Wielertransfers 2019: Cavendish, Nizzolo, Bakelants, Paternoster
woensdag 12 september 2018 om 13:30

Wielertransfers 2019: Cavendish, Nizzolo, Bakelants, Paternoster

Nu het einde van het wielerjaar voorzichtig opdoemt, hebben de meeste renners al een contract voor 2019 bemachtigd. Desalniettemin zijn er nog enkele plekjes te verdelen. In de rubriek Wielertransfers zetten we de laatste ontwikkelingen op een rij.

Mark Cavendish
Mark Cavendish lijkt na drie seizoenen op weg naar de uitgang bij Dimension Data. Het is echter nog onduidelijk waar hij zijn carrière gaat voortzetten. De 33-jarige Brit overweegt volgens La Gazzetta dello Sport een aanbieding van Bahrain-Merida. Dimension Data bood hem naar verluidt een contract met een salarisverlaging van 40%.
Eerder werd Cavendish gelinkt aan een terugkeer bij Team Sky.

Giacomo Nizzolo
Volgens de roze sportkrant heeft Dimension Data al een vervanger voor Cavendish aangetrokken. Giacomo Nizzolo zou Trek-Segafredo verruilen voor een contract bij de Zuid-Afrikaanse formatie. De 29-jarige Italiaan debuteerde in 2011 bij de profs bij Leopard-Trek, een voorloper van de ploeg. In acht seizoenen boekte hij achttien overwinningen bij de profs. Momenteel komt hij namens Trek-Segafredo uit in de Vuelta a España.

Jan Bakelants
Jan Bakelants vertrekt bij AG2R La Mondiale. De 32-Belg bevestigt aan La Dernière Heure dat hij de Franse formatie aan het einde van het seizoen na vier seizoenen verlaat. Bakelants wordt gelinkt aan de CCC-ploeg van Greg Van Avermaet, maar teambaas Jim Ochowicz geeft volgens Het Nieuwsblad de voorkeur aan jongere renners. De komst van Lukasz Wisniowski (Sky) en Pawel Bernas (CCC) zou een kwestie van tijd zijn. De ploeg is nog op zoek naar vijf renners. “Naast klassieke renners ben ik ook nog op zoek naar klimmers-tijdrijders die kunnen scoren in de rittenwedstrijden van een week”, aldus Ochowicz.

Trek-Segafredo
Na Dirk Demol (die vertrekt naar Katusha-Alpecin) zal ook Alain Gallopin volgend seizoen niet meer te zien zijn in de ploegleiderswagen van Trek-Segafredo. De Fransman – oom van renner Tony (AG2R La Mondiale) – kon nog wel een (financieel minder aantrekkelijk) contract krijgen bij de vrouwenploeg. Hij heeft daar volgens Het Nieuwsblad vriendelijk voor bedankt.

Letizia Paternoster
Letizia Paternoster verdedigt volgend seizoen de kleuren van de vrouwenploeg van Trek. De 19-jarige Italiaanse maakt de overstap van de vrouwenploeg van Astana en geldt als een van de grootste talenten in het dameswielrennen. Ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 blijft zij actief op de baan.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
12 september 2018 13:41
Nou Bakelants mooi naar Wanty in een vrije aanvallende rol. Dat zou wel leuk zijn!
    12 september 2018 14:11
    Ik weet niet precies hoe het met de salariseisen van Bakelants zit, maar die zou echt niet misstaan bij menig WT-ploeg. Zou hij nu juist niet een renner zijn voor Sunweb?
    12 september 2018 17:04
    @grobbel - geen gekke gedachte, kan aardig klimmen en af en toe een finale kleuren, Alleen niet echt een renner die Het hooggebergte zijn thuis noemt...
12 september 2018 14:18
Jantje Baekelandts heeft dit jaar laten zien van grote waarde te zijn voor Bardet in de tour.. kan meedoen voor de ereplaatsen tijdens de klassiekers en op een niveautje lager wedstrijden winnen. Een aanwinst voor bijna elke ploeg me dunkt.
    12 september 2018 15:23
    Alleen heeft Bakelants dit jaar geen Tour gereden .. Jantje Baekelandts ook niet overigens.

    Verder eens hoor; uitstekend renner en natuurlijk een vlotte babbel.
12 september 2018 15:44
Ik zie Cavendish wel rijden voor Bahrein. Daar kun je als oudere renner en quasi voormalige topper ook goed terecht nog.
12 september 2018 22:08
Cavendish naar Sky zou mij dan juist niet verrassen. Focus op baanwielrennen en de Os 2020.
12 september 2018 22:17
Nizzolo vertrekt toch wat met stille trom door al dat blessureleed na zijn twee puntentrui zeges in de Giro 2015 en 2016. Hij lijkt nu eindelijk weer op niveau te komen. Zou mooi zijn als hij DD wat meer flair en punten kan geven. Ik zou hem echter niet naar de Tour sturen, daar komt hij tekort voor. In de andere twee grote rondes kan hij uitstekend ereplaatsen rapen. Winnen ligt hem niet zo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.