Victor Campenaerts richt vizier toch op WK tijdrijden
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 14:59

Victor Campenaerts richt vizier toch op WK tijdrijden

Begin augustus twijfelde een vermoeide Victor Campenaerts nog over deelname aan het WK tijdrijden, maar één maand later ziet de wereld er helemaal anders uit. “Mijn volgende wedstrijd wordt het wereldkampioenschap tijdrijden. Een titelstrijd waar ik met heel veel vertrouwen naartoe trek”, zo vertelt de renner aan Belga.

Campenaerts deed zijn uitspraak in het Oost-Vlaamse plaatsje Wetteren, waar gisteren een Dernycriterium op het programma stond. De tijdritspecialist van Lotto Soudal – die volgend seizoen zal uitkomen voor Team NTT (het huidige Dimension Data, red.) – kampte na een zwaar voorjaar met vermoeidheidsverschijnselen.

De 27-jarige Campenaerts kijkt enkele weken later alweer vooruit naar de wereldkampioenschappen in het Britse Yorkshire. De werelduurrecordhouder heeft woensdag 25 september met rood omcirkeld in zijn agenda, aangezien dan het WK tijdrijden wordt verreden. “In Yorkshire wil ik zo goed mogelijk voor de dag komen.”

Afscheid met een wereldtitel? 
De tweevoudig Europees kampioen tegen de klok werd vorig jaar nog derde in het Oostenrijkse Innsbruck, achter Rohan Dennis en Tom Dumoulin. “Ik wil dit jaar opnieuw op het podium staan en de lijn van vorig seizoen doortrekken. Het zou mooi zijn om afscheid te nemen van Lotto Soudal met een wereldtitel.”

“Aan mijn voorbereiding zal het zeker niet liggen”, gaat Campenaerts verder. “Ik trok na het Belgisch kampioenschap op stage. De focus ligt helemaal op het wereldkampioenschap.” De Antwerpenaar zal overigens geen koersen meer rijden voor de mondiale titelstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.