Van der Haar tevreden met NK: “Dit is positief”
foto: Orange Pictures - Dick Soepenberg
zondag 14 januari 2018 om 18:42

Van der Haar tevreden met NK: “Dit is positief”

Lars van der Haar moest vanmiddag in Surhuisterveen genoegen nemen met zilver. De 25-jarige crosser van Telenet Fidea Lions houdt ondanks een paar tegenslagen wel een goed gevoel over aan het NK, vertelt hij na afloop op de persconferentie.

Al in de verkenning ging het mis voor de Woudenberger, die onlangs nog last had van verhoogde Pfeiffer-waarden in zijn bloed. “Ik sloeg over de kop. Daar hield ik een dikke vinger aan over en ook haalde ik mijn scheen open. Daar had ik tijdens de cross ook nog last van. Bovendien heb ik de start niet kunnen verkennen, omdat ze al heel vroeg begonnen met omroepen. Ik was daardoor een beetje huiverig, omdat het parcours ook niet echt bij me paste. Dit was echt iets voor Lars Boom geweest, echt rammen.”

Uiteindelijk bleek Mathieu van der Poel de beste te zijn, maar daar had Van der Haar ook rekening mee gehouden. “Hij is op dit moment gewoon de beste. Dat weet je, waardoor de eerste plek eigenlijk al weg is. Maar de strijd voor de plekken daarachter is minstens zo interessant. Het is wel jammer dat Corné (van Kessel, red.) in het zand bleef steken, want daardoor was de spanning meteen uit de wedstrijd. Wel was ik in staat om de hele cross mijn inspanning vol te houden. Dat is positief.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2018 01:03
Een kort schrikmoment, ik ging snel door de koppen heen en zag alleen "Van der Haar NK positief".

Jammer inderdaad dat Van Kessel zo ten val kwam, dat is toch een beetje de uitdager van VDHaar als tweede beste Nederlander aan het worden, zeker dit seizoen mooie stappen gezet. Laten we hopen dat hij geneest voor het WK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.