Verhoeven: “Volste vertrouwen dat Dylan om de ritzege kan meedoen”
foto: Sirotti (archief)
donderdag 6 juli 2017 om 14:16

Verhoeven: “Volste vertrouwen dat Dylan om de ritzege kan meedoen”

LottoNL-Jumbo krijgt vandaag een nieuwe kans op ritsucces met sprinter Dylan Groenewegen. De Nederlander werd al een keer vijfde en kon in Vittel niet meesprinten vanwege een val. Ploegleider Nico Verhoeven ziet kansen voor zijn pupil. “We gaan het hetzelfde aanpakken als de eerdere dagen”, geeft Verhoeven aan tegen het Algemeen Dagblad.

“Zeker bij de tweede sprint zaten we waar we wilden zitten, maar door die valpartij waren we gezien”, verwijst Verhoeven naar de etappe naar Vittel, waar Groenewegen een kilometer voor de meet betrokken was in een valpartij. “Hij heeft er de volgende dag geen last meer van gehad. Er zijn in ieder geval twee sprinters minder, dus dat maakt zijn kans iets groter. Ik heb het volste vertrouwen dat we met Dylan om de ritzege kunnen meedoen.”

Groenewegen: “We gaan zien hoe het is zonder Sagan en Cavendish”
De Nederlands kampioen van 2016 heeft zelf geen idee wat hij kan verwachten van de sprint, nu Mark Cavendish en Peter Sagan weg zijn. “Dat gaan we vandaag zien. Ze ontbreken voor het eerst in de massasprint, dus we gaan er alles aan doen om er zo goed mogelijk uit te komen”, aldus Groenewegen tegen de NOS.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2017 14:20
De een zijn dood is het brood in de aanbieding bij de Jumbo.
6 juli 2017 14:21
Edit redactie: Inderdaad, is toegevoegd.
6 juli 2017 14:21
Podium zit er wel in vandaag!
6 juli 2017 14:26
Ik zou zeggen 4 minder want Degenkolb en Swift zullen ook nog wel lekker gammel zijn.
6 juli 2017 14:29
Degenkolb en Swift zaten in de vorige sprint al achter Dylan
6 juli 2017 14:32
Hij moet gewoon een keertje wat geluk hebben, tot nu toe is er geen enkele sprinter die er bovenuitsteekt. Ligt echt aan hoe de sprint wordt opgezet. Hij kan zomaar verrassen
6 juli 2017 14:34
Minder sprinters betekent gelijk ook dat de topsprinters niet zo snel meer opgesloten zullen zitten. De kans op een overwinning lijkt me dus niet echt groter te worden, maar op een perfecte dag kan het wel.
6 juli 2017 14:41
Minder sprinters betekent ook dat er mindere goeden mee gaan spurten die je in kunnen sluiten
6 juli 2017 14:42
Ik denk wel dat Kittel er bovenuit steekt, die werd gewoon nets zoals Groenewegen gehindert in de tweede sprintetappe. Puur op snelheid is hij de beste, daar ben ik van overtuigd.
6 juli 2017 14:50
Swift deed gister alweer gewoon mee bij de tussensprint. Gaf ook aan dat de nacht goed verlopen was en nog maar weinig last had. Al zou hij, normaal gesproken, geen partij mogen zijn voor Dylan in een vlakke massasprint.
6 juli 2017 15:02
Voorlopig is DG nog van de tweede lijn in de Tour, maar in een ontregelde sprint is het wel zo'n instinctieve sprinter dat hij kan verrassen.
6 juli 2017 15:24
In die ene niet-ontregelde massasprint was Groenewegen inderdaad van de tweede lijn. Hopelijk krijgen we vandaag een goed verlopen sprint zodat we meer te weten komen over zijn niveau ten opzichte van de topsprinters.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.