Groenewegen wint opnieuw in Duinkerke na declassering Venturini

Door , woensdag 15 mei 2019 om 16:56
Groenewegen wint opnieuw in Duinkerke na declassering Venturini

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen heeft alsnog de tweede etappe gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. De sprinter van Jumbo-Visma werd aanvankelijk tweede achter Clément Venturini, maar de Fransman werd gedeclasseerd wegens onreglementair sprinten. Groenwegen blijft uiteraard ook leider.

Vandaag zagen we in de Vierdaagse van Duinkerke opnieuw plaatsnamen terugkomen die we kennen uit Parijs-Roubaix. De renners vertrokken immers vanuit Wallers, bekend van het fameuze Bos van Wallers. De organisatie liet deze gevreesde kasseistrook echter links liggen, op weg naar finishplaats Saint-Quentin.

Vier vluchters redden het niet 
Topfavoriet Dylan Groenewegen kreeg een ideale aankomst voorgeschoteld. De laatste kilometer ging namelijk lichtjes omhoog. Maar eerst was het tijd voor de vlucht van de dag. Net als gisteren kregen vier renners de ruimte: Lasse Norman Hansen, Emiel Vermeulen, Romain Cardis en Przemyslaw Kasperkiewcz.

De vluchters kregen vijf minuten cadeau, maar uitzicht op de ritzege hadden ze nooit. Op goed vier kilometer van de finish werden ze opgeslokt door het peloton, dat zich mocht opmaken voor een sprint. En net als gisteren werd die ontsierd door de nodige chaos. Hierdoor kregen we een atypische sprint, met Venturini als (aanvankelijke) winnaar.

Lasse Norman Hansen in actie – foto: Cor Vos

Groenewegen wint dan toch!
Waar Groenewegen gisteren nog ideaal werd gegangmaakt, moest de Nederlander vandaag van te ver komen. De renner van Jumbo-Visma kwam nog sterk opzetten, maar kon Venturini niet meer remonteren. Groenewegen leek dan ook genoegen te moeten nemen met de meest ondankbare ereplaats.

Na afloop besloot de jury echter om nog eens naar de sprint te kijken. Dit bleek funest voor Venturini, die werd teruggezet vanwege onreglementair sprinten. Hierdoor kreeg Groenewegen de zege in de schoot geworpen, waardoor hij nog steviger leider is.

Dylan Groenewegen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.