Wielertransfers 2019: Cofidis, Gonçalves, WNT-Rotor

zaterdag 29 september 2018 om 18:40
Wielertransfers 2019: Cofidis, Gonçalves, WNT-Rotor

foto: Sirotti

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Thierry Marichal
Voormalig Belgisch wielrenner Thierry Marichal (45) voegt zich in december bij de technische staf van Cofidis en wordt er ploegleider. Daarmee keert hij na twaalf jaar terug bij de ploeg, waarvoor hij in 2005 en 2006 actief was als profrenner. In die periode won hij de koppeltijdrit Duo Normand samen met Sylvain Chavanel. Marichal ging in op het voorstel van zijn toenmalige ploeggenoot Cédric Vasseur om de ploegleiding van de Franse ProContinentale formatie te versterken. “Cofidis was wat van haar glans verloren, maar Cédric Vasseur slaagde erin de ploeg een nieuwe impuls te geven met zijn kwaliteiten en ervaring. Toen hij zocht naar een nieuwe ploegleider, twijfelde ik geen moment”, aldus de Belg.

Domingos Gonçalves
Domingos Gonçalves verruilt aan het eind van dit seizoen de continentale formatie Rádio Popular Boavista voor het ProContinentale Caja Rural-Seguros RGA, waarvoor hij twee jaar geleden ook al uitkwam. Na Jon Aberasturi en Matteo Malucelli is de Portugees kampioen tijdrijden én op de weg de derde aanwinst van de ploeg. “2018 was een geweldig jaar voor me en het seizoen afsluiten met deelname aan het WK tijdrijden was plezierig. Ik ben blij dat ik terugkeer bij Caja Rural-Seguros RGA, waar ik in 2016 goede herinneringen heb overgehouden. Het is een nieuwe kans om mijn waarde te tonen in dit sterke team.”

WNT-Rotor
WNT-Rotor, de ploeg van Aafke Soet, Winanda Spoor en komend seizoen ook van Kirsten Wild, lijkt de banden met haar Britse roots door te snijden. Dat meldt Cycling Weekly. Terwijl vorig jaar twaalf van de zestien rensters de Britse nationaliteit hadden, waren dat er aan het begin van dit seizoen nog maar vijf. Nog eens drie Britse rensters vertrokken, waardoor er nog twee overgebleven. Daarop schreef de ploeg in juli oud-renster en persvoorlichter Hannah Walker in; ploegen kunnen immers worden geschorst als het aantal rensters van het land waaronder de ploeg geregistreerd is, lager is dan andere nationaliteiten.

Ook kreeg de ploeg een nieuw management; bronnen dicht bij de ploeg zouden aan Cycling Weekly hebben beweerd dat het nieuwe management de rensters slecht behandelt. Melissa Lowther, één van de rensters die de ploeg dit seizoen de rug toekeerde, vermoedt dat ze blessures heeft opgelopen omdat haar zadel twee centimeter te laag stond. Ook zou er zo slecht worden gecommuniceerd, dat rensters er pas achterkomen dat ze nieuwe ploeggenoten hebben als ze startlijsten onder ogen krijgen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 29 september 2018 om 19:54

Grappig dat uci veel in internationalisering stopt maar dat dan weer tegenhoud met zo’n regel

allieballie 29 september 2018 om 21:41

Die regel gaat dan denk ik alleen voor vrouwenploegen? Bij sommige mannenploegen is dit al niet zo namelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.