Vuelta 2019: Valverde hoopt verlies op Roglic te beperken in tijdrit
Alejandro Valverde in gevecht met Primoz Roglic- foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 10:59

Vuelta 2019: Valverde hoopt verlies op Roglic te beperken in tijdrit

Dat Primož Roglič vanmiddag in de individuele tijdrit in de Vuelta a España tijd zal pakken op de concurrentie, daar twijfelt eigenlijk niemand aan. Ook gedeeld Movistar-kopman Alejandro Valverde niet. Hij heeft echter goede hoop om de schade te beperken. In gesprek met Marca laat de wereldkampioen namelijk weten dat de chronoproef hem wel moet liggen.

36,2 kilometer lang buffelen in de omgeving van het Franse Pau om zo dicht mogelijk in het spoor van Primož Roglič te blijven; dat is vanmiddag de opdracht voor Valverde en co. “Ik hoop op een goede dag”, laat El Imbatido optekenen. “Het is een veeleisende tijdrit waarin ik het goed kan doen. Ik heb het in het verleden al goed gedaan op vergelijkbare parcoursen. Niet op het niveau van Roglič, maar ik moet het verlies hier kunnen minimaliseren. Een goed resultaat zou zijn als ik tussen de dertig seconden en de minuut verlies.”

Valverde verwacht niet dat collega-kopman Nairo Quintana na de tijdrit nog in de rode leiderstrui zal rijden: “Ik denk dat het niet slecht zou zijn voor Nairo als hij tussen de minuut en twee minuten verliest.” Momenteel is het verschil tussen Roglič en de Colombiaanse rasklimmer zes seconden in het voordeel van Quintana.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.