Mark Cavendish vol lof voor team na tweede seizoenszege: “Veel van deze ploegmaats rijden ook de Tour”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 17:41

Mark Cavendish vol lof voor team na tweede seizoenszege: “Veel van deze ploegmaats rijden ook de Tour”

Mark Cavendish heeft zijn tweede zege van 2024 beet. Nadat hij begin februari een rit won in de Tour Colombia, snelde hij nu naar een etappezege in de Ronde van Hongarije. “Ik ben hier heel blij mee”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Gisteren liep de lead-out niet helemaal lekker”, aldus Cavendish, die in de openingsrit niet verder kwam dan een zesde plaats. “Ik bedoel, het was supergoed. Iedereen zette zich gisteren honderd procent in. Maar we kwamen wat te vroeg. Daar hebben we over gepraat, zodat we het vandaag konden aanpassen. Dit was wel een totaal andere aankomst. Er waren wat bochten die het technisch maakten.”

“We hebben het precies zo uitgevoerd als we wilden”, aldus de 38-jarige sprinter, die vol lof was voor zijn ploeggenoten. “Yevgeniy Gidich heeft de hele dag naar ons omgekeken, zodat we geen moment in de wind reden. Dat deed hij gisteren ook al. Michele Gazzoli was er op de beklimming. Gleb Syritsa, een grote gast, beschermde ons perfect. Ik zat zo gemakkelijk tot de laatste kilometers. Toen kwamen Cees (Bol, red.) en Morkie (Michael Morkov, red.) in de laatste kilometer. Ze gebruikten de andere teams en de snelheid die we al hadden om zo dicht mogelijk bij de streep te komen. Ze deden het zó goed.”

Cavendish benadrukte vervolgens nogmaals hoe blij hij was. “Ik ben hier gekomen na een goed trainingsblok en met een team dat voor een groot deel bestaat uit renners die ook zullen deelnemen aan de Tour de France. Dat is heel goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.