Wielertransfers 2016: Daniel Martin, Gerald Ciolek, Laurens De Plus…
Daniel Martin - foto: Sirotti (archief)
vrijdag 14 augustus 2015 om 17:45

Wielertransfers 2016: Daniel Martin, Gerald Ciolek, Laurens De Plus…

De transfermarkt is open en de eerste handtekeningen mogen officieel gezet worden. Het gonst van de gruchten over wie waar naartoe gaat. Verlengt een renner zijn contract, of zoekt hij andere oorden op? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Daniel Martin
Daniel Martin verruilt Cannondale-Garmin waarschijnlijk voor Etixx-Quick Step. Patrick Lefevere bevestigt aan Cyclingnews dat een deal met de 28-jarige Ier aanstaande is. “Je weet het nooit zeker tot een handtekening gezet is, maar we zijn er dichtbij,” aldus Lefevere.

Ook Sky en Trek Factory Racing werden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers. De Ronde van Spanje wordt zijn laatste wedstrijd in het shirt van Cannondale-Garmin. Martin komt al sinds zijn profdebuut in 2008 uit voor de ploeg van manager Jonathan Vaughters. Op zijn erelijst prijken onder meer overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik (2013) en de Ronde van Lombardije (2014).

Gerald Ciolek - foto: Sirotti (archief)

Gerald Ciolek – foto: Sirotti (archief)

Gerald Ciolek
MTN-Qhubeka heeft Gerald Ciolek een brief gestuurd, waarin de Duitser las dat zijn contract niet verlengd zou worden. Dat vertelde ploegleider Michel Cornelisse op Eurosport. De winnaar van de heroïsche Milaan-San Remo van 2013 komt sinds dat seizoen uit voor de Zuid-Afrikaanse formatie. Zijn laatste zege boekte Ciolek vorig seizoen in de Vuelta a Andalucia, toen hij in Zuid-Spanje de derde etappe won.

Laurens De Plus
Etixx-Quick-Step trekt Laurens De Plus aan, meldt Het Nieuwsblad. Het Belgische toptalent had genoeg keuzemogelijkheden. Ook Lotto Soudal en Topsport Vlaanderen-Baloise toonden interesse in de 19-jarige renner. Momenteel rijdt De Plus nog voor Lotto Soudal U23. Hij maakte dit seizoen indruk in aansprekende klimwedstrijden voor beloften. Zo werd hij onder meer tweede in de Ronde de I’Isard en de Valle d’Aoste, vierde in de Vredeskoers en vijfde in de Ardense Pijl.

Lotto Soudal
Volgens CyclismeRevue worden de contracten van Sean De Bie en Bart De Clercq bij Lotto Soudal binnenkort met één seizoen verlengd. De 23-jarige De Bie is aan zijn tweede seizoen bij de WorldTour-formatie bezig en pakte zijn eerste profzege in de Ronde van Luxemburg. De Clercq (28) – onlangs nog ritwinnaar en tweede in de Ronde van Polen – maakte in 2011 zijn profdebuut voor de ploeg van Marc Sergeant. Zijn grootste overwinning is een Giro-etappe in zijn allereerste seizoen. Ook Gert Dockx zal een jaar langer blijven rondrijden in het Lotto Soudal-tenue, aldus Het Nieuwsblad.

Sean De Bie - foto: Sirotti (archief)

Sean De Bie – foto: Sirotti (archief)

FDJ
Jérémy Maison heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis bij FDJ. De Fransman van CC Etupes blijft dicht bij huis door voor de Franse WorldTour-ploeg te kiezen. Maison is 22 lentes jong en momenteel namens de Franse nationale ploeg actief in de Tour de l’Ain. In de Ronde de l’Isard (2.2U) boekte hij een ritzege.

Maikel Bos
Jo Piels is zeer actief op de transfermarkt. Eerder al werden Jelle Wolsink en Gijs Verdick aangetrokken, maar nu is ook Maikel Bos binnengehengeld. De 21-jarige renner uit Oldebroek koerst nu nog voor eliteploeg Lotto-Jumbo de Jonge Renner. Bos was in 2011 op het NK baanwielrennen bij de junioren goed voor zilver op de puntenkoers, waarna hij overstapte naar de beloften.

Mathias Krigbaum
De Deen Mathias Krigbaum zit zonder ploeg en wil graag in Nederland komen koersen, vertelde Michel Cornelisse op Eurosport. De coureur van 20 jaar oud doorliep de opleiding bij Lotto Soudal U23 en reed daarna een halfjaar voor Riwal. In 2013 werd hij nog tweede op het WK tijdrijden voor junioren, achter de inmiddels overleden Igor Decraene.

