Wielertransfers 2020: Bahrain Merida, Willie Smit, Aritz Bagües

woensdag 13 november 2019 om 18:30
Wielertransfers 2020: Bahrain Merida, Willie Smit, Aritz Bagües

Fred Wright - foto: Cor Vos

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Bahrain Merida
Bahrain Merida heeft haar selectie voor komend jaar uitgebreid met twee neoprofs, Santiago Buitrago en Fred Wright. Volgens de teammanager Brent Copeland gaan zij een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van het team. Buitrago (20), een Colombiaans klimtalent, komt over van het Italiaanse amateurteam Cinelli en was afgelopen seizoen zesde in de Giro della Valle d’Aosta.

Wright (20) mocht dit seizoen als stagiair bij CCC alvast aan het WorldTour-circuit ruiken en reed met die ploeg al de Deutschland Tour, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Gooikse Pijl (waarin hij elke keer de finish bereikte). De Brit heeft een baanachtergrond, maar zette zijn overstap naar de weg kracht bij met ritwinst in de Giro d’Italia voor beloften en de Tour de l’Avenir.


Willie Smit
Willie Smit (26) maakte drie weken geleden al gewag van zijn transfer naar Burgos-BH, maar nu maakt de Spaanse ploeg de komst van de Zuid-Afrikaanse renner ook zelf wereldkundig. Na twee seizoenen in de WorldTour met Katusha Alpecin acteert hij komend jaar in het ProContinentale circuit.

Smit: “Burgos-BH deed me een erg uitdagend sportief aanbod. Ik weet dat ik meer vrijheid krijg dan bij Katusha, maar tegelijkertijd is dat een verantwoordelijkheid die ik nodig had op dit punt van mijn carrière. De ritzege van Ángel Madrazo legt de lat erg hoog voor de renners van het team, maar we moeten aan het nieuwe seizoen beginnen met de ambitie dat niveau vanaf de eerste wedstrijd te verbeteren.”


Overzicht: Wielertransfers 2020


Aritz Bagües
Aritz Bagües (30) zet zijn carrière voort bij Caja Rural-Seguros RGA, na vijf seizoenen voor Euskadi-Murias te hebben gekoerst. Bij die ploeg gaat echter de stekker eruit. Daarmee bewandelt hij