Vuelta 2019: Nairo Quintana kampt met verkoudheid

dinsdag 10 september 2019 om 15:13
Vuelta 2019: Nairo Quintana kampt met verkoudheid

foto: Cor Vos

Nairo Quintana begon uitstekend aan de Ronde van Spanje, won een etappe en droeg zelfs één dag de rode leiderstrui. De renner van Movistar staat nu echter op meer dan zeven minuten van leider Primož Roglič. Wat blijkt nu: de Colombiaanse klimmer kampt met een verkoudheid. “Je kunt tegen sommige dingen niet vechten”, zo laat hij weten op de ploegsite.

De 29-jarige Quintana leek klaar om een gooi te doen naar zijn tweede Vuelta-zege, na een verrassende maar ook knappe overwinning in Calpe. De mede-kopman van Movistar wist in de veelbesproken bergetappe naar Cortals d’Encamp zelfs de leiderstrui te veroveren, maar twee dagen later was hij het kleinood alweer kwijt door een slechte tijdrit.

Quintana hoopte in de daaropvolgende bergetappes tijd goed te maken op rodetruidrager Roglič, maar het was de Colombiaan die meer en meer seconden moest prijsgeven. In de bergetappes naar Santuario del Acebo en de Alto de La Cubilla liep het verschil zelfs op tot enkele minuten. “Ik voelde me al niet goed in de tijdrit”, zo verklaart Quintana.

“Het maakt je kwaad”
“Ik kreeg vier dagen geleden last van een verkoudheid. Hierdoor werd het onmogelijk om nog verder in de wedstrijd te groeien. De etappe van gisteren (naar de top van de Alto de La Cubilla, red.) was erg zwaar, maar ik hoop dat ik snel weer beter ben. Ik begon met ambitie aan deze Vuelta, maar je kunt nu eenmaal niet vechten tegen ziekte.”

“Het maakt je kwaad en je voelt je machteloos, maar dat is nu eenmaal het leven”, zo relativeert Quintana. Het is de vraag of de winnaar van 2016 donderdag weer helemaal fit is, als de renners opnieuw een bergetappe krijgen voorgeschoteld naar Becerril de la Sierra.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair