Victor Campenaerts mist rest van het voorjaar door wervelbreuk
foto: Cor Vos
vrijdag 17 maart 2023 om 18:05

Victor Campenaerts mist rest van het voorjaar door wervelbreuk

Update Victor Campenaerts is zwaar ten val gekomen in de Bredene Koksijde Classic. De Belgische renner van Lotto Dstny kwam samen met een heleboel andere renners ten val, maar bleef als enige liggen. Campenaerts kermde van de pijn en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Nadat Lotto Dstny het peloton in waaiers wilde trekken in De Moeren, sloeg het noodlot toe. Hugo Hofstetter ging als eerste tegen het asfalt en heel wat renners konden de val niet meer vermijden. Onder meer Campenaerts, Tim Merlier, Florian Vermeersch en Kristoffer Halvorsen gingen tegen de grond. Iedereen sprong redelijk snel weer op de fiets, behalve Campenaerts.

Campenaerts bleef op de grond liggen en leek naar de schouder te grijpen. De 31-jarige Vlaming schreeuwde van de pijn en later volgde dan ook het bericht dat hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat nieuws bevestigde zijn ploeg. Meer informatie volgt later, communiceerde Lotto Dstny nog.

Update om 18.00 uur: Wervelbreuk en streep door voorjaar
Zwaar verdict voor Campenaerts: de Belg heeft een wervelbreuk overgehouden aan zijn valpartij. Lotto Dstny meldt dat er in het ziekenhuis een breukje werd vastgesteld in een van zijn ruggenwervels. Het zou gaan om een stabiele breuk. Zijn ploeg heeft vervolgens bevestigd dat Campenaerts niet meer in actie zal komen in het voorjaar.

Geef een reactie