Voorbeschouwing: Etappe 12 Ronde van Spanje
woensdag 10 september 2008 om 18:34

Voorbeschouwing: Etappe 12 Ronde van Spanje

Morgen staat er in de Ronde van Spanje een heuvelachtige etappe op het programma voor de renners. De renners moeten over 186,4 kilometer van Burgos naar Suances rijden. Na morgen volgt er nog een rustdag, waarna het zaterdag echt los zal barsten.

Dit is de eerste keer in deze Ronde van Spanje dat we te maken hebben met een debuterende finishplaats, nog nooit eerder kwamen de renners aan in Suances. Er werd echter wel vaak vanuit Burgos gestart, de laatste keer was in 2005, toen won Samuel Sanchez de etappe.

Parcours

Op papier lijkt het etappe voor de vluchters, of voor de sprinters die redelijk kunnen klimmen. Vanuit de start is het nog wel een redelijk vlak parcours. Na 75 kilometer ligt echter de eerste berg op het parcours, het is er eentje van de derde categorie.

De laatste ligt na 125 kilometer op het programma en is er een van de tweede categorie. Na die laatste beklimming zullen de renners bijna nog alleen maar afdalen. Ze komen uiteindelijk bijna op zeeniveau terecht, terwijl ze op 800 meter hoogte zijn gestart. De finish is er een voor de sprinters die goed bergop kunnen sprinter, het is namelijk nou niet bepaald vlak.

Favorieten

Oscar Freire is toch wel een van de favorieten voor morgen, het peloton voert morgen namelijk in zijn geboortestreek. Freire zou op een finishstrook zoals die van morgen een grote kans maken. De grootste concurrentie komt van zijn landgenoot Alejandro Valverde, die kan zulke sprints ook goed aan.

Daarnaast zijn er nog een pak outsiders voor de winst van morgen. Onze zuiderburen hebben twee grote kanshebbers met Philippe Gilbert en Greg van Avermaet. Van Avermaet won al een etappe en Gilbert was er al een keer heel dichtbij.

Onze favorieten

**** Oscar Freire
*** Alejandro Valverde, Philippe Gilbert
** Paolo Bettini, Greg van Avermaet, Davide Rebellin
* Koldo Fernandez, Filippo Pozzato, Alessandro Ballan, Rinaldo Nocetini

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.