Vuelta 2019: Voormalig rodetruidrager Nicolas Roche geeft op

donderdag 29 augustus 2019 om 15:03
Vuelta 2019: Voormalig rodetruidrager Nicolas Roche geeft op

foto: Cor Vos

De Vuelta a España is na Rigoberto Urán een volgende topper kwijt. Nicolas Roche – gisteren nog drager van de rode leiderstrui – was net als de Colombiaan betrokken bij een massale valpartij in de zesde etappe naar Ares del Maestrat. De 35-jarige Roche probeerde nog verder te rijden, maar de Ier bleek te gehavend om zijn weg te vervolgen.

De onfortuinlijke Roche verloor gisteren zijn leiderstrui aan Miguel Ángel López, maar de renner van Team Sunweb stond nog altijd vijfde in het algemeen klassement. De klimmer hoopte in het vervolg van de Vuelta zijn top 10-plaats vast te houden, maar in de zesde etappe ging het mis voor Roche en enkele collega’s.

De Ier was samen met de eerder genoemde Urán, Hugh Carthy en Victor de la Parte betrokken bij een massale valpartij ruim voor de finish. Roche stapte nog wel op de fiets, in de hoop de etappe uit te rijden. Niet veel later zag de voormalige leider het heilloze van zijn missie in, waardoor Team Sunweb een belangrijke pion verliest.

Ook Davide Formolo was betrokken bij de valpartij, maar de Italiaanse kampioen kon zijn weg wel vervolgen. Er zijn nu zeven uitvallers in de 74e editie van de Ronde van Spanje.


Vuelta 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.