Waowdeals, Bahrain Merida, Prudhomme, Bos en Büchli

Waowdeals, Bahrain Merida, Prudhomme, Bos en Büchli

foto: Waowdeals

donderdag 7 juni 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Waowdeals’ selectie voor de OVO Energy Women’s Tour, de ambities van Bahrain Merida voor de Ronde van Zwitserland de volgende aflevering in de salbutamol-soap rondom Chris Froome.

Waowdeals met sterk zestal naar Groot-Brittannië

Waowdeals trekt met kopvrouwe Marianne Vos naar de OVO Energy Women’s Tour in Groot-Brittannië, een koers die de ploeg vorig jaar wist te winnen met Katarzyna Niewiadoma. “Maar dat was op een heel ander parcours. Waar we in ieder geval zeker van zijn is dat we opnieuw vijf heel zware etappe tegemoet gaan. In Groot-Brittannië gaat het voortdurend op en af. Als ploeg willen we proberen het WaowDeals-groen in de schijnwerpers te zetten. We kunnen meerdere kaarten trekken, zowel voor het algemeen klassement als voor dagsucces. Met Pauliena Rooijakkers en Anouska Koster zorgen we in de breedte voor extra slagkracht”, vertelt ploegleider Jeroen Blijlevens in een persbericht.

flag-nl Waowdeals voor flag-gb OVO Energy Women’s Tour 2018
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-gb Danielle Rowe
flag-nl Sabrina Stultiens
flag-nl Marianne Vos flag-europe


Bahrain Merida-ploegleider Hoffman: “We gaan voor de eindzege in Zwitserland”

Volgens Tristan Hoffman gaat Bahrain Merida vol voor de overwinning in de Ronde van Zwitserland. Dat vertelt onze landgenoot in een persbericht van zijn werkgever. “Het plan mag duidelijk zijn. Onze kopman is Ion Izagirre, maar al onze renners kunnen hun kans gaan in de jacht op dagsuccessen. Met Sonny Colbrelli hebben we ook nog een sprinter achter de hand. We kunnen een sterke ploeg opstellen, met onder meer Gorka Izagirre, Enrico Gasparotto en Mark Padun. We richten ons eerst op de ploegentijdrit en daarna gaan we vol voor de eindoverwinning. In Zwitserland zal Ion verder werken aan zijn topvorm, waarmee hij komende maand hoopt mee te doen in de Tour de France.”

flag-bh Bahrain Merida voor flag-ch Tour de Suisse 2018
flag-it Sonny Colbrelli
flag-it Enrico Gasparotto
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-si Kristijan Koren
flag-ua Mark Padun
flag-at Hermann Pernsteiner


Prudhomme geïrriteerd over uitblijven antwoorden in zaak-Froome

Tour de France-baas Christian Prudhomme vindt het niet kunnen dat er nog steeds geen duidelijkheid is in de salbutamol-zaak rondom Chris Froome. De Brit raakte in opspraak na een mogelijk positieve plas in de Vuelta a España van vorig seizoen, maar ondertussen won hij de Giro d’Italia en is hij voornemens om ook de Tour de France komende maand op zijn naam te schrijven. “Sinds we dit weten, heb ik vanaf december constant vragen gesteld”, zegt de Fransman tegen het Australische SBS. “We hebben een antwoord nodig. Of in ieder geval iets aan transparantie, want op dit moment is het duidelijk dat er alleen maar verliezers zijn. Hoe is het mogelijk dat er negen maanden na dato en een maand voor de start van de grootste wielerkoers op aarde, er nog steeds niets duidelijk is. Mensen begrijpen het niet”, stelt Prudhomme.


Bos en Büchli koersen voor €22.500 in Japan

Voor Theo Bos en Matthijs Büchli staat er een belangrijke afspraak in hun agenda. De baanrenners doen mee aan een lucratief Keirin-toernooi in Japan, het G3-toernooi in Toride. Deze wedstrijden zijn verdeeld in de volgende categorieën: GP, G1, G2, G3, F1 en F2. De GP (Grand Prix) categorie omvat maar één race, die maar één keer per jaar plaatsvindt. Dit is de jaarlijkse GP Race van 30 december. Daarnaast organiseert elke Keirinbaan eens per jaar een groot G-categorie toernooi, die vervolgens drie of vier dagen duren. Met deze laatste categorie hebben de baanrenners tot en met zondag te maken. In totaal doen er 108 deelnemers mee, die strijden om eeuwige roem en prijzengeld. Dat laatste is niet mis: €22.500,00. Een leuk zakcentje, om het lichtjes uit te drukken. The winner takes it all.

Dit artikel delen:

7 Reacties

rput 7 juni 2018 om 20:56

nou nou, $22.5k voor de winnaar in Japan. Wel een vetpot…. /sarcasme modus off

Jacco van Stierop 7 juni 2018 om 21:16

@Joeri
Het is Tristan Hoffman, met dubbel f.

Hermantk 7 juni 2018 om 21:22

@rput
Enkele andere manieren om hetzelfde bedrag te verdienen met fietsen:
– 2 Touretappes winnen
– Top 6 eindigen in de Tour
– Nevenklassement winnen in de Tour

Lowland 7 juni 2018 om 21:27

of je gaan richten op tennis, kwalificatie voor Roland Garros levert al bijna het dubbele op (40,000 euro)

Kirsipuu 7 juni 2018 om 23:17

@Lowland:
Daar moet je wel ook je eigen vervoer, verblijf, trainer, fysio etc van betalen.

Fort 8 juni 2018 om 00:05

En niet te vergeten de vrouwen en verboden middelen

evos01 8 juni 2018 om 08:34

Prudhomme:Sky alleen toelaten als er een duidellijk antwoord is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.