Van Emden weken uit de roulatie met schouderblessure
foto: Team LottoNL-Jumbo
woensdag 25 maart 2015 om 17:37

Van Emden weken uit de roulatie met schouderblessure

Jos van Emden kan voorlopig niet in actie komen. De renner van LottoNL-Jumbo heeft vandaag bij een val in Dwars door Vlaanderen zijn schouder ontwricht. Zijn herstel neemt vier tot zes weken in beslag, maakte de ploeg bekend.

LottoNL-Jumbo beleefde sowieso weinig plezier aan de Vlaamse semi-klassieker. Alleen Tom van Asbroeck haalde de finish. De Belg werd 38e.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2015 19:35
Wynants, Van Emden, Hofland, misschien Tjallingii, een fitte Van Asbroeck en misschien Lindeman moeten allemaal in staat zijn in zo'n koers een mooie uitslag te rijden. Die zullen waarschijnlijk niet allemaal mee zijn gaan springen in het eerste uur. De laatste drie zullen dat samen met Teunissen waarschijnlijk wel hebben gedaan, maar dat weten we alleen van Van Asbroeck zeker.

Ik denk dat de gemiddelde wielerfan het trouwens ook niet merkt als er een Lotto Jumbo renner in een willekeurige kopgroep heeft gezeten. Wat dat betreft zijn deze koersjes niet doorslaggevend. Ik denk dat ze misschien niet eens zullen opmerken wat Van Baarle vandaag allemaal heeft gedaan.
25 maart 2015 19:37
Ik vind Kelderman en Hofland ook potentiële wereldtoppers. Verder ben ik het zeker met je eens. Het lijkt alsof ze geen stap hebben gezet. Verder ben ik het zeker met je eens
25 maart 2015 19:39
Wat een treurnis voor die ploeg. Het gaat maar door - met dat vallen en falen. Hoe dit nog recht te breien?
25 maart 2015 19:42
Parijs is nog ver, Lombardije nog verder.

Als die gasten moed houden is er niks aan de hand.
25 maart 2015 19:44
Ik ben ook bang dat iedereen zijn verwachtingen van deze ploeg eigenlijk ook wat te hoog liggen. Voorafgaand aan het seizoen zou je denken dat deze ploeg zeker in koersen als ronde van Zeeland, Nokere Koerse, Ruta del Sol, Algarve, etc. wel resultaten zou kunnen halen, dit is jammer genoeg niet gebeurd. Nu komt er enorm veel druk te liggen op de aankomende voorjaarskoersen in Vlaanderen en Roubaix. Dit is de enigste mogelijkheid, vrees ik, voor TLJ om een overwinning op hoog niveau te behalen. Vanmarcke is ook de enige echte wereldtopper.
-Kelderman komt nog tekort( wel enorme potentie)
-Hofland lijkt zijn goede vorm al weken kwijt te zijn
- van Asbroeck doet t prima maar komt voor de WT nog net tekort
-Kruijswijk is in aantocht een gaat denk ik prima Giro rijden
-Van Gesink kunnen we nu eenmaal niet veel verwachten
- Ten Dam is ook over zijn hoogtepunt heen.
Hoop dat het tij dit weekend(vrijdag E3) al gaat keren!
25 maart 2015 19:48
@Wheely: Zeker zo. Ik klink misschien wat teleurgesteld/negatief maar als Vanmarcke een klassieker wint, de Giro goed gereden wordt en Kelderman kan verrassen in de Tour en Gesink misschien nog kan presteren in Canada en ze er een leuk naseizoen van maken hoor je mij verder niet klagen hoor.

En bij MSR had ik geen verwachtingen maar wil graag zien dat men karakter toont en dat renners ook vooruitgang tonen.
25 maart 2015 19:50
@Jero
Ik had mijn verwachtingen al bijgesteld maar zag vandaag toch wel kansen voor ze in een niet al te grote koers. Vanaf nu ze echt maar blijven zien als underdogploeg.
25 maart 2015 19:56
@tristania
Vorig jaar en het jaar daarvoor begonnen ze ook wel veel beter en straalde er een ambitie uit om bij de top te horen. Nu is dat in ieder geval niet zo maar pas op het eind van het seizoen maak ik de balans op. Hoop wel dat de successen zo langzamerhand komen.
25 maart 2015 20:05
Probleem is ook, des te langer dat winnen uitblijft, des te gedrukter blijft de stemming. Ik zie het nog zomaar gebeuren dat als Vanmarcke de RVV wint, dat ze in Parijs-Roubaix in de breedte opeens heel sterk zijn. Dat zie je zo vaak gebeuren. Maar nu blijft het malaise ten top. Ze rijden veel koersen zonder echte kopman die écht iets kan presteren en dan zie je maar dat het voor die ploeg heel moeilijk is om er toch nog iets van maken. Ook vandaag weer, het is pure pech, maar ze hadden ook met z'n allen in het eerste deel van het peloton kunnen zitten. Dus ze roepen het ook wel over zichzelf af.
25 maart 2015 20:46
In de kassei klassiekers hebben ze iig nog Vanmarcke dadelijk in de amstel... Wie kan daar in godsnaam top 10 rijden?
25 maart 2015 22:30
@mapsv
Kelderman misschien wel? Dacht dat die klassiekers ging rijden.
25 maart 2015 22:47
Deze koers is toch niet belangrijk. Is geen WT.
26 maart 2015 00:47
met al die blessures en kopzorgen wordt het nu toch echt tijd om een "stagiair" ergens te ronselen.
of anders T.Dekker nog een keertje te bellen.
26 maart 2015 08:18
Zonde voor Van Emden, maar....

Iedereen roept pech pech, maar vallen kun je soms ( niet altijd ) voorkomen door voorin te koersen of minder risico's te nemen. De mindere goden rijden achter aan, zijn minder fris, nemen risico's om mee te kunnen en liggen dan ook eerder op hun snufferd. Hetzelfde geldt voor lek rijden. Als je op het kantje rijdt , heb je het risico dat je ernaast gaat en lek rijd of je bent minder fris en ziet een gat over het hoofd.
Dit geldt niet altijd, maar om altijd maar te roepen dat het pure pech is. vind ik veel te makkelijk.
26 maart 2015 08:25
@pinarello
Wee je waar valpartijen van komen? Als renners met de status van een Jos van Emden ook voorin willen zitten. 180 renners en 20 goeie plaatsen.

OT: Het wordt nu wel een hele krappe selectie... 20 (fitte) renners is minder dan de meeste grote Proconti-ploegen hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.