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2015 17:53
Krigbaum kon dit jaar niet overtuigen bij lotto u23, reed wel een mooie etappe in Denemarken vorige week!
Hmm wie wil Ciolek nog? Mss Bora-Argon als alternatief voor Bennett
14 augustus 2015 18:01
Het was waarschijnlijk Martin of Vdb2 bij Etixx en men heeft voor de eerste gekozen. Dus 2 Martins bij Etixx, zal leuk worden voor de comentatoren om het juist uit te spreken.
14 augustus 2015 18:06
@brecht Lijkt me sterk dat qua salaris de keuze tussen Martin en VDB moet worden gemaakt. Martin is een topper in zijn specialiteit, VDB is nu niets meer dan een bovengemiddelde tijdrijder en een subtopklimmer.
14 augustus 2015 18:07
Wat goed dat Lefevre jong Belgisch talent als Martin een kans geeft
14 augustus 2015 18:12
Jammer dat DePlus ook naar ettix gaat. Kan hij lekker gaan knechten en zijn talent verspillen. Had beter naar topsport kunnen gaan.
14 augustus 2015 18:13
@Prima Facie: Jong talent uit eigen land is toch alles behalve een verplichting in het wielrennen? Kan je net zo goed op BMC wat gaan zitten vitten
14 augustus 2015 18:13
Wat ik weer niet helemaal snap: Oomen haalt gelijkwaardige resultaten met De Plus (misschiens zelfs beter), ze zijn bijna even oud, maar waarom is er voor hem dan een stuk minder belangstelling (tenzij hij natuurlijk al ergens heeft getekend)? Dit vind ik overigens een prima ontwikkeling, laat die jongen nog maar een jaartje bij RDT.
14 augustus 2015 18:14
Met Martin en de Plus komt het aantal voor 2016 op 22 en dan hebben onder andere Cavendish, Renshaw, Uran en Boonen nog niet eens verlengd.
14 augustus 2015 18:21
Lampaert is van zogenaamde knecht zeer snel subtopper geworden .... en wie weet volgend jaar topper. Hoe grijzer lefevre , hoe jonger en.. slimmer? ( ala, lamp, vac , gav, de plus, ...)
14 augustus 2015 18:21
Oomen heeft meer adelbrieven dan De Plus zelfs, Lau is een topklimmer maar voor de rest mager, Oomen is een sterke renner, goeie allrounder
14 augustus 2015 18:46
@markd vergeet Contreras niet ;) alhoewel hij nog geen contract heeft. Ik denk dat hij die in de loop van de week wel bij elkaar weet te fietsen.
Edit: waar gaat Oomen naartoe?, als die geen WT ploeg krijgt volgend jaar snap ik het wielrennen niet meer.
14 augustus 2015 19:14
Wow.. daar kaapt etixx even een groot talent weg van Lotto. Het was toch trouwens Levevre die lotto beschuldigde van het wegjatten?
14 augustus 2015 19:25
Gatverdrie, Dan Martin naar Etixx. Helemaal geen renner voor die ploeg. Wel een ijzersterk blok voor de Ardennen met Alaphilippe en Uran.
14 augustus 2015 19:37
@TheArt: De Belgen zijn waarschijnlijk helemaal blij met een renner die goed een berg op kan en in Nederland is Oomen de zoveelste klimmer ;)

Lefevre moet wel goed de tel bijhouden, straks heeft hij weer te veel renners onder contract staan.
14 augustus 2015 20:12
Apart om Dan Martin te halen als je reeds Alaphilippe hebt voor de heuvelklassiekers. Ze leken juist ruim baan te maken voor de laatste nu Kwiatkowski weg gaat.
14 augustus 2015 20:14
Nu Power, Moscon, De Plus en waarschijnlijk ook Mühlberger een profcontract krijgen en Petilli te oud is heeft Oomen volgend jaar het rijk alleen bij de beloften.
14 augustus 2015 21:03
@tutu888 wanneer is de laatste goede Ardennenklassieker geweest dan die Uran goed reed? Alaphillipe gaat daar natuurlijk de man worden met zijn sterke eindschot.
14 augustus 2015 21:40
Maikel Bos is de zoon van de verzorger van Lotto-Jumbo Dries Bos. En geloof ik een neefje van Theo Bos.
14 augustus 2015 22:01
@123poetertjes
Behalve dan in de belangrijkste beloftekoers: l'Avenir. Daar mogen tegenwoordig ook gewoon de WT beloftenrenners starten.
14 augustus 2015 22:32
@Verweggistan - Er zit nog meer Belgisch klimtalent bij Lotto U23 dan De Plus. En dan bvb. Loïc Vliegen (BMC), prof sinds 01/07/2015 en Dylan Teuns (BMC) om eens twee niet-Lotto's te noemen.
De bedoeling van Lotto was om Laurens De Plus nog een seizoen langer in U23 te houden, maar de belangstelling bij Etixx en consoorten was te groot.
14 augustus 2015 23:35
@LinusGerdemann
Uran is gewoon een uitstekend eendagsrenner die zich de laatste jaren teveel heeft geconcentreerd op de grote ronden.
15 augustus 2015 09:38
@tutu Ik zie alleen zijn doelstellingen niet veranderen de komende jaren dus blijft er in de Ardennen weinig van hem te verwachten. Zijn uitslage zijn behalve een 5e plek in LBL in 2011 heel magertjes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.