Vandenabeele kimt naar tweede plaats op slotdag Baby Giro, Pidcock ook oppermachtig op Mortirolo
foto: IsolaPress
zaterdag 5 september 2020 om 16:36

Vandenabeele kimt naar tweede plaats op slotdag Baby Giro, Pidcock ook oppermachtig op Mortirolo

Tom Pidcock heeft de Giro d’Italia U23 gewonnen. De Brit was ook in de afsluitende bergrit over de Mortirolo weer beresterk. Pidcock won zijn derde etappe, deze keer voor Henri Vandenabeele en Samuele Zoccarato.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Davide Baldaccini en Antonio Tiberi kleurden de 120,9 kilometer lange etappe van en naar Aprica. Vooral de naam van de 19-jarige Tiberi moet een belletje doen rinkelen bij het grote publiek. De Italiaan werd vorig jaar wereldkampioen tijdrijden bij de junioren in Yorkshire en heeft voor volgend seizoen een contract getekend bij Trek-Segafredo.

Succes hadden zij in de slotetappe echter niet, aangezien zij op de flanken van de loeisteile Mortirolo weer tot de orde werden geroepen door het overgebleven peloton. Zoccarato rammelde vervolgens op de Mortirolo het groepje der favorieten op de Mortirolo uit elkaar. De Italiaan reed even alleen vooruit, maar werd later gecounterd door Pidcock en Vandenabeele.

Zoccarato moest daarna passen, waarna Pidcock en Vandenabeele samen boven kwamen op de Mortirolo. De Brit en de Belg reden daarna samen naar de slotklim. Zoccarato volgde steeds op kleine achterstand, maar kon nooit meer terugkomen. Onderweg naar Aprica bleven de twee koplopers vervolgens bij elkaar, waarna Pidcock met de ritzege aan de haal ging.

Vandenabeele deed met zijn tweede in de slotetappe uitstekende zaken voor het algemeen klassement. De renner steeg twee plaatsen in het algemeen klassement en besluit deze Giro d’Italia U23 op de tweede plaats.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.