Wielertransfers 2017: Ventoso, Landa, Henao, Moreno, Felline, Lagutin
Francisco Ventoso - Foto: Sirotti
dinsdag 27 september 2016 om 14:45

Wielertransfers 2017: Ventoso, Landa, Henao, Moreno, Felline, Lagutin

In het najaar van dit wielerseizoen draait de transfercarrousel nog op volle toeren. Met name de komst van Bahrein Merida zorgt voor de nodige reuring. Ook in deze aflevering van onze serie Wielertransfers speelt de nieuwe profformatie weer een rol.

Francisco Ventoso
Francisco Ventoso ruilt na zes jaar Movistar in voor BMC. De Amerikaanse formatie maakte vandaag de komst van de routinier bekend. De 34-jarige Spanjaard wordt gehaald als knecht voor de klassiekers en de grote ronden. Hij heeft onder meer Parijs-Brussel (2010), twee ritten in de Giro (2011 en 2012) en een rit in de Vuelta (2006) op zijn palmares staan. In 2012 werd hij Spaans kampioen. Ventoso kwam eerder dit jaar nog in het nieuws nadat hij bij een valpartij geblesseerd raakte door schijfremmen.

Mikel Landa
Mikel Landa werd de voorbije dagen ondanks een doorlopend contract in verband gebracht met Bahrain Merida, maar de Bask laat aan de Spaanse sportkrant Marca weten dat hij volgend jaar gewoon de kleuren van Team Sky zal verdedigen. “Ik blijf honderd procent zeker bij Team Sky”, aldus Landa.

Sergio Henao

Sergio Henao – Foto: Sirotti

Sergio Henao
Het dienstverband van zijn ploeggenoot Sergio Henao bij Sky loopt op 31 december van dit jaar af. De 28-jarige Colombiaanse klimmer is gewild op de transfermarkt en kan rekenen op de belangstelling van Dimension Data, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De Zuid-Afrikaanse formatie zou op deze manier naast een begenadigd klimmer ook kostbare WorldTour-punten binnenhalen. Ook Bahrain Merida zou zich al gemeld hebben bij het management van de Zuid-Amerikaan, hoewel Cyclingnews eerder deze maand nog meldde dat Henao zijn aflopende verbintenis bij de Britse formatie met twee jaar zal verlengen.

Dani Moreno

Dani Moreno – Foto: Sirotti

Dani Moreno
Volgens dezelfde Italiaanse sportkrant staat ook Dani Moreno in de belangstelling van Bahrain Merida. De 35-jarige Madrileen heeft weliswaar een doorlopende verbintenis bij Movistar, maar eerder werd Ion Izagirre ondanks een contract voor 2017 al in verband gebracht met de nieuwe formatie van Vincenzo Nibali.

Fabio Felline - Foto: Sirotti

Fabio Felline – Foto: Sirotti

Fabio Felline
Fabio Felline rijdt ook volgend seizoen voor Trek-Segafredo. De 26-jarige Italiaan verlengt zijn contract met één seizoen, zo meldt zijn Amerikaanse werkgever. Felline kwam dit jaar hard ten val in de Amstel Gold Race en won dit najaar de puntentrui in de Vuelta.

Sergey Lagutin

Sergey Lagutin – Foto: Sirotti

Sergey Lagutin
Sergey Lagutin keert terug bij Rusvelo. De 35-jarige Rus van Katusha tekent een contract voor twee seizoenen bij de ProContinentale formatie. Lagutin kwam eerder in 2015 uit voor de Russische ploeg. Vorige maand won hij in de Vuelta nog de rit naar La Camperona. Lagutin werd eerder gelinkt aan Bahrain Merida.

Alex Aranburu
Alex Aranburu verdedigt de komende twee jaar de kleuren van Caja Rural – Seguros RGA. De 21-jarige Bask werd in 2013 Spaans kampioen bij de junioren. In juli werd de renner van Euskadi-Murias nog achtste tijdens het Circuito de Getxo.

