Wedstrijden Flanders Classics tot en met 2024 op Sporza

Wedstrijden Flanders Classics tot en met 2024 op Sporza

foto: Marcel Koch (archief)

donderdag 23 maart 2017 om 14:01

Flanders Classics en Sporza hebben een akkoord bereikt over de uitzendrechten van de koersen die onder de vleugels van Flanders Classics vallen. Tot en met 2024 zullen de wedstrijden op de VRT te zien zijn.

“Flanders Classics wil de vernieuwende rol die het de voorbije jaren in het wielrennen gespeeld heeft, nu ook op het vlak van productie opnemen. In dat kader is een langetermijnsamenwerking met Sporza een logische keuze”, zegt Flanders Classics-CEO Wouter Vandenhaute op de website van Sporza.

“Omdat we merken dat het wielrennen internationaal een productionele achterstand heeft tegenover andere sporten, willen we hier vanuit Vlaanderen nu mee het voortouw nemen”, aldus Vandenhaute. “Sporza en Flanders Classics gaan alle productionele en creatieve middelen bundelen om onze koersen nog levendiger in de huiskamer te brengen.”

‘Wielersport blijft toegankelijk voor alle Vlamingen”
“De VRT en het wielrennen, met de Vlaamse klassiekers in het bijzonder, hebben een lange traditie. Daarom zijn we zeer tevreden dat we met deze vernieuwde en langdurige samenwerking met Flanders Classics deze traditie kunnen voortzetten”, legt gedelegeerd VRT-bestuurder Paul Lembrechts uit. “Onze expertise op het vlak van capteren én beleving rond wielrennen is wereldvermaard. Met deze samenwerking kunnen we blijven innoveren in Vlaanderen. Bovendien blijft de wielersport toegankelijk, omdat we met deze overeenkomst de meest cruciale Vlaamse wielerklassiekers de komende zeven jaar op open net kunnen aanbieden, aan alle Vlamingen dus.”

De Ronde van Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en de Brussel Cycling Classic worden georganiseerd door Flanders Classics.

Dit artikel delen:

21 Reacties

achtpuntzes 23 maart 2017 om 14:04

goeie zaak.

benieuwd of eurosport nog heeft geboden voor de exclusieve rechten. :p

Piet Lut 23 maart 2017 om 14:05

Jammer had het graag op Eurosport gezien zodat ik niet op wazige streams hoef te kijken als ik in buitenland ben

klootje kriekeljon 23 maart 2017 om 14:10

WOEHOE!!! De vlag gaat uit hier.

TykkeThor 23 maart 2017 om 14:12

Eurosport heeft ook gewoon de rechten Piet.

Jowinho 23 maart 2017 om 14:13

Ik mag hopen dat het niet betekent dat Wuyts tot 2024 commentaar zal geven, want dan luister ik nog liever naar Been.

vluggejapie 23 maart 2017 om 14:14

Klinkt als een uitstekende zaak.

Piet Lut 23 maart 2017 om 14:27

@TykkeThor was ook maar beetje aan het sarren hoor

Romāns Vainšteins 23 maart 2017 om 14:40

Van mij mag wielrennen best achter een betaalmuur. Standaard DeCauwer en Schotte, HD-beeld, geen reclames, ik betaal er wel voor.

Djoop 23 maart 2017 om 15:00

Nou, laat ik dan maar even de tegenstelling zoeken. Ik zie constant reclame, op de shirtjes, de fietsen, de boarding etc. Dus de ambitie zou moeten zijn om er zoveel mogelijk van uit te zenden, zo’n groot mogelijk publiek te bereiken. Zodat dus ook degenen die in wielrennen investeren daar maximaal voor beloond worden. En als je nou probeert in te zoemen op het verdienmodel van deze sport, dan is er nog onzettend veel te verbeteren. Dit is niet een strak georganiseerde sport zoals bijv. de NBA. Zet het achter een decoder en je nekt de toestroom van nieuwe fans.

zeurwiggo 23 maart 2017 om 15:02

Allemaal weer enorm grappig maar jullie begrijpen toch dat Sporza dit ZELF produceert he. Dus ook al zou jullie aartsvijand Eurosport exclusief willen, gaat dat niet he

F e r o x 23 maart 2017 om 15:15

@zeurwiggo: wel als Eurosport de productie op zich zou nemen natuurlijk.

TykkeThor 23 maart 2017 om 15:16

Wij als puristen zouden er wel voor willen betalen, maar Henk en Ingrid raak je kwijt door zo´n betaalmuur.

leegloper 23 maart 2017 om 15:21

Die Vandenhaute kan het weer allemaal mooi zeggen. Hij heeft naar eigen zeggen mensen blij gemaakt met de terugkeer van de muur in de Ronde van Vlaanderen. (Nadat hij hem er eerst uitgehaald had.)
Handig, dat overzicht welke koersen zij organiseren. Hij had E3 gedevalueerd door zijn Gent-Wevelgem op de zondag te krijgen. Gent-Wevelgem had hij ook voor de E3 in de worldtour gekregen. Laatst had hij het over de driedaagse de panne niet vlak voor de Ronde van Vlaanderen te rijden, zodat hij daar dwars door Vlaanderen kan zetten. Een of ander verhaal over profileren had hij erbij, maar wie de organisator is lijkt meer uit te maken.

Hij heeft wel gezorgd voor extra omzet met oa vip-tenten. En toch hoor ik hem steeds vragen om meer meer meer.

zeurwiggo 23 maart 2017 om 15:23

Eurosport produceert niets, koopt alleen producties

nederbelg 23 maart 2017 om 15:24

“Productionele achterstand” !! Wat voor woestijnvisje gooit Woutertje daar weer op. Tov welke sporten? Zwemmen? Hockey? Basket? Tafeltennis?

sooike 23 maart 2017 om 15:44

Goed nieuws, maar wel graag Renaat Schotte van de zender ! De man herhaalde ook woensdag weer diverse keren datgene wat Wuijts even daarvoor had gezegd. Is hij zo in zijn computer aan het snuffelen of heeft hij – zoals wordt beweerd – een gehoorstoornis ?

Doordrijver 23 maart 2017 om 16:00

Vandenhoute is een oen. Het draait allemaal om geld maar dat wil niemand gezegd hebben. We weten echter allemaal dat het wel zo is.
Er was nieland vragende partij om de muur uit de Ronde te halen. Er was niemand vragende partij voor meer viptenten, circus etc ‘voor het publiek’.

nederbelg 23 maart 2017 om 16:30

@sooike
’t Was inderdaad meer Renaat Schoothondje…
De regie en de cameravoering zijn van wereldklasse op VRT, commentaar blijft een werkpunt.

ikbenprocycling 23 maart 2017 om 17:17

alle patatekes nog an toe, das plezant nieuws !

Tiim 23 maart 2017 om 18:22

@Jowinho Zou er wel op rekenen, onze Michel is helaas pas 60

F e r o x 23 maart 2017 om 18:58

@sooike, op de computer aan het snuffelen op de moto?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair