Vos direct dominant bij rentree: “Het kon meerdere kanten opvallen”

zaterdag 7 december 2019 om 14:53
Vos direct dominant bij rentree: “Het kon meerdere kanten opvallen”

foto: Cor Vos (archief)

Marianne Vos heeft bij haar rentree in het veld direct gewonnen, al had ze dat van tevoren misschien niet verwacht. “Dat is toch de nervositeit die je van tevoren hebt”, laat zij weten. “Ik moest even afwachten hoe het zou gaan, want het kon meerdere kanten opvallen.”

Uiteindelijk viel de cross dus haar kant op. In Essen soleerde de Brabantse naar haar eerste overwinning van het seizoen. “Het ging goed, de eerste cross is me meegevallen. Ik had dat goede gevoel en was meteen goed weg. Ik dook als eerste het veld in, maar daar schrok ik van omdat het toen nog ver was”, gaat zij verder.

“Ik wist namelijk niet zo goed of ik het ritme kon volhouden. Daarom kwam ik daarna even op adem. Ellen van Loy bood me goed partij, maar zij moest afhaken nadat ze in de doeken belandde. Toen zat ik weer alleen.” Van Loy zou uiteindelijk als vierde eindigen.

Vos zou vervolgens op het podium eindigen met Blanka Kata Vas en Anna Kay, twee jonge rensters met wie de Nederlandse nog nooit op het podium heeft gestaan. “Echt wel mooi om zoveel nieuwe talenten te zien, die niet alleen hun neus aan het venster drukken, maar ook echt direct meedoen om de prijzen. En dan waren de Nederlandse meiden er nog niet eens bij.”

Een mooie zege voor Vos. Toch blijft de 32-jarige renster nuchter. “Ik bekijk het cross voor cross”, concludeert ze. “Dit is de eerste en dat is een heel mooie.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.