woensdag 3 mei 2017 om 21:00

Kijk WielerFlits Live met Michael Boogerd, Theo Bos en Léon van Bon terug

De selecties en voorbeschouwingen op de Giro d’Italia druppelen binnen. Ook in WielerFlits Live keken we vooruit naar de start van La Corsa Rosa. Dat deden we met drie (oud-)wielrenners: Michael Boogerd, Theo Bos en Léon van Bon.

Daarnaast keken we terug op de Ronde van Romandië en de Tour de Yorkshire, en bespraken we wat er gebeurde in de Duitse wielerkoers van Frankfurt.

Stelling van de Week

[poll id=”494″]

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2017 00:11
Neemt iemand deze presentator serieus?
2 mei 2017 06:21
Als je ziet hoe die presentator begint...nerveus, plukkend aan zijn oor..verlegen...een tweede vraag waaruit nauwelijks blijkt wat nu de vraag is...ontzag voor zijn gasten. Vederop springend van de hak op de tak, kijkend op zijn papiertje voor de volgende vraag, qua uiterlijk is het geen gezicht op tv.. Theo Bos te laat (??), mag voortdurend onzin spuien, wordt niet kritisch ondervraagd over het feit dat hij in feite al jarenlang geen deuk meer in een pakje boter rijdt..kortom...ik kijk niet meer want ik erger me meer aan het amateurisme van het hele programma, nog afgezien van de technische kwaliteit. Ik vraag me af of er geen betere voorbereiding noodzakelijk is voor een dergelijk programma en in ieder geval moet WF op zoek naar een vlottere presentator. Alleen met het volgen van koersen ben je nog geen geschikte presentator. Het hele programma ademt een sfeer uit van...kijk ons een volwassen show maken...beetje ziekenomroep-niveau.
2 mei 2017 07:10
Geen gezeur hier van mij persoontje, elk initiatief op tv of internet mbt wielrennen heeft mijn grote goedkeuring. Ga zo door, mannen van WF.
2 mei 2017 08:43
Ik vond het ook weer een interessante uitzending (en dat zeg ik niet alleen maar omdat mijn vragen werden gebruikt ;-) ). Vond het zelfs jammer dat het na een klein uurtje al was afgelopen, dat heb ik bij een Studio Voetbal zelden.

Zoals hierboven al gezegd, ga zo door, mannen van WF. (Tip qua vrouwelijke gast kan ook Marijn de Vries zijn, die heeft altijd wel wat te zeggen. Een belofte of neoprof lijkt mij ook interessant).
2 mei 2017 08:56
sooike, jij bent iemand met een uitgesproken mening en die graag ietwat kritisch is. Misschien moet je even een sollicitatie sturen? Lijkt me wel wat voor j
2 mei 2017 09:36
Als sooike presentator word bij wf dan zal het niet lang duren voor ie door breekt als co commentator bij Eurosport . Ik vond het een leuke uitzending
2 mei 2017 09:49
Vond alleen de vraagstelling richting Van Bon af en toe vreemd. Dacht Maxim nu echt dat Leon een sprinter was ?
2 mei 2017 10:00
Leuke aflevering, en goede gasten! Moet zeggen dat ik alleen (oud-)renners stukken prettiger vind aan te horen dan die wielerjournalisten.
Het blijft ook echt heerlijk droog; de Bouhanni Box.
2 mei 2017 11:05
Zo wat is dat geluid irritant zeg! Ruis tijdens praten en als er niks gezegd wordt gaat het geluid dicht.
2 mei 2017 13:19
Zo'n talkshow over wielrennen is een topidee, maar alsjeblieft, doe iets aan het geluid. Dit is na 2 minuten al mateloos irritant...
2 mei 2017 15:33
Verbetering is altijd welkom, een ronde tafel(met appeltaart) zou al goed doen,
Maxim heeft wat weg van een schoolmeester door zo ver weg te zitten van zijn gasten. Een vrouw erbij elke week zou geen kwaad kunnen, maakt het losser en benaderen hun sport vaak van een heel andere kant, gezelliger lijkt het.
Eens met Sooike, het mes moet op tafel ipv de lieve vrede bewaren.
2 mei 2017 17:37
Ik denk dat het probleem is dat je een televisieprogramma maakt op Youtube. Op televisie werkt het lange format vaak beter omdat je op de bank zit te kijken, maar op Youtube is alles kort en catchy en werken dat soort programma's alleen als het goed opknipbaar is (zie zondag met lubach).

Dus als je de aandacht van mensen zo lang vast wilt houden moet het programma de hele tijd interessant zijn om naar te luisteren. Er zaten zeker een aantal discussies in die de moeite waard waren om naar te luisteren, zoals het stuk over van Bon, maar regelmatig kabbelt het wel behoorlijk of komt er eigenlijk geen discussie. Het lijkt dan alsof je elke keer weer een nieuwsbericht pakt en dan het rijtje afgaat met de vraag: wat vindt jij ervan? of hoe was dat in jouw tijd?

Het beste zou denk ik zijn door het programma iets meer in te delen zodat het opknipbaar is en juist onderwerpen aansnijden die tot discussie kunnen leiden. Bij een stelling voor racisme ga je niemand vinden die het daarmee oneens is, dus dan zou je eerder een stelling kunnen maken over veiligheid van de renners(wat best wel speelt op dit moment). En de vragen iets meer to-the-point te stellen en gericht om een discussie af te dwingen of af en toe het spelen van advocaat van de duivel. Dat zorgt ervoor dat je de hele uitzending aandachtig luistert en dat zorgt voor meer kijkers uiteindelijk.
2 mei 2017 17:43
Je moet het gewoon van tevoren in elkaar sleutelen en alleen de leuke dingen brengen, waarom moet het meteen live ? Retemoeilijk
2 mei 2017 19:02
@rahimns: Dat vroeg ik mij ook al af; en Maxim had gisteren wel meer kleine dingetjes, die de vorige keren wel beter lukten (duidelijke vragen, goed doorvragen en de kijkersvragen). Ik hoor van de meeste gasten weer nieuwe dingen die ik nog niet wist, of waar ik nog niet over had nagedacht; dus wat dat betreft is het zeker een verbetering tov vorig jaar. Wat vorig jaar heel erg hielp om over de 'kabbelende' of stilvallende momenten heen te komen waren de bijdrages van Nick; die even iets factcheckte (in dit geval zou dat de overwinning van Pauwels geweest kunnen zijn), of iets kon opzoeken waar de gasten het niet helemaal over eens waren, of dat Maxim of Youri iets te binnenschoot waarvan ze niet meer zeker wisten wie/wat of waar. En de kijkersvragen die via Nick gingen en niet via Maxim. Dat zorgde voor het stukje interactie waardoor 'live' ook een meerwaarde had.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.