Movistar bevestigt interesse in Marlen Reusser: “Wie wil haar nu niet inlijven?”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 13:55

Movistar bevestigt interesse in Marlen Reusser: “Wie wil haar nu niet inlijven?”

Marlen Reusser komt sinds 2022 uit voor SD Worx-Protime, maar de 32-jarige Zwitserse beschikt over een aflopend contract. Als het aan Movistar ligt, koerst Reusser volgend jaar in een blauw tenue. “Ze is een van de beste rensters in het peloton. Natuurlijk hebben we interesse”, draait teambaas Sebastián Unzué in gesprek met GCN niet om de hete brij heen.

De interesse van Movistar in Reusser is niet nieuw. “We hebben al jaren goed contact. Ik was in het verleden ook al geïnteresseerd in haar diensten en dat is nog steeds zo. Ze is een toprenster met ook nog eens de nodige ervaring. Ze heeft de potentie om grootse dingen te bereiken. Het is zeker nog niet concreet, maar de interesse om haar aan te trekken is er zeker”, is Unzué duidelijk.

“Wie wil haar nu niet inlijven? Is er een ploeg in het peloton die geen interesse heeft? Ik denk dat iedere teambaas maar wat graag met haar wil samenwerken. Ik wil als teammanager de beste rensters in mijn ploeg en Marlen voldoet aan alle eisen. Ik kan voorlopig nog niks bevestigen, aangezien het nog niet concreet is. Maar we zijn zeker geïnteresseerd, daar kunnen we duidelijk over zijn.”

De vrouwenploeg van Movistar heeft voorlopig dertien rensters onder contract staan voor komend seizoen. “En we zijn nog bezig met één contractverlenging”, schetst Unzué. “Emma Norsgaard zal dan weer de ploeg verlaten. We zullen nog maximaal twee nieuwe rensters aantrekken.”

Nieuwe sportieve aderlating voor SD Worx-Protime?
Mocht Reusser inderdaad verkassen naar Movistar, dan zou dat een nieuwe sportieve tegenvaller zijn voor SD Worx-Protime. De Nederlandse formatie zal na dit seizoen al afscheid nemen van Demi Vollering, die op weg is naar FDJ-Suez. Reusser won de voorbije jaren in het tenue van SD Worx-Protime meerdere grote wielerwedstrijden. Zo was ze beste in Gent-Wevelgem en Itzulia Women. Ook won ze twee ritten in de Tour de France Femmes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.