Vincenzo Nibali: “Ik ben niet dezelfde Nibali als vorig jaar”
Foto: Sirotti
dinsdag 14 juli 2015 om 18:25

Vincenzo Nibali: “Ik ben niet dezelfde Nibali als vorig jaar”

Vincenzo Nibali kan nu al bijna met zekerheid zeggen dat hij zijn titel van 2014 niet gaat verdedigen in de Tour de France. De Italiaan eindigde vandaag als 21e op meer dan vier minuten van geletruidrager Chris Froome. “Het was een moeilijke dag, ik kon het tempo niet volgen.”

“Ik kon niet goed ademen en geen goed ritme rijden”, klaagde de renner van Astana na afloop op Letour.fr. “Het was alsof ik geen kracht meer over had, ik kon zelfs mijn teamgenoten nauwelijks volgen. Fysiek voel ik me goed, maar ik kon niet meer geven. Ik ben niet dezelfde Vincenzo Nibali als vorig jaar.”

Nibali had ook aandacht voor de uitmuntende prestatie van zijn rivaal Froome. “Hij heeft ons allemaal een slag toegebracht. We hebben allemaal tijd verloren, alle favorieten; Van Garderen, Rodriguez en zelfs Contador. We dachten allemaal dat we beter waren, maar nu wordt het moeilijk.”

Update
Teambaas Alexandre Vinokourov liet weten dat Astana zijn tactiek gaat aanpassen.  “We mikken met Fuglsang op een plaats in de top-vijf”,  citeert Het Nieuwsblad de Kazach. “Nibali zal zich richten op het winnen van een etappe.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2015 21:47
Ze zijn flexibel bij Astana. Fuglsang top 5 zou best kunnen, hield zich vandaag duidelijk in om Nibali op sleeptouw te nemen.
14 juli 2015 22:34
haha wat een onzin dat fuglsang nu kopman wordt, daar geloof ik niets van, vino probeert iedereen op het verkeerde been te zetten.
14 juli 2015 22:55
We zijn 1 bergrit ver, er komen nog genoeg bergritten. Naast Nibali zullen ook alle anderen zich nog willen tonen. Neem maar Quintana, Contador, Van Garderen, Pinot, Peraud, ...
Iemand enig idee of hij de Vuelta gaat rijden?
15 juli 2015 01:10
Of Nibali voelt zich dus echt heel slecht en Astana denkt met Fuglsang meer te kunnen bereiken de komende dagen. Dan kan Nibali zich beter sparen en herstellen en dan later in de Tour voor een etappezege gaan.
15 juli 2015 06:56
Als je je echt slecht voelt, mentaal en fysiek Herstel je niet meer. Daar geloof ik niet in. Ik verwacht dat hij afstapt, de vraag is alleen wanneer hij dat doet.
15 juli 2015 09:33
@noud89, konden we toch het een en ander aflezen uit het lossen op Mur de Bretagne ;-)...
15 juli 2015 09:47
Hij gaf aan dat het fysiek wel goed zit, dat z'n lichaam wel kon, dus zal wel een mentale kwestie zijn dan.
15 juli 2015 13:49
Straks afdaling Tourmalet met Westra en Grivko in vroege ontsnapping zijn prachtige daalkunsten nog eens tonen en op Cauterets 3 min terugpakken ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.