Vuelta 2019: Mitchelton-Scott vertrouwt op Chaves, titelverdediger Yates ontbreekt
foto: Cor Vos
vrijdag 16 augustus 2019 om 11:07

Vuelta 2019: Mitchelton-Scott vertrouwt op Chaves, titelverdediger Yates ontbreekt

Mitchelton-Scott heeft een week voor de start van de Vuelta a España zijn selectie op papier. De Australische formatie start met één absolute kopman: Esteban Chaves. In de sprints is het uitkijken naar man-in-vorm Luka Mezgec. Titelverdediger Simon Yates is zoals verwacht niet van de partij.

Het was al enige tijd bekend dat de 29-jarige Chaves voor een goed klassement moet zorgen. De goedlachse Colombiaan eindigde drie jaar geleden nog als derde in de Vuelta, maar heeft sindsdien moeite om zijn niveau te halen. Zo kampte Chaves met een hardnekkige knieblessure, terwijl hij ook last had van de Ziekte van Pfeiffer.

Dit jaar heeft de klimmer echter weer reden tot lachen, aangezien hij al 52 koersdagen in de benen heeft. Bovendien won hij in de Giro d’Italia een bergetappe met aankomst op San Martino di Castrozza. “Ik voel dat ik klaar ben voor de Vuelta”, zo laat Chaves weten in het perspraatje van de ploeg. “Het is een koers die me ligt.”

“Ik kan niet wachten om weer te koersen, na een voorbereiding in mijn thuisland Colombia. De Vuelta was mijn eerste grote ronde als profwielrenner. Ik hoop dat het harde werken zijn vruchten zal afwerpen.” Chaves kan in de bergen rekenen op steun van Mikel Nieve, Tsgabu Grmay en Damien Howson.

Schrijf Luka Mezgec maar op voor de sprintetappes – foto: Cor Vos

Mezgec: “Ik hoop een etappe te winnen”
De Sloveen Mezgec moet dan weer voor sprintsucces zorgen. De 31-jarige renner won onlangs nog twee etappes in de Ronde van Polen. “Maar ik hoop ook Esteban zo lang mogelijk te helpen in de heuvelachtige etappes. In Polen liet ik zien dat ik kan winnen na een zware sprintersrit. Het doel is om een etappe te winnen.”

Tot slot is het woord aan ex-renner en ploegleider Julian Dean. “In de eerste week krijgen we al een aantal zware en agressieve etappes. We zullen er gelijk moeten staan. De focus ligt op Esteban, Luka maar ook Mikel Nieve, die heeft laten zien bergetappes te kunnen winnen. Het is zeker een van de zwaarste Vuelta’s van de voorbije jaren.”

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-es Vuelta a España (24 augustus-15 september)
flag-nz Sam Bewley
flag-co Esteban Chaves
flag-et Tsgabu Grmay
flag-au Damien Howson
flag-si Luka Mezgec
flag-es Mikel Nieve
flag-nz Dion Smith
flag-au Nick Schultz

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.