Jonas Vingegaard bij bewustzijn na zware valpartij, Remco Evenepoel afgevoerd naar ziekenhuis
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 17:01

Jonas Vingegaard bij bewustzijn na zware valpartij, Remco Evenepoel afgevoerd naar ziekenhuis

Update Voor Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel zit de Ronde van het Baskenland erop. De twee favorieten voor de eindzege zijn beiden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat ze betrokken waren bij een zware valpartij in de vierde etappe. Vooral Vingegaard lag er slecht bij, maar is wel bij bewustzijn. De eveneens gevallen Roglic gaf ook op, maar lijkt het relatief goed te maken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij vond plaats op 35 kilometer van de streep. Er waren veel renners bij betrokken, maar het was meteen duidelijk dat Vingegaard een van de grootste slachtoffers was. Zijn rug lag helemaal open en zijn nek moest gestabiliseerd worden. Hoe ernstig de schade is bij de kopman van Visma | Lease a Bike, is nog niet bekend. De Deen wordt op dit moment afgevoerd naar het ziekenhuis, laat Visma | Lease a Bike weten op sociale media.

Roglic en Evenepoel
Ook Roglič en Evenepoel lagen bij de valpartij. Roglič gaf op, maar leek niettemin met de schrik zijn vrijgekomen. De klassementsleider zat in de ploegleider van BORA-hansgrohe rustig te eten en stak zijn duim op naar de televisiecamera.

Evenepoel was er minder aan toe. De Belgische kampioen sprong op het bewuste moment óver een greppel heen en kwam bij de landing in het gras hard ten val. Hij kwam na zijn valpartij met zijn arm ondersteund naar de ambulance gelopen. Evenepoel is nu op weg naar het ziekenhuis, waar hij onderzocht zal worden, meldt Soudal Quick-Step op sociale media.

Update 17.35 uur

Jonas Vingegaard is bij bewustzijn. Dat heeft Frans Maassen, die als ploegleider van Visma | Lease a Bike aanwezig is in de Ronde van het Baskenland, laten weten aan Eurosport-commentator Karsten Kroon.

Inmiddels heeft het Nederlandse WorldTeam op sociale media bevestigd dat Vingegaard bij bewustzijn is. “Hij zal nu onderzocht worden in het ziekenhuis”, klinkt het. “Bedankt voor jullie berichtjes. Meer updates volgen later.” Ploegleider Addy Engels liet later op de ploegsite weten dat Vingegaard al bij bewustzijn was op het moment dat ze de Deen aantroffen.

Bericht van redactie WielerFlits: Dit betreft een grote valpartij met verschillende topfavorieten. Om jullie, onze bezoekers, zo goed mogelijk te informeren publiceren we verspreid diverse artikelen voor een beter overzicht van het laatste nieuws. Voor opmerkingen over onze berichtgeving verwijzen we je naar het Verbeterpuntentopic op het forum.

Update 20.09 uur

Jonas Vingegaard heeft bij zijn val in de Ronde van het Baskenland zijn sleutelbeen en meerdere ribben gebroken. Dat laat Visma | Lease a Bike weten via sociale media. Hij is stabiel en bij bewustzijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.