Verschillende partijen willen oplossing voor ASO-vrouwenkoersen
foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2019 om 16:17

Verschillende partijen willen oplossing voor ASO-vrouwenkoersen

Verschillende partijen zijn achter de schermen druk bezig om de vrouwenedities van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te behouden voor de Women’s WorldTour, zo meldt De Telegraaf. Eerder liet organisator Thijs Rondhuis weten dat de ASO de wedstrijden niet heeft ingeschreven voor 2020.

Tom van Damme – de voorzitter van de Belgische wielerbond – vertelt aan de krant dat hij druk bezig is om tot een oplossing te komen. Van Damme is met enkele partijen in gesprek om de live-uitzending te garanderen. Hier wringt namelijk de schoen, aangezien organisator ASO niet garant wil staan voor de rechtstreekse uitzending.

Waarom? Omdat het vanaf 2020 verplicht is om minimaal 45 minuten live-uitzending te verzorgen van WWT-koersen. Volgens Rondhuis is het niet zo makkelijk om die uitzendingen te verzorgen. “Een live-uitzending produceren is erg kostbaar”, aldus de organisator van onder meer de Boels Ladies Tour.

In gesprek met de ASO
Van Damme hoopt dat enkele partijen willen inspringen. Bovendien meldt De Telegraaf dat belangrijke sponsors om te tafel willen zitten met de ASO, om zodoende tot een oplossing te komen. Inmiddels heeft een bekende productiemaatschappij laten weten een deel van de kosten voor hun rekening te willen nemen. Ze zullen binnenkort een voorstel indienen bij de ASO.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.