‘Campenaerts verruilt Lotto Soudal voor Dimension Data’
foto: Cor Vos
vrijdag 16 augustus 2019 om 07:04

‘Campenaerts verruilt Lotto Soudal voor Dimension Data’

De Belgische krant Het Laatste Nieuws weet het zeker: Victor Campenaerts zal een dezer dagen een contract tekenen bij Dimension Data. De werelduurrecordhouder komt nu nog uit voor Lotto Soudal, maar de 27-jarige tijdrijder zal de Belgische ploeg na twee seizoenen verlaten.

Het is geen verrassing dat Campenaerts andere oorden opzoekt, aangezien de Belg geen toekomst meer heeft bij Lotto Soudal. De tijdritspecialist kreeg volgens onze bronnen te horen dat er voor hem geen plaats meer is, al ontkende de WorldTour-formatie met klem. “Ik kan alleen maar zeggen dat we nog steeds met Victor onderhandelen”, zo klonk het begin juli.

Campenaerts vertelde twee maanden geleden aan WielerFlits dat Lotto Soudal hem graag wil behouden. “Maar dan zullen ze wel een nieuwe sponsor moeten vinden. Ik hoop dat het lukt, maar dan zullen ze snel moeten zijn, want ik heb alle teams die eerder in mij geïnteresseerd waren opnieuw gecontacteerd. Uiteraard heb ik zelf mijn voorkeuren al in mijn hoofd.”

Zuid-Afrikaans avontuur 
Campenaerts heeft uiteindelijk gekozen voor een Zuid-Afrikaans avontuur bij Dimension Data, dat volgend seizoen verder gaat onder de naam Team NTT. De renner uit Wilrijk – die op zoek is naar zijn vorm – wist dit seizoen niet alleen een nieuw uurrecord te vestigen namens Lotto Soudal. Zo won hij ook etappes in Tirreno-Adriatico en de Baloise Belgium Tour.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2019 07:33
Sportief gezien niet de beste keuze

Om te reageren moet je ingelogd zijn.