Wielertransfers 2019: Evans, McNulty, Vincent, Riwal CeramicSpeed, Uneken
Brandon McNulty - foto: Sirotti
donderdag 6 september 2018 om 10:04

Wielertransfers 2019: Evans, McNulty, Vincent, Riwal CeramicSpeed, Uneken

Al ruim een maand mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Alexander Evans
SEG Racing Academy heeft zich versterkt met een Australisch toptalent. Alexander Evans rijdt volgend jaar voor de Nederlandse opleidingsploeg. De 21-jarige renner is momenteel bezig aan een stage bij BMC. “Het zal mij zeker helpen om mijn doelen te bereiken. Om te kunnen koersen in een toegewijd onder-23-team zoals de Academy zal mijn ontwikkeling en progressie helpen in mijn laatste beloftejaar”, aldus Evans, die zich in de Herald Sun Tour tussen de profs al liet gelden met een tweede plek in de enige aankomst bergop, achter Esteban Chaves. In het klassement werd hij zevende.

In april kwam CyclingTips met een uitgebreid verhaal over Evans. “Alex is duidelijk een exceptionele klimmer. De laatste maanden hebben we een paar powertests gedaan… Het is krankzinnig. Zijn cijfers zijn gewoon belachelijk. Hij is een heel getalenteerde renner”, aldus manager Tom Petty van zijn Australische ploeg Mobius-Bridgelane.

Brandon McNulty
De WorldTour-ploegen had hij voor het uitkiezen, maar Brandon McNulty heeft zijn contract verlengd bij Rally. De 20-jarige Amerikaan kiest ervoor om nog een jaar ervaring op te doen bij de ProContinentale formatie, die volgend jaar meer Europese wedstrijden gaat rijden. De wereldkampioen tijdrijden bij de junioren van 2016 maakt een goed seizoen door met opvallende uitslagen in de Dubai Tour, de Tour of California en de Tour de l’Avenir.

“Rally biedt mij een situatie met weinig druk, waarin ik kan doorgroeien en mijzelf kan ontwikkelen. Ik kan de fundering leggen voor een lange carrière in de sport”, zegt McNulty in het persbericht. “Het is lastig als je grote teams hebben die je een plek aanbieden, maar voor mij is het het beste om nog een jaar te verbeteren. Ik ben nog maar 20, dus er is geen haast bij om het hoogste niveau te halen.”

Léo Vincent
Groupama-FDJ is tevreden met Léo Vincent. Dat blijkt uit het nieuwe tweejarige contract dat de Fransman heeft getekend. De 22-jarige Vincent maakte in 2017 zijn profdebuut bij Marc Madiot en staat door de verlenging tot eind 2020 onder contract. In de huidige Vuelta a España maakt hij zijn debuut in een grote ronde. Een profzege staat nog niet achter zijn naam. Wel springt zijn achttiende plek in het Critérium du Dauphiné van dit jaar eruit.

Riwal CeramicSpeed
De Deense formatie van Riwal CeramicSpeed heeft grote ambities. De ploeg gaat voor volgend jaar namelijk voor een ProContinentale licentie. Daarvoor heeft het de eerste zes renners voor 2019 bevestigd. Ervaren renners Troels Vinther en Jonas Aaen blijven binnenboord en krijgen een verbeterd contract. Daarnaast verwelkomt de ploeg Rasmus Bøgh Wallin, Emil Vinjebo (beiden voor twee jaar), Torkil Veyhe en Rasmus Quaade (voor één jaar). Laatstgenoemde heeft in 2011 al een jaar bij Riwal gereden.

Lonneke Uneken
Bij de vrouwen is er geen beloftencategorie. De 18-jarige Lonneke Uneken maakt daardoor deze winter in één keer de stap van de junioren naar de profs. Ze gaat rijden voor Hitec Products. Uneken werd dit jaar tweede in Gent-Wevelgem en won twee ritten in de Healthy Ageing Tour voor junioren meisjes. In het eindklassement werd ze derde. Op het Nederlands kampioenschap op de weg pakte de Veendamse brons.

