van Baarle heeft besloten te vertrekken. Maar goed, we zien het wel joh. Blijft hij bij Cannondale, gaat hij naar Sky, wat maakt het allemaal uit :)

moa 11 september 2017 om 11:37

Een mondelinge overeenkomst is ook een overeenkomst. Lijkt me logisch dat je dit honoreert. DVB zal wel blijven. Lijkt me niet echt goed voor je reputatie als je mondelinge overeenkomsten niet nakomt. Ze zijn evenveel waard, alleen juridisch moeilijker te bewijzen.

Lijkt me dat ie goed zit bij zijn huidige ploeg. VM haalt weer een aanvaardbaar niveau en DVB is gegroeid. Ze kunnen dit uitspelen in het voorjaar.

gardeyn 11 september 2017 om 11:55

@moa: in de Amerikaanse wetgeving is een mondelinge overeenkomst niet rechtsgeldig.

mus van de maasstad 11 september 2017 om 12:36

Maar die mondelinge overeenkomst is door vaughters weer teniet gedaan door de renners te vertellen uit te kijken naar een andere ploeg.

Nu kunnen de renners, waarschijnlijk, alsnog een contract krijgen conform die overeenkomst. Maar ik denk niet dat Vaughters ook maar een kleine poot om op te staan heeft mocht iemand volgende week ergens anders een contract tekenen.

Het is een rare situatie en ik moet vaighters een compliment maken hoe hij dit op lost

Mwielerfan 11 september 2017 om 23:21

Hij kan de overeenkomst niet eenzijdig opzeggen. Hij heeft vrijheid gegeven om een andere overeenkomst aan te gaan. Maar alle renners die niks vinden moet hij hoe dan ook betalen als ze een contract bij hem hebben, ook zonder de nieuwe sponsor

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.