Wielertransfers 2019: Ventoso, Pantano, García Cortina, Antunes, Vacek, Wiles
Jarlinson Pantano. Foto: Sirotti.
dinsdag 11 september 2018 om 11:00

Wielertransfers 2019: Ventoso, Pantano, García Cortina, Antunes, Vacek, Wiles

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Francisco Ventoso langer in dienst van BMC
De 36-jarige veteraan Francisco Ventoso gaat nog even door. En dat doet hij bij de opvolger van zijn huidige team BMC. Daar behoudt de voormalig Spaans kampioen zijn rol als wegkapitein. Ventoso heeft twee ritten in de Giro en eentje in de Vuelta op zijn palmares. In zijn zestiende seizoen als profrenner rijdt Ventoso in het shirt van de nieuwe hoofdsponsor CCC.

Antunes van het oude CCC naar het nieuwe CCC
Amaro Antunes maakt volgend seizoen zijn debuut op het hoogste niveau bij CCC. De Portugees stroomt door naar de WorldTour doordat zijn huidige werkgever CCC Sprandi Polkowice de ploeg van BMC overneemt. Voor de 27-jarige klimmer komt er een droom uit. “Mijn belangrijkste doel zal zijn om een goed resultaat te behalen in de belangrijkste WorldTour-wedstrijden en het team zo veel mogelijk te helpen.” Tot en met het vorig seizoen kwam Antunes steeds uit voor een ploeg met een Portugese licentie. De laatste twee jaar is hij overwinningen gaan boeken.

Tsjech (18) die Evenepoel kan verslaan naar Axel Merckx
Karel Vacek gaat in het nieuwe jaar rijden voor Hagens Berman Axeon. De ProContinentale ploeg van Axel Merckx heeft de Tsjech een contract voor twee jaar aangeboden. De 18-jarige renner is een van de weinigen die het is gelukt om het Vlaamse supertalent Remco Evenepoel te kloppen. In de individuele tijdrit van de Giro della Lunigiana was de Tsjech een honderdste sneller dan de Belg. Ook in etappe drie was Vacek Evenepoel te snel af. Echter, het eindklassement was wel een prooi voor de 18-jarige Evenepoel.

Jarlinson Pantano tekent met twee jaar bij
De Colombiaanse hardrijder Jarlinson Pantano blijft in dienst van Trek-Segafredo. Pantano tekent voor twee jaar bij. In 2016 maakte de Colombiaan indruk in de Tour de France door namens IAM Cycling de vijftiende etappe op zijn naam te schrijven. Na die zege was zijn nationale titel in 2017 zijn laatste grote overwinning. Dit jaar reed Pantano de Giro in dienst van Gianluca Brambilla.

Ivan García Cortina langer bij Bahrain Merida, Dmitriy Gruzdev bij Astana
Nog meer contractverlengingen. Ivan García Cortina blijft rijden voor Bahrain Merida. Ook de Spanjaard tekent bij voor twee seizoenen. Ploegbaas Brent Copeland zegt over Cortina: “We zijn er zeker van dat alle fans net zo blij zullen zijn met dit nieuws als wij, vooral de Spaanse volgers.” De Spanjaard is bezig aan zijn tweede seizoen voor de ploeg uit het Midden-Oosten. En aan zijn tweede Vuelta. Dmitriy Gruzdev gaat voor het achtste jaar op rij koersen voor Astana. Gruzdev kende door lichamelijke problemen een teleurstellend seizoen, maar hoopt volgend jaar weer van meer invloed te kunnen zijn op de ploeg uit zijn geboorteland.

Vrouwenploeg van Trek trekt ook Amerikaanse van geboorte aan
Tayler Wiles is de eerste vrouw in de nieuwe ploeg Trek-Segafredo die geboren is in de Verenigde Staten. De 29-jarige renster komt over van Trek-Drops. Eerder legde het nieuwe team al de Amerikaanse Ruth Winder vast, maar zij is geboren in Yorkshire, Groot-Brittannië. Cookiemonster, zoals de bijnaam van Wiles luidt, werd dit jaar tweede in de Tour of California. In het verleden reed de allroundster voor Specializes-lululemon, Orica-AIS en UnitedHealthcare.

https://www.instagram.com/p/BnYvnNzh5zQ/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
11 september 2018 11:24
Mbt Antunes lees ik: 'heeft zich zo in de kijker gereden bij Jim Ochowicz'

Maar Antunes had gewoon (net als Owsian en Sajnok) een doorlopend contract bij CCC, dus heeft de opmerkzaamheid van Ochowicz daar verder weinig mee te maken.
    11 september 2018 11:48
    Maar je moest uiteraard zwijgen, had je aan je bron beloofd? Want zo werkt het in het wielrennen.
    11 september 2018 12:16
    Sponsor CCC stapt in bij de organisatie die achter BMC zit. Antunes had nog een contract bij het oude CCC. Omdat hij naar die nieuwe organisatie overstapt, moet hij een nieuw contract tekenen.
    11 september 2018 16:49
    Het is ambetant dat je aandacht probeert te vestigen op jezelf maar niks interessants te melden hebt.
    12 september 2018 03:07
    Zeg dan gewoon niets... want ik weet wat maar ik mag niets zeggen is ook zo'n zinloze bijdrage.
11 september 2018 12:18
Edit redactie: is aangepast.

Evenepoel heeft de Giro della Lunigiana trouwens met de handrem op gereden. Maar dit doet niets af van de klasse van Vacek natuurlijk.
11 september 2018 16:25
Pantano, hoe zou het met hem gaan? Na 2016 had ik echt verwacht hem veel vooraan te zien rijden. In dienst van Contador (en/of Mollema) in de grote rondes en als aanvaller in andere koersen. Het viel mij tegen, want in 2016 echt een smaakmaker in verschillende koersen.
Dit jaar ook amper gezien. Heb ik blessures over het hoofd gezien of gedijt hij niet zo goed in het strijdplan van Trek-Segafredo?
    11 september 2018 16:51
    Het strijdplan is niet zo goed met brambilla als kopman. Leuke renner om bechermd te zijn voor enkele etappes of week rondes. Maar je toppers in dienst van hem laten rijden als hij weer eens 14 de staat in een grote ronde?
    11 september 2018 16:57
    Pantano heeft toxoplasmose (wat Felline eerder al had) en daardoor kun je best een hele poos wat minder zijn. Trek heeft op dat vlak ook niet veel mazzel gehad aangezien Pantano en Felline allebei best wel prima krachten zijn op veel vlakken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.