Maxime Cam
Maxime Cam maakt komend seizoen zijn rentree als wielerprof bij Vital Concept. De 26-jarige Franse hardrijder tekende er een contract voor minstens één jaar. Cam was in 2015 en 2016 al eens prof bij Bretagne-Séché Environnement en Fortuneo-Vital Concept, maar dat bleek geen succes. Sindsdien rijdt hij op amateurniveau bij VCP Loudéac en nu geeft de Franse ProContinentale formatie hem een tweede kans bij de professionals. Vital Concept sloeg al stevig aan het winkelen en legde ook Pierre Rolland, Arthur Vichot, Cyril Gautier en Jimmy Turgis al vast.

Arnaud Gérard
Eentje voor de categorie Fiets aan de Wilgen: Arnaud Gérard stopt ermee na dit seizoen. Dat heeft zijn fanclub bekendgemaakt op Facebook. De 33-jarige Fransman reed in zijn hele loopbaan maar voor twee ploegen. De laatste jaren komt hij uit voor Fortuneo-Samsic, de formatie waarvoor hij in 2013 tekende. Van 2005 tot en met 2012 stond de trouwe Gérard onder contract bij FDJ. Er staan twee overwinningen op zijn palmares: La Poly Normande 2008 en een rit in Poitou-Charantes in 2015.

Brenton Jones
Brenton Jones (26) is ook volgend jaar te zien in de kleuren van Delko-Marseille Provence-KTM. De Australische sprinter heeft zijn contract met een seizoen verlengd, maakt hij bekend op Twitter. Jones is bij de Franse ploeg bezig aan zijn eerste Europese avontuur, nadat hij daarvoor de pannen van het dak reed in Australië en Azië. Namens Delko heeft hij al drie ritzeges geboekt: twee keer in La Tropicale Amissa Bongo en een keer in de Tour of Qinghai Lake. Een profzege boeken in Europa is Jones nog niet gelukt.

Vrouwenploeg Trek
Abigail Van Twisk gaat zich opmaken voor twee jaar in dienst van Trek Factory Racing, de nieuwe vrouwenploeg van Trek. De 21-jarige Britse renster komt over van Trek-Drops, dat verder gaat zonder het fietsenmerk als sponsor. Bij de op te richten formatie wordt ze ploeggenote van Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini, Ruth Winder en Lotta Lepistö.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 september 2018 10:12
Wagner zou naar Fortuneo gaan als loods van Greipel.
6 september 2018 10:39
Haalt SEG toch wel weer een groot talent binnen. Bewijst nog maar eens dat ze daar echt heel erg goed bezig zijn met het opleiden van jonge gasten
6 september 2018 10:47
Een hele verstandige keus van McNulty. Alle vrijheid bij Rally en prima mogelijkheden zich verder door te ontwikkelen. En hij is pas 20 jaar oud dus knechten in de WT kan altijd nog. Daarnaast is Rally gewoon een hele stabiele ploeg. Mijn inziens de beste ploeg van Amerika. Komend jaar wil Rally inderdaad meer in Europa koersen dus daar zal hij nog sterker van worden qua aanbod aan concurrentie/ weerstand.
6 september 2018 11:26
In dat stuk van CyclingTips over Alexander Evans noemt zijn coach dat hij 10 minuten lang 450 watt kan trappen..
Dus 10 minuten aan één stuk 7.14w/kg!
Dan kan hij wel gelijk door naar de WorldTour en starten in de Tour.. én winnen, i.p.v. nog een jaartje de Topcompetitie onveilig maken hier.
    6 september 2018 17:14
    Helaas voor de beste jongen duurt een touretappe iets langer dan 10 minuten en heb je ook met concurrentie te maken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.