Wegen van Mehdi Sohrabi en Lotto scheiden
donderdag 6 september 2012 om 17:32

Wegen van Mehdi Sohrabi en Lotto scheiden

foto: Sirotti

Mehdi Sohrabi en Lotto-Belisol gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat heeft de teammanager van het Belgische team, Marc Sergeant, tegen Sporza gezegd. “Het niveau van de WorldTour is echt te hoog voor hem”, vertelde hij.

Toen er eind vorig jaar onzekerheid bestond of het Lotto-Belisol wel in de WorldTour kon blijven (Gilbert nam immers één derde van alle punten mee), besloot ploegmanager Marc Sergeant de WorldTour punten in het Midden-Oosten te gaan zoeken.

Daar contacteerde Sergeant de nummer één uit de UCI Asia Tour: de Iraniër Mehdi Sohrabi had immers een hoog aantal punten, waardoor Lotto-Belisol meteen haar plaatsje binnen de WorldTour veilig stelde. Ook werd van de Aziaat verwacht enkele degelijke prestaties neer te zetten, die kwamen er helaas niet.

De enige noemenswaardige resultaten van Sohrabi bij Lotto-Belisol zijn een 13e plaats in een etappe in de Ronde van Qatar en een zilveren medaille op het Aziatische kampioenschap op de weg. “Daarna was het vat al zo goed als op”, zegt Sergeant. “Hij beseft dat het WorldTour-niveau voor hem veel te hoog gegrepen is.”

De toekomst van de inmiddels al 30-jarige Iraniër is volgens Sergeant nog niet bekend. Sohrabi is er nog niet uit of hij volgend jaar terug in Iran gaat koersen of, gezien zijn leeftijd, gewoon stopt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.