Warren Barguil uit Parijs-Nice gezet vanwege stayeren
foto: Cor Vos
zondag 8 maart 2020 om 17:08

Warren Barguil uit Parijs-Nice gezet vanwege stayeren

De Parijs-Nice van Warren Barguil zit er na een dag alweer op. De Franse kampioen werd door de jury uit de wedstrijd gehaald omdat hij in een poging om terug te keren in het peloton te lang achter de auto heeft gezeten.

Barguil kwam op circa zestig kilometer van de meet samen met onder meer Romain Bardet ten val. In een poging om terug in het peloton te komen, werd hij lange geassisteerd door de ploegwagen van Arkéa-Samsic. Te lang volgens de wedstrijdjury, die hem diskwalificeerde. Ook kreeg hij een boete van tweehonderd Zwitserse Frank opgelegd.

Ploegleider Yvon Caer is ook bestraft door de jury. Hij kreeg een boete van vijfhonderd Frank en hij is voor de tweede etappe teruggezet naar de laatste plaats in de karavaan.

“Jury heeft de regels toegepast”
Barguil laat in een bericht op Instagram weten zich neer te leggen bij het jurybesluit. Hij geeft wel een verklaring voor het stayeren. “Ik wilde niets verkeerd doen, ook mijn ploegleider niet. Ik was gewoon wat groggy na mijn val. Schuilend achter de auto heb ik de keuze gemaakt tussen opgeven of de koers voortzetten. Ik wens het beste aan mijn ploeggenoten.” Hij eindigt met een oproep aan zijn volgers: “Alsjeblieft geen vervelende berichten richten aan de jury, ze hebben enkel de regels toegepast.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.