Geen breuken voor Serry en Costa na valpartijen in Catalonië
foto: Cor Vos
maandag 22 maart 2021 om 18:49

Geen breuken voor Serry en Costa na valpartijen in Catalonië

Update Voor Pieter Serry heeft de Ronde van Catalonië ongeveer dertig kilometer geduurd. De ervaren helper van Deceuninck-Quick-Step kwam vroeg in de openingsetappe ten val en moest opgeven.

Hoe het gesteld is met de 32-jarige Serry, kan zijn Belgische werkgever nog niet bekendmaken.

In de Ronde van Catalonië rekent Deceuninck-Quick-Step op een goed klassement met João Almeida. Naast Serry heeft de Portugees onder meer Fausto Masnada, James Knox, Dries Devenyns en Rémi Cavagna in dienst. Hardrijder Josef Cerny maakt de selectie compleet.


Update – Ook Rui Costa stapt af

In navolging van Pieter Serry heeft ook Rui Costa de eerste etappe van de Ronde van Catalonië niet uitgereden. De Portugese klimmer van UAE Emirates gaf op met nog zeventig kilometer te gaan in de rit naar Calella. De reden van zijn opgave is nog niet bekend.


Update – Geen breuken voor Serry en Costa

Pieter Serry en Rui Costa kunnen opgelucht ademhalen na hun opgaves in de Ronde van Catalonië. Zij hebben bij hun valpartijen niets gebroken, melden hun ploegen. Serry heeft kleine blessures en schaafwonden, en zal de komende nacht in de gaten gehouden worden door de medische staf. Costa heeft ook vooral schaafwonden overgehouden aan zijn crash.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.