Giro 2024: Tadej Pogacar eerste renner in 15 jaar met zes ritzeges in een grote ronde
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 08:46

Giro 2024: Tadej Pogacar eerste renner in 15 jaar met zes ritzeges in een grote ronde

Zes etappes winnen in een grote ronde, dat is een prestatie van formaat van Tadej Pogačar in de Giro d’Italia 2024. Zeker als we de geschiedenis erbij pakken is het bijzonder, want het gebeurde maar zeven keer eerder dat een renner zes ritten (of meer) won. En de laatste keer was 15 jaar geleden, in 2009.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar treedt namelijk in de voetsporen van Mark Cavendish, die in de Tour de France 2009 maar liefst zes sprints wist te winnen. Niet heel opvallend is dat vooral sprinters in deze statistiek te vinden zijn, met rappe mannen als Alessandro Petacchi, Mario Cipollini, Laurent Jalabert en Mathieu Hermans. De laatste klassementsrenner die dit lukte, was Tony Rominger exact 30 jaar geleden in de Vuelta a España.

Alessandro Petacchi is dan weer de enige renner in het lijstje die het twee keer lukte om zes etappes (of meer) te winnen in een grote ronde. In 2003 waren dat zes ritzeges en in 2004 maar liefst negen (!) etappe-overwinningen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.