Vincenzo Nibali: “Sommige renners zijn momenteel sterker dan ik”
Foto: Tim De Waele
maandag 22 mei 2017 om 08:52

Vincenzo Nibali: “Sommige renners zijn momenteel sterker dan ik”

Na vijftien etappes is tweevoudig Girowinnaar Vincenzo Nibali terug te vinden op een vierde plek in het algemeen klassement. De kopman van Bahrain Merida kijkt aan tegen een achterstand van drie minuten en veertig seconden ten opzichte van klassementsleider Tom Dumoulin. Het is de Siciliaan nog niet gelukt om zijn stempel te drukken op de ze Giro.

In de rit naar Bergamo probeerde hij zondag wat tijd terug te winnen. Zijn aanval in de finale had echter niet het beoogde effect. “De beklimming naar Bergamo Alto was geschikt voor een late aanval, dus ik moest gaan,” vertelt hij aan Cyclingnews. “Natuurlijk lieten mijn concurrenten mij niet gaan, maar ik ben blij dat ik het geprobeerd heb.”

Het roze lijkt ver weg. Volgens Nibali komt dat voornamelijk door het sterke deelnemersveld. “Ik kan niet klagen over mijn conditie. Het niveau in de Giro is gewoon heel hoog. Sommige renners zijn momenteel sterker dan ik. Op iedere aankomst bergop heb ik tijd moeten toegeven.”

Nibali lijkt rekening te houden met het scenario dat Dumoulin de Giro gaat winnen. “De Giro is nog niet voorbij, maar ik sta nu wel al ver achter op Dumoulin”, stelt hij vast “Als Dumoulin de Giro wint, zal ik hem de hand schudden en feliciteren. Ik kan enkel maar mijn best doen”, aldus Nibali.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2017 08:55
En vervolgens komt er in de derde week weer een magische wederopstanding van Nibali.
22 mei 2017 09:00
Met Nibali weet je het maar nooit. Op dit moment lijkt hij niet goed genoeg om het roze te pakken, maar dat dachten we vorig jaar natuurlijk ook.
22 mei 2017 09:00
edit redactie: insinuaties mag je achterwege laten. zie onze huisregels
22 mei 2017 09:01
En toch heb ik van hem meer schrik dan van Quintana
22 mei 2017 09:03
@josi Hij was ook niet goed genoeg, hij had mazzel.
22 mei 2017 09:07
Nibali's vorm is bijzonder onvoorspelbaar. Het zou me dan ook niets verbazen als hij straks gewoon beter gaat rijden dan Quintana en de belangrijkste belager wordt van Dumoulin.
22 mei 2017 09:17
Nibali doet zijn bijnaam " de haai" eer aan,eerst zijn prooi laten spartelen om vervolgens met dodelijke precisie toe te slaan
22 mei 2017 09:18
Quote:
martbiemans - 22 mei 2017 om 08:55
En vervolgens komt er in de derde week weer een magische wederopstanding van Nibali.


Hoppaaaa daar gaan we! Als Kruijswijk het doet, dan prijzen we hem de hemel in, maar bij Nibali fronsen we onze wenkbrauwen. De Nederlandse hypocrisie. Al 2 weken heeft iedereen het over de laatste week van Kruijswijk, ik doe er zelf ook graag aan mee, maar bij andere renners is het verdacht... Kom op, probeer de ironie hiervan in te zien!

ON: Voor de Giro gezegd dat ik van Nibali weinig verwachtte. Ik zie hem tegenwoordig als een renner die zichzelf overschat tegen betere concurrentie, daardoor wel moves maakt maar uiteindelijk de prijs betaalt en verder wegzakt. Persoonlijk verwacht ik dit jaar ook weer een schitterende aanval van hem, morgen met name, maar zie hem niet in staat daadwerkelijk het verschil te maken én vast te houden.
22 mei 2017 09:21
@Busted, Volgens mij won hij vorig jaar toch echt de Giro, dus blijkbaar was hij goed genoeg om het roze te pakken. Hoe dat gebeurde maakt niet uit, want zoiets zou dit jaar net zo goed weer kunnen gebeuren.
22 mei 2017 09:21
Nibali zal er staan komende week.
22 mei 2017 09:22
@RaketVuist - Stiekem hoop ik dat ook van Kruiswijk... :-) Alhoewel het niet meer om de topklassering (top-3) zal gaan, zie ik hem nog wel opschuiven naar plek 5 t/m 7!
22 mei 2017 09:22
@tdcbolide,

Idem.
22 mei 2017 09:24
@LyndaLid
Het verschil is dat je Kruijswijk vaak gradueel beter ziet worden. Elke dag een beetje meer, zoals ook nu. De eerste week was hij slecht, de tweede week middelmatig en nu komt hij op niveau. Bij Nibali is het meer een plotselinge ommekeer, net als bij bijvoorbeeld Aru.
22 mei 2017 09:25
De bal is rond, Parijs is nog ver, elk voordeel heeft zijn nadeel, de koers wacht op niemand en nog wat opendeuren.

