Voorbeschouwing: Vuelta 2011 – Etappe 7
donderdag 25 augustus 2011 om 18:59

Voorbeschouwing: Vuelta 2011 – Etappe 7

Voor de twee bergritten in het weekend krijgt het peloton nog een relatief rustige etappe voorgeschoteld door de organistatie van de Ronde van Spanje. Er staan geen bergen van naam op het programma in de rit van Almadén naar Talavera de la Reina. WielerFlits blikt vooruit.

Parcours
Het is de eerste keer dat de Vuelta van start gaat in Almadén. Vanuit de start is het nooit echt vlak, maar echt geklommen hoeft er niet worden in de beginfase. Halverwege de rit, aangekomen in de provincie Toledo lijkt het wat heuvelachtiger te worden, maar dit is van korte duur.

bron: Unipublic

Er ligt geen enkele heuvel of berg die meetelt voor het bergklassement, maar onderweg liggen wel twee sprintjes voor het puntenklassement. Deze liggen beide in de slotfase van de rit: in La Nava de Ricomalillo na 135 kilometer en in Alcauedete de la Jara na 160 kilometer. De finish ligt na 182.9 kilometer in Talavera de la Reina. De laatste kilometers zijn ook zo goed als vlak.

Favorieten
Het is dan misschien wel al de zevende etappe van de Vuelta a España, maar misschien wordt het dan wel pas de eerste echte ‘normale’ massasprint. In de eerste rit in lijn afgelopen zondag was er wel een groepssprint, maar echt een ‘normale’ massasprint viel dit niet te noemen met het heuveltje vlak voor het einde. Zou de sprintsensatie Marcel Kittel van Skil-Shimano nu echt zijn duivels ontbinden en zijn eerste rit in een grote ronde winnen? Zeker nu Mark Cavendish er niet meer bij is.

Er zijn echter nog een pak ervaren mannen die hier een stokje voor willen steken. Alessandro Petacchi heeft zich in de Vuelta nog niet laten zien, maar heeft in het verleden vaker laten zien uit het niets weer te kunnen winnen. Tyler Farrar was in Playas de Orihuela wel al dichtbij met een vierde plaats, maar dat is niet genoeg voor de Amerikaanse Gentenaar.

Farrar bij een eerdere overwinning (Sirotti)

Etappewinnaar Chris Sutton liet al zien in vorm te zijn met de eerdere ritzege. Daniele Bennati moet toch ook nog wel wat laten zien met het oog op het WK en misschien is deze etappe ook wel iets voor de Argentijn Juan José Haedo.

Verder zijn er nog een pak outsiders op te noemen, zoals oude rotten Oscar Freire en Tom Boonen of de jongelingen Peter Sagan en John Degenkolb. Al is de aankomst wellicht wat te gemakkelijk voor dit viertal.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Marcel Kittel
***Alessandro Petacchi, Tyler Farrar
** Chris Sutton, Juan José Haedo, Daniele Bennati
* Oscar Freire, Tom Boonen, Peter Sagan, John Degenkolb

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.