Wielertransfers 2016: Landa, Modolo, Degand, Chicchi…
woensdag 16 september 2015 om 11:34

Wielertransfers 2016: Landa, Modolo, Degand, Chicchi…

De Vuelta a España zit erop en sommige ploegen zijn al volop bezig met het inplannen van het komende seizoen. Daarvoor moet wel bekend zijn welke renners er onder contract staan. Veel teams zijn nog in onderhandeling met contractvrije renners. Wie gaat waarheen? WielerFlits bundelt de transfers, verlengingen en geruchten in het transferoverzicht.

Mikel Landa
In gesprek met de Baskische krant Deia heeft Mikel Landa zijn overstap naar Sky bevestigd. De 26-jarige Bask hoopt meer een leidersrol te krijgen, iets dat hij bij Astana miste. Nochtans wist hij dit seizoen onder meer twee Giroritten en de koninginnenrit in de Vuelta te winnen. Naar eigen zeggen had hij te veel last van de hitte om in zijn thuisland een goed klassement te rijden.

“Het aanbod van Astana was niet het beste voor mij. Na de Giro vertelde ik hun dat ik niet zou volgen en dat ik begreep dat ze voor Aru gingen. Sky bood me iets dat Astana niet kon. Ze hebben geen andere kopman, en dat verklaart de beslissing. Ik heb dit jaar getoond een grote ronde te kunnen winnen en daarvoor heb ik een team nodig, wat Sky me aanbood.”

Sacha Modolo
Goed nieuws was er wel voor Lampre-Merida: de Italiaanse formatie is erin geslaagd Sacha Modolo voor nog eens twee jaar aan zich te binden. Ondanks interesse van Etixx-Quick-Step heeft de sprinter ervoor gekozen zijn huidige ploeg trouw te blijven. “Ik heb geen twijfel. Ik weet zeker dat mijn keuze perfect is.”

Modolo won dit jaar de 17e etappe in de Giro (foto: Sirotti)

Modolo won dit jaar onder meer de 17e etappe in de Giro (foto: Sirotti)

Matvey Mamykin
De nummer drie van, en etappewinnaar in, de Tour de l’Avenir van dit jaar heeft een profcontract ondertekend bij Katusha. Matvey Mamykin, 20 jaar, komt over van opleidingsploeg Itera-Katusha en tekent voor twee jaar. Hij won dit jaar ook een etappe in de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc.

Thomas Degand
Na een jaar in de WorldTour zal Thomas Degand terugkeren bij Wanty-Groupe Gobert. In dienst van IAM Cycling kende hij mede door blessureleed een ongelukkig seizoen, afgerond met een val in de afgelopen Vuelta. De 29-jarige Belg wil zich vooral richten op etappekoersen met een uitdagend profiel. Voor 2016 heef de ProContinentale formatie nu negen namen op papier: Marco Marcato, Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Tom Devriendt, Lander Seynaeve, Simone Antonini, Roy Jans, Thomas Degand en Kévin van Melsen.

Matthew Busche
De Amerikaanse kampioenstrui zal komend seizoen bij UnitedHealthcare rondrijden. Matthew Busche verlaat na zes jaar Trek en voorganger RadioShack om over te stappen naar de ProContinentale ploeg. De 30-jarige Amerikaan hoopt voor 2016 op mooie klasseringen in de grotere rondes op zijn continent.

Francesco Chicchi
Androni Giocattoli kan nog een jaar genieten van de diensten van Francesco Chicchi, zo meldt Tuttobiciweb. De winnaar van een etappe in de Settimana Internazionale di Coppi e Bartali begint komend jaar aan zijn 13e profseizoen.

Francesco Chicchi op het podium tijdens de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (foto: Sirotti).

Francesco Chicchi op het podium tijdens de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (foto: Sirotti).