Kunnen de renners die altijd met nietszeggenden antwoorden komen niet gewoon een bandje opnemen en deze bij elk interview laten afspelen?
22 mei 2017 09:33
@raketvuist precies dat.
22 mei 2017 09:33
@hoofdisvrij, Misschien kun je de journalisten dan ook een bandje op laten nemen met hun nietszeggende vragen?
22 mei 2017 09:40
@ RaketVuist:

Plotselinge ommekeer? Nibali is nu extreem slecht en rijdt volgende week extreem goed?
De beste man staat vierde. Jij doet alsof hij nu elke dag op 5 minuten binnenkomt en volgende week iedereen op 8 minuten achterstand gaat rijden.

Niets ommekeer. Hij rijdt stabiel alleen zijn er tot nu toe een paar beter geweest. Dat kan volgende week net een tikje anders komen te liggen.
22 mei 2017 09:44
@ Raketvuist

Volgens mij was Nibali gisteren al weer wat beter dan op Blockhaus en Oropa. Bovendien was zijn tijdrit ook goed. Dus uit het niks zal een eventuele (ik geloof er zelf dit jaar niet zo in) ommekeer echt niet komen.

Ook vorig jaar trouwens. Toen was Nibali in de tijdrit en de dag erna ziek, zwak en misselijk. Maar in Corvara was hij gewoon na Chaves en Kruijswijk de beste, toen al voor alle andere klassementsmannen. En laten we eerlijk zijn: als Kruijswijk recht was gebleven had niemand het over de "miraculeuze wederopstanding" van Nibali gehad.

Ik ben echt al een hele lange tijd geen fan meer van hem, maar ik heb vorig jaar ook al met open mond de reacties gelezen in het topic van de bewuste Risoul etappe. We moeten niet hypocriet doen en allemaal Kruijswijk zijn derde week de hemel in prijzen, en tegelijkertijd andere renners erop afbranden als zij zoiets presteren.
22 mei 2017 09:56
Vorig jaar wist hij de druk zo hoog op te voeren dat er toch eentje door zijn hoeven ging. Laten we hopen dat het dit jaar anders is.
22 mei 2017 10:00
@kingstown
Waar zeg ik dat Nibali extreem slecht rijdt? Jouw woorden, niet de mijne.

@LyndaLid
Gisteren zaten alle klassementsmannen gewoon bij elkaar, dus dat is niet zo bijzonder. Eergisteren was Nibali wel weer gewoon net zo middelmatig als of eigenlijk zelfs minder goed dan op de Blockhaus, terwijl Kruijswijk daar een sterke verbetering liet zien.

Tijdverlies Blockhaus:
Nibali: 1.00
Kruijswijk: 2:43

Tijdverlies Oropa:
Nibali: 0:43
Kruijswijk: 0:46
22 mei 2017 10:01
Eens met LL. Nibali is gewoon rete taai. Die blijft gewoon gaan, altijd. Soms pakt dat slecht uit, soms heel goed. Ik verwacht in week drie meer aanvallen van Nibali dan van Quintana. Dinsdag al, vlak voor de top van de Stelvio..
22 mei 2017 10:10
@LL

Het vreemde vorig jaar was vooral dat hij eerst ziek was en zijn bloed liet onderzoeken en nog geen week later vloog hij opeens.
Het herstellen van ziekte tijdens een grote ronde en dan beter terugkomen is nogal opvallend.
22 mei 2017 10:19
De wederopstanding van Nibali vorig jaar was voor een groot deel aan Scarponi, Kangert en Fuglsang te danken. Ik zie niet wie dit jaar Nibali op die manier kan bij staan. En Nibali moet het toch echt hebben van een slimme ploegtactiek de laatste jaren.
22 mei 2017 10:32
Enorm hypocriet van enkele mensen hier die stellen dat er aan Nibali's 'wederopstanding' vorig jaar een luchtje zat. Nibali is gewoon een van de allerbeste ronderenners van zijn generatie, een campioni. Schrijf Nibali daarom nooit af, de Giro eindigt pas in Milaan.
22 mei 2017 10:34
De achterstand van Nibali c.s. is te groot voor een 'normale' remonte. Dumoulin moet kraken of tegenslag krijgen. Alleen dan is de Giro weer open

Om te reageren moet je ingelogd zijn.