Wielertransfers 2020: Conti, AG2R La Mondiale, Maison, CCC
Nans Peters - foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2019 om 14:53

Wielertransfers 2020: Conti, AG2R La Mondiale, Maison, CCC

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Valerio Conti
Valerio Conti gaat toch niet naar het ambitieuze Epowers Factory Team. De Italiaan heeft namelijk zijn aflopende contract bij UAE Emirates verlengd met twee seizoenen. Conti droeg dit jaar enkele dagen de roze trui in de Giro d’Italia. “Ik ben erg blij met mijn contractverlenging. Ik hoop in de toekomst weer mijn oude niveau te halen”, zo vertelt Conti in een perscommuniqué.


AG2R La Mondiale
Nans Peters (25) en Lary Warbasse (29) koersen ook komend seizoen in het truitje van AG2R La Mondiale, zo heeft de ploeg laten weten in een persbericht. De Amerikaan heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd, terwijl Fransman Peters zijn contract heeft opengebroken en verlengd tot eind 2022.

Warbasse is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Franse WorldTour-ploeg en wordt gewaardeerd om zijn knechtenwerk. Voor de beloftevolle Peters was 2019 het jaar van de doorbraak. Zo won hij op overtuigende wijze een bergetappe in de Giro d’Italia, maar werd hij ook vijfde in de Trofeo Laigueglia en negende in de GP de Montréal.


Jérémy Maison
Jérémy Maison lijkt het slachtoffer te worden van de koopzucht van zijn ploeg Arkéa-Samsic. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Le Télégramme moet de 26-jarige Franse klimmer aan het einde van het seizoen vertrekken bij de formatie van manager Emmanuel Hubert.

Maison werd dit jaar nog achttiende in de Tour of the Alps, maar de ex-renner van FDJ wist verder geen indruk te maken. Volgens de Franse krant zitten ook Franck Bonnamour en Romain Le Roux op de wip bij Arkéa-Samsic, maar is er nog geen beslissing genomen over hun toekomst.


CCC
Als we het Italiaanse La Gazzetta dello Sport mogen geloven, dan zal Giovanni Aleotti binnenkort een contract tekenen bij het Poolse CCC. De 20-jarige Italiaan werd dit jaar tweede in de Tour de l’Avenir. Daarnaast won hij de prestigieuze eendagskoers Trofeo Edil. Let op: het gaat om een verbintenis vanaf 2021.


Total Direct Energie 
Total Direct Energie heeft zich versterkt met Jérémy Cabot. De 28-jarige Fransman heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. De overstap van Cabot is opvallend, maar de renner van het continentale Roubaix Lille Métropole is dit seizoen de beste Franse amateur. Zo won hij Parijs-Troyes en de Tour de la Manche, maar werd hij ook derde in de Tour du Jura en de Grand Prix des Marbriers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.