Visma | Lease a Bike en Jonas Vingegaard hadden aanval minutieus gepland: “Verliep perfect”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 maart 2024 om 15:52

Visma | Lease a Bike en Jonas Vingegaard hadden aanval minutieus gepland: “Verliep perfect”

Jonas Vingegaard won op sterke wijze de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Vingegaard begon eraan op een kleine 30 kilometer van de streep en rondde daarmee het ploegenspel van Visma | Lease a Bike af. “Alles liep perfect”, vertelde hij in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vingegaard vertelde na afloop dat hij, samen met de ploeg, de aanval al enkele dagen geleden al hadden gepland. “We wilden het vandaag, voor de zware rit van morgen, al proberen. Het plan was om Dylan (van Baarle, red.) en Steven (Kruiswijk, red.) de hele dag op kop van het peloton te zetten. Op de klim was het dan aan Attila (Valter, red.), waarna Ben (Tulett, red.) het moest overnemen”, legde Vingegaard uit.

De Deense winnaar van de Tour de France reed vervolgens dominant naar de overwinning. Het is al zijn vijfde zege van het seizoen. “Ik ben heel blij dat ik kon afmaken vandaag. Het is een mooie zege. Of mijn zegegebaar te maken had met de internationale vrouwendag (die vandaag is, red.). Nee, ik moet bekennen dat ik dat niet wist. Het was voor mij een manier om mijn vrouw te ondersteunen. Ik ben heel blij voor alles wat ze doet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.