Wielertransfers 2021: Deceuninck-QS, Trek-Segafredo, Arkéa-Samsic en Nippo Delko One Provence
Tweevoudig wereldkampioen scratch Karaliok - foto: Cor Vos
zaterdag 1 augustus 2020 om 14:00

Wielertransfers 2021: Deceuninck-QS, Trek-Segafredo, Arkéa-Samsic en Nippo Delko One Provence

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Deceuninck-Quick Step, Thymen Arensman, Trek-Segafredo, Arkéa-Samsic, Gazprom-RusVelo, Nippo Delko One Provence en Théo Delacroix.

Deceuninck-Quick Step
Deceuninck-Quick Step biedt Sean Quinn een kijkje achter de schermen bij een WorldTour-ploeg via een stageperiode, blijkt uit gegevens van de UCI. De 20-jarige Amerikaan rijdt sinds vorig jaar voor Hagens Berman Axeon, dat dit seizoen op een continentale licentie koerst. Hij was als junior de nummer tien tijdens het WK in Innsbruck (2018) en reed vorig jaar naar de zesde plaats in de Giro d’Italia voor beloften.


Thymen Arensman
Thymen Arensman is vandaag aan zijn profavontuur bij Team Sunweb begonnen. Vorige zomer werd al bekend dat de nummer twee uit de Tour de l’Avenir van 2018 halverwege het seizoen zou oversteken van SEG Racing Academy naar de WorldTour-ploeg, waar hij zijn handtekening zette onder een contract van tweeënhalf jaar. Zijn nieuwe team nam hem al op in de voorselectie voor de Vuelta a España.


Trek-Segafredo
Trek-Segafredo laat de Italianen Alessandro Fancellu (Kometa Xstra) en Antonio Tiberi (Colpack Ballan), die volgend jaar als neoprofs actief zijn bij de Amerikaanse ploeg, in het vervolg van het seizoen vast meedraaien met hun toekomstige collega’s via een stage. Dat blijkt uit gegevens van de UCI. Daarnaast krijgt ook Mattias Skjelmose de kans om zich in de kijker te rijden. De 20-jarige Deen van Leopard heeft eveneens een stagecontract aangeboden gekregen.


Arkéa Samsic
Bij Arkéa Samsic beginnen twee renners vandaag aan hun stageperiode. Kevin Vauquelin (19) is de regerende wegkampioen bij de junioren van Frankrijk, nadat hij een jaar eerder al beslag legde op de Franse titel tijdrijden. Maar ook op de baan boekte hij al mooie successen. Zo keerde hij vorig jaar terug van het junioren-WK in Frankfurt met medailles op de puntenkoers (zilver), team pursuit (zilver) en Madison (brons). Florentin Lecamus-Lambert liep al eerder stage bij de ploeg.


Gazprom-RusVelo
Yauheni Karaliok (24) werkt in het tweede deel van het seizoen een stage af bij Gazprom-RusVelo. De Wit-Rus pakte een week geleden nog de titel tijdens het nationaal kampioenschap tijdrijden. In het baanwielrennen behoort hij tot de wereldtop. Tijdens de WK’s in Apeldoorn (2018) en Berlijn (2020) pakte hij de regenboogtrui op het onderdeel scratch. “Ik ben erg blij dat ik ben uitgenodigd door Gazprom-RusVelo. Dit is een kans om een cruciale stap in mijn carrière te zetten.”


Nippo Delko One Provence
Nippo Delko One Provence heeft Alex Zingle een stagecontract gegeven, dat per vandaag ingaat. De 21-jarige Fransman begon zijn fietscarrière op de mountainbike, maar legt zich sinds dit jaar volledig toe op het wegwielrennen. In het tenue van zijn clubteam CC Etupes reed hij eerder dit seizoen naar de zesde plaats in de Franse nationale wedstrijden Circuit des Communes de la Vallee du Bédat en het Circuit des 4 Cantons.


Théo Delacroix
Voor Théo Delacroix gaat vandaag zijn profcontract in bij Circus-Wanty Gobert. In september maakte de Belgische ploeg al bekend dat de 21-jarige Franse renner halverwege het seizoen de overstap zou maken van de opleidingsploeg CC Etupes. Vorig jaar werkte hij al een stage af bij het team van Jean-François Bourlart en ging hij van start in de Ronde van Burgos en de Tour Poitou-Charentes. Delacroix mocht vandaag meteen zijn opwachting maken in La Route d’Occitanie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.