Stefano Pirazzi
Bij Bardiani-CSF zijn ze nog steeds ’tutti pazzi per Pirazzi’, getuige de tweejarige contractverlenging die de ranke klimmer van zijn ploeg gekregen heeft. Pirazzi moet in zijn zesde profjaar bij de groene formatie ook voor de jongelingen van waarde zijn, denkt teammanager Roberto Reverberi, die aangeeft dat zijn ploeg voor komend jaar nu compleet is.

Travis Meyer
Naast de komst van Jens Mouris heeft Drapac ook het blijven van Travis Meyer aangekondigd. De Australiër tekent voor zijn vierde jaar bij de ProContinentale formatie, die daarnaast ook een nieuwe naam presenteerde: Jason Lowndes. De 20-jarige Aussie komt van het Canadese Garneau-Québecor.

Direct Energie
Met het vinden van een sponsor kan Jean-René Bernaudeau ook eindelijk aan zijn ploeg voor volgend seizoen gaan werken. De teammanager van Direct Energie gaat voortvarend van slag: vier neoprofs hebben een contract ondertekend bij de ProContinentale equipe. Het gaat om Lilian Calmejane (1992), winnaar van de Triptyque des Monts et Châteaux, Romain Cardis (1992), winnaar van de Tour du Loir et Cher, Jérémy Cornu (1991) en Fabien Grellier (1994).

Join-S | De Rijke
Ook bij het Nederlandse Join-S | De Rijke komt een contingent aan jonge renners binnen. Luuc Bugter, Jordi Sloof en Jan Willem van Schip hebben hun handtekening gezet onder een contract voor 2016, zo maakt de ploeg op haar site bekend. De 22-jarige Bugter werd derde in het jongerenklassement van de nieuwe Topcompetitie (en behaalde dezelfde positie op het NK Marathonschaatsen op kunstijs), terwijl de 21-jarige Van Schip vijfde werd op het NK Tijdrijden voor beloften.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
16 september 2015 13:15
Hiddenz, heb jij de Giro gemist, ofzo? Landa heeft daar aangetoond dat hij echt niet onder doet voor Aru. Zonder teamorders was hij zeker voor Aru geëindigd. Ik denk dat velen dat zullen beamen. Maar we zullen het zien als ze tegen elkaar rijden. Ik denk dat Aru de Tour gaat rijden en Nibali de Giro dus die confrontatie zal nog even uitblijven. Maar Nibali staat qua kwaliteiten nog boven Aru en we zullen dus volgend jaar mei zien hoe hij het tegen Nibali ervan afbrengt.
16 september 2015 13:34
Tja, ik snap nog steeds niet waar Poels bewezen heeft een kopmanschap in een grote ronde te verdienen. Iedereen roept dat hier maar steeds, maar hij is zelfs te wisselvallig om een kleine ronde goed te presteren. Waarom zou je dan het kopmanschap krijgen, zeker bij een ploeg als Sky..?
16 september 2015 13:41
@LL
Wat is jou definitie van goed presteren, hij heeft meerdere malen top 10 gereden in kleine rondjes. Dat is uiteraard geen reden om hem kopman te maken in een grote ronde maar dat komt niet omdat hij te wisselvallig is voor een kleine ronde.
16 september 2015 13:47
Landa was in de Giro idd sterker dan Aru. Maar Aru was afgelopen Giro niet 100% fit, gewoon zeer spannend en interessant dus hoe de verhoudingen volgend jaar liggen.

Poels is natuurlijk weldegelijk goed genoeg als kopman voor een grote ronde, al is het maar als rittenkaper of een gedeeld kopmanschap. Natuurlijk niet bij een topploeg als Sky. Maar hij is goed genoeg voor het kopmanschap bij bijvoorbeeld een lotto be of lotto nl in een Giro of Vuelta.

Etixx Sprinters inderdaad interessant trouwens. Maar naast Cav en Viviani zijn vPoppel, Guardini en Pelucchi misschien ook nog geschikte namen.
16 september 2015 13:49
Tao Geoghegan Hart had wel degelijk een aantal profaanbiedingen op zak, maar heeft deze naast zich neergelegd. Heeft besloten zich nog een jaar bij Axeon te ontwikkelen: http://www.cyclingnews.com/news/pro-ranks-can-wait-as-geoghegan-hart-aims-to-develop-at-u23-level/
16 september 2015 14:07
Søren Kragh Andersen naar Giant.
Leuk talent.
16 september 2015 14:10
Quote:
heuvelcolombia - 16 september 2015 om 12:13
@tendam, zo’n dag heb ik anders nog nooit gezien :p. Poels is een van de 15 klimknechten die achter Froome en Landa staan en Intxausti en Kwiatkowski worden ook genoemd bij Sky.

Dan ben je blind, of kijk je niet zo vaak naar wielrennen... Poels heeft in meerdere rondes (Giro, Tour, Vuelta, Baskenland, Tirreno) al getoond dat hij op een goede dag iedereen los kan rijden.

Hij is bergop sowieso beter dan Intxausti en Kwiatkowski.
16 september 2015 14:47
Hij kan alleen iedereen eraf rijden als de toppers naar elkaar kijken. Denk je echt dat Poels beter was dan Contador en Valverde in die rit in Baskenland? Hij is onregelmatig en door zijn uitschieters kan hij af en toe favorieten verrassen.

Ik heb niet gezegd dat Intxausti en Kwiatkowski beter zijn bergop (hoewel ik van mening ben dat Intxausti niet mag onderdoen voor Poels bergop, zeker niet als je het over een hele ronde bekijkt).
16 september 2015 14:49
Quote:
Poels heeft in meerdere rondes (Giro, Tour, Vuelta, Baskenland, Tirreno) al getoond dat hij op een goede dag iedereen los kan rijden.


Njah, als de toppers naar elkaar kijken wel. Maar hij heeft toch nooit mannen als Quintana, Contador en Froome echt uit het wiel gekletst?
16 september 2015 15:51
Denken jullie dat Landa volgend jaar al de giro kan winnen met 3 tijdritten? Ik denk dat zijn tijdrit te slechte is, helaas.
16 september 2015 15:56
@Contador
Eén van de tijdritten zal waarschijnlijk wel een klimtijdrit worden, dan is er nog een verkapte proloog en dus nog één lange tijdrit. Dat hoeft op zich niet hopeloos te zijn voor Landa.
16 september 2015 16:00
Landa is vooralsnog te incompleet (chrono) om een grote ronde te winnen maar dan kan uiteraard aan gesleuteld wordem. Ik geef hem meer kans dan met de grotere bottleneck (slechte dagen) kampende Poels.
16 september 2015 16:23
Heeft Landa al aangekondigd de Giro te gaan rijden dan?
16 september 2015 16:26
@RV
Je moet het vergelijken met Purito. Ook dat is slechte tijdrijder, maar die kwam een aantal keren erg dichtbij. Landa is ook een slechte tijdrijder, maar een nog betere klimmer.

Een grote ronde winnen moet dus geen probleem zijn lijkt me.
16 september 2015 16:29
Ik geloof zeker dat er nog marge in zijn tijdrit zit, als klimmer is het wel fenomenaal dus zelfs wanneer dat een achilleshiel blijft moeten er kansen liggen. Als hitte echt een issue voor m is is de giro wel de aangewezen ronde.
16 september 2015 21:53
Landa is geen lada... Toptransfer voor SKY, die gaan de Giro dus met Landa pakken. En dan knechten in de Tour voor Froome.
16 september 2015 22:17
@coldportes: ik hoop dat Landa in de onderhandelingen heeft afgedwongen dat hij niet hoeft te knechten voor Froome in de Tour. Dan iig als schaduwkopman met een beschermde rol. Die rol gaat Thomas aankomende Tour invullen, aangezien Sky Thomas ook als kopman wil gaan uitspelen in de toekomst.
16 september 2015 23:19
@vevie
Ik snap je punt, maar zoals je statement over Thomas al duidelijk maakt: bij SKY kiezen ze uiteindelijk voor een Brit (als ze de keus hebben). Ok, of een Keniaanse Brit, euhm, of een Welshman... ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.