Van Garderen heeft geen verklaring voor inzinking
Foto: Sirotti
donderdag 21 juli 2016 om 14:20

Van Garderen heeft geen verklaring voor inzinking

Tejay van Garderen is van de klassementsrenners voorlopig de grote verliezer in de derde week van de Tour de France. De Amerikaan zakte van de zesde naar de zeventiende plaats in het klassement en beleefde vooral gisteren een erg slechte dag. “Ik heb geen excuses, had ik die maar”, vertelde de teleurgestelde BMC-renner na de etappe van woensdag bij de teambus.

“In andere Tours kreeg ik soms te maken met ziekte of valpartijen. Maar dit jaar heb ik geen idee waarom het niet lukt. Ik zal met de teamleiding samen gaan zitten om te kijken wat we in de aanloop verkeerd hebben gedaan”, zegt de nummer vijf uit de Tours van 2012 en 2014. “Ik heb tegen veel van deze jongens in veel verschillende wedstrijden gekoerst en kon altijd de concurrentie met ze aan. Dit jaar lukt dat om de een of andere reden niet.”

Van Garderen begon aan de Tour als medekopman met Richie Porte, maar sinds gisteren zijn de verhoudingen binnen het BMC-kamp duidelijk. “Ik ga in de tijdrit mijn benen sparen, om zo in de komende dagen Richie zo goed mogelijk bij te kunnen staan. Of ik probeer nog een etappe te winnen. Dat is me meer waard dan proberen om een vijftiende plaats in het klassement te bemachtigen. Daar ben ik niet in geïnteresseerd.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2016 14:23
Ik wel. De laatste twee jaar staat van Garderen stil in zijn ontwikkeling, net als Kelderman. Verandering van spijs kan goed doen.
21 juli 2016 14:24
@ redactie, er staat een typo in de laatste alinea, 'maar sinds gisteren zijn'. Het woordje zijn is foutief gespeld.

On, is zuur voor deze man. Hij krijgt nu inderdaad wel ruimte voor de aanval, ben benieuwd wat hij nog kan. Is hem gegund
21 juli 2016 14:27
Dat is wel duidelijk natuurlijk: mentaal zwak.
Om maar eens een uiterst populaire verklaring op Wielerflits te gebruiken.

Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ik vind BMC vergeleken met Sky geen innovatieve ploeg qua training, koersvoorbereiding, het koersen zelf e.d.
Wel sterke individuen, maar de ploeg is niet meer dan de optelsom van de onderdelen. Dit jaar ook geen overtuigende, sterke knechten.
21 juli 2016 14:37
@ Thailand:
oh ja? wat moet het dan zijn volgens jou? 'sijn'? of 'zein'? of misschien: 'sinds gisteren waren de verhoudingen duidelijk?'
21 juli 2016 14:39
Ik heb wel een verklaring: hij komt tekort. Vooral bergop. Maar zijn herstelvermogen is ook niet goed genoeg.

En Porte laat zijn criticasters zien dat hij gewoon een topklassement kan rijden over drie weken. Maar ja, dat zei ik voor de Tour ook al. Met LyndaLid ;)
21 juli 2016 14:41
Wat is er mis met die zin, Thailand?
21 juli 2016 14:45
@debarreman
en dat weet je omdat je bij alle trainingen en besprekingen aanwezig bent?
De verschillen tussen de teams zijn marginaal op deze vlakken. Sky lukt het buiten de tour ook niet altijd en ze proberen niet 2 dingen te combineren zoals de meeste andere teams.
Mocht Froome nu uitvallen heeft Sky ook niks, BMC heeft een etappe met van Avermaet en een porte die het goed doet.. BMC spreid zijn kansen en het gevolg is dat sommige dingen niet samengaan.
Boe geroep aan de zijnlijn is zo makkelijk. Van Garderen is degene die onder de druk bezwijkt en je betrekt het hele team onterecht in je redenering. Van garderen is het namelijk ook niet waard om een heel team omheen te bouwen want geen garantie op succes zoals Froome.
21 juli 2016 14:46
Zou het kunnen dat de ronde van Zwitserland te zwaar was. Te koud, te nat en te zwaar ? Kelderman, Costa, Thomas, vallen mij ook wat tegen.
En of hij te kort komt ? Toch al een paar mooie top 10 plaatsen in de tour. En de 7e etappe winnen in Zwitserland was vertrouwenwekkend (klim etappe 200km +) . En goed hersteld de volgende dag in de TT. Top 10 hier was normaal geweest. Podium / top5 boven verwachting
21 juli 2016 14:50
Met het risico dat de Neerlandici vol in de aanval gaan: van Garderen heb het gewoon niet om drie weken top te zijn als hij onder druk moet presteren. En met Porte voelt hij vast veel druk....voor je het weet, ben je een knecht. En dat is jammer voor zo'n talentvolle renner.
21 juli 2016 14:56
@ Retro Lex. Zou kunnen, maar denk het niet, zie J. Pantano.
21 juli 2016 15:06
Pantano? ik weet niet of hij AK ambities had. Twee sterke dagen waarvan 1 zege. Beide keren veel voorgift van het peloton. En staat nu ook 35 minuten.
21 juli 2016 15:07
Wat wel opvalt is dat niemand van de RvZ meedoet in het klassement van de Tour.
21 juli 2016 15:09
Iedereen die tegen Thailand zegt: Wat is er mis met die zin? Kijk wanneer Thailand heeft gepost en wanneer jezelf hebt gepost. Redactie kan het in die tijd al hebben aangepast.
21 juli 2016 15:23
Tejay kan wat mij betreft de nieuwe Spilak zijn. De mensen die alleen de Tour volgen zullen zich over 2 jaar afvragen waar hij is gebleven, terwijl de rest weet dat hij overwinningen en podiumplaatsen behaald in de Tirreno, Catalunya, RvZ enzovoorts.
21 juli 2016 15:49
Nu ben ik wel nieuwsgierig wat er stond, sijn? On: van Garderen heeft onvoldoende weerstand.
21 juli 2016 16:18
Chaba, inderdaad! Pantano is het enige lichtpuntje volgens mij. Maar voor klassement inderdaad niet. Dit wisten we wel langer maar het valt dit jaar wel heel erg op!
21 juli 2016 17:50
Van garderen kan nu mooi voor een rit gaan. Ik verwacht hem morgen of overmorgen in de kopgroep.
21 juli 2016 18:38
Van Garderen gaat een beetje dezelfde kant op als Gesink en vertoont ook gelijkenissen met hoe Kelderman in de rondte rijdt. Het zit er wel in, of het heeft erin gezeten, maar komt er gewoon niet meer uit. Hij kan wel in de aanval willen de komende dagen, maar als je de benen daarvoor niet hebt, dan is dat een kanloze zaak. Hooguit nog als een vooruitgeschoven pion werken voor Porte.
21 juli 2016 22:08
Als Porte Tj gaat volgen zal hij ook nog naar beneden tuimelen in het AK...
22 juli 2016 03:41
Pirazzi "van Garderen heeft onvoldoende weerstand" is gemakkelijk weggeschreven. Wat bedoel je er mee? Weerstand krijgt hij zat namelijk, vind ik.

Je zou hem gunnen dat hij Tour kan laten varen. De witte trui deed vermoeden, ooit, dat hij ooit het geel zou bedreigen, maar het huwelijk met de Tour loopt vast. Convenant opstellen en loslaten, er zijn zoveel meer mooie rittenkoersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.