Vincent Baestaens opnieuw succesvol in de Verenigde-Staten
foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 oktober 2021 om 09:25

Vincent Baestaens opnieuw succesvol in de Verenigde-Staten

Vincent Baestaens heeft zijn derde zege van het nog prille veldritseizoen te pakken. De renner van Team Deschacht-Group-Hens-Maes Containers was in het Amerikaanse Baltimore de beste in de Charm City Cross.

Baestaens versloeg na bijna een uur crossen en een spannende strijd twee Amerikanen: Kerry Werner en Stephen Hyde. Op de vierde plaats vinden we Christopher Blevins, die vooral furore maakt als mountainbiker. Blevins kroonde zich dit jaar tot de allereerste wereldkampioen op de Shorttrack en won vorige maand nog de Wereldbeker Cross-Country in Snowshoe, voor onder meer Ondřej Cink en Nino Schurter.

Voor de ervaren Baestaens is het dus zijn derde zege van het seizoen. Eind september won hij al twee veldritten in Rochester. Hij begon zijn nieuwe veldritcampagne met een achtste plaats in de Ethias Cross van Lokeren en werd vervolgens ook nog tweede in een Franse C2-veldrit, achter Joshua Dubau.

Honsinger wint bij de vrouwen 
Bij de vrouwen ging de zege in Baltimore naar Clara Honsinger. De Amerikaans kampioene, die vorige winter de stap wist te zetten naar de absolute wereldtop, bleef de ervaren Française Caroline Mani meer dan één minuut voor. Met de 20-jarige Katie Clouse stond er nog een Amerikaanse op het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.