Wielertransfers 2012: Menchov, Lotto, Sarmiento, …
vrijdag 26 augustus 2011 om 13:06

Wielertransfers 2012: Menchov, Lotto, Sarmiento, …

foto: Sirotti

Op 1 augustus ging de transfermarkt in de wielersport officieel open, en dus draait de transfermolen op volle toeren. Ook worden in deze periode steeds meer contracten gewoon verlengd. Het belangrijkste transfernieuws las u eerder al op deze site, maar de kleinere nieuwtjes en geruchten op transfergebied bundelt WielerFlits naar goede gewoonte in de rubriek ‘Wielertransfers 2012’.

Denis Menchov
Denis Menchov (foto) zou volgens Het Nieuwsblad dichtbij een overstap naar Team Katusha staan. Het gerucht dat nog door niemand wordt bevestigd zou nog tijdens deze Ronde van Spanje, middels een mededeling vanuit Moskou worden toegelicht. De Russische wielerfederatie is van mening dat de beste de ronderenner van het land, die al tweemaal de Vuelta en eenmaal de Giro won, niet voor Geox-TMC maar voor Katusha moet rijden.

Kenny Dehaes
Omega Pharma-Lotto renner Kenny Dehaes heeft na de bekendmaking van de splitsing van zijn huidige ploeg Omega Pharma-Lotto niet stilgezeten. De Rodenaar heeft inmiddels een nieuw contract getekend, maar bij welke ploeg houdt hij nog geheim. “Een naam kan ik je nog niet verklappen, maar volgend jaar blijf ik zeker nog prof. Bij mijn huidige team voelde ik me steeds goed”, liet hij optekenen in Het Nieuwsblad.

“Het wordt afwachten of Omega Pharma de lopende contracten wil naleven en de aflopende contracten wil verlengen. Dat wordt allicht een juridische kwestie. Je hoort vele gissingen, maar het wordt afwachten wat uit de bus komt. Ik verkeer in de luxe dat ik sowieso werkzekerheid heb voor volgend seizoen”, aldus Dehaes.

Jurgen Van De Walle
Het nieuwe Lotto-Ridley heeft zich weten te versterken met Jurgen Van De Walle. “Ik had het dit jaar best naar mijn zin bij Omega Pharma – Lotto, dus waarom zou ik veranderen” verklaarde 34-jarige West-Vlaming in de Belgische krant Het Laatste Nieuws

Cayetano Sarmiento
Bij Aqua e Sapone vertrekt opnieuw een wielrenner. Ditmaal is het de Colombiaan Cayetano Sarmiento die de ploeg verlaat. De renner die in 2009 de Baby Giro won, gaat volgend seizoen aan de slag bij Liquigas-Cannondale. Voor de Colombiaan komt een droom uit met zijn overstap naar de Italiaanse formatie. “In een ploeg rijden met renners als Ivan Basso en Vincenzo Nibali is voor mij heel speciaal, ik hoop ooit in de Tour de France te kunnen deelnemen.”

Rémi Cusin
Rémi Cusin komt volgend jaar uit voor Team Type 1. Het gerucht dat de Fransman zou verkassen naar de Amerikaanse ploeg deed al langer de ronde, maar nu heeft de renner het bevestigd tegenover Cyclism’Actu. Cusin komt over van Cofidis, waarvoor hij twee seizoenen reed.

Lotto-Ridley
Niet alleen op renners gebied draait de transfermolen op volle toeren, ook bij de sportieve omkadering van wielerploegen vinden verschuivingen plaats. Gisteren berichtte WielerFlits nog dat Marc Sergeant de manager zou worden van het nieuw te vormen Lotto-ploeg. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws staat vandaag dat de 44-jarige Bill Olivier per 1 september de algemeen manager wordt van de nieuwe ploeg. Olivier maakt de overstap van de wielerploeg Team Veranda’s Willems – Accent.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.