Mitchell Cornelisse
Mitchell Cornellise komt komend jaar uit voor Delta Cycling Rotterdam, de opvolger van Join S-De Rijke. De 20-jarige zoon van ploegleider Michel Cornelisse rijdt nu nog voor het Rabobank Development Team. “Er schuilt een potentiële topper in Mitchell. Als we hem weer echt aan het fietsen krijgen, dan gaan we daar met zijn allen heel veel plezier aan beleven”, vertelt ploegleider Bennie Lambregts.

Willeke Knol
Bij de vrouwen volgt Willeke Knol haar landgenote Kirsten Wild naar Cylance. De 25-jarige Nederlandse maakt de overstap van Lotto Soudal Ladies. Ook Malgorzata Jasińska (32) rijdt volgend seizoen voor de Amerikaanse formatie. De meervoudig Pools kampioene kwam de afgelopen drie jaar uit voor Alé Cipollini.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
27 september 2016 14:48
edit redactie: klopt, aangepast. bedankt
27 september 2016 14:48
edit redactie: klopt, aangepast. bedankt
27 september 2016 14:48
Weten jullie toevallig ook wie er allemaal gaan rijden voor de Sunweb-Giant opleidingsploeg?
27 september 2016 14:52
Quote:
Weten jullie toevallig ook wie er allemaal gaan rijden voor de Sunweb-Giant opleidingsploeg?

Tot dusver zijn er vijf renners bekend gemaakt
27 september 2016 14:56
Volgens Procyclingstats tot zover 5 renners :

BETOUIGT-SUIRE Clément (Fra)
KANTER Max (Dui)
MOBACH Jarno (Ned)
NIEUWENHUIS Joris (Ned)
STORK Florian (Dui)
27 september 2016 15:15
Wek treurig dat dat Bahrain gewoon lukraak renners koopt puur voor de WT-punten. Henao, Moreno, Landa, Purito.... Doe maar! Zit totaal geen beleid achter. Alsof de Chelsea's en PSG's de wielerwereld zijn ingeslopen.
27 september 2016 15:48
Tja. Bahrain is vooralsnog eerder een bron van onrust dan een duurzame meerwaarde voor de wielersport..

Het enige consistente aan dit beleid is vooral de oudere Spanjaarden/Italianen.
27 september 2016 15:49
@purito
Zo zijn Sky en BMC toch ook ooit begonnen? En het zijn nog steeds koopploegen, toch redelijk succesvol gebleken.
27 september 2016 15:57
Verkast Landa nu al bij SKY ? Is dat echt waar ?
27 september 2016 16:00
@tendam
Sky begon nog wel redelijk bescheiden. Ze zijn steeds meer en beter gaan kopen met de jaren. BMC is (was) inderdaad ook een koopploeg. En in de tijd dat die koopwoede het meest heftig was, met Hushovd en co, kun je toch niet spreken van een zeer succesvolle periode?
27 september 2016 16:24
ondertussen heeft BMC al enkele jaren een van de betere opleidingsploegen waarvan ieder jaar wel een aantal doorstromen naar de profs: vliegen, küng, gerts, bohli, ...
27 september 2016 16:37
Zou dus maar weer zo kunnen, Moreno en Purito in 1 team!
27 september 2016 16:38
@purito
BMC won de Tour met Evans... en Sky haalde voor hun debuutjaar gelijk Boasson Hagen (toen nog echt het supertalent) en Wiggins (die werd letterlijk weggekocht bij Garmin).
27 september 2016 17:25
@ten Dam

Bij sky is/was er wel een visie qua aankopen en Purito heeft een punt dat dat Bahrein gewoon lukraak koopt.
27 september 2016 18:35
zonde dat izagirre en moreno nu zomaar weggaan naar dat woestijnteam, waren toch 2 toprenners voor movistar. Als het waar is dat Purito nou ook doorgaat voor het geld ben ik nu al klaar met dat team.
27 september 2016 19:02
Landa gaat niet, zei hij in Baskische media
27 september 2016 19:05
Zonde dat Lagutin een stapje terug moet doen. En Ventoso is wel een beetje een random aanwinst voor BMC. Goede renner hoor, maar al twee jaar een beetje onzichtbaar.
27 september 2016 21:47
Felline maar éénjarig contract? Houdt Trek er mee op of? Groot talent, waar volgens mij nog veel rek op zit, die gaat volgend jaar potten breken. Die wil je toch langer aan je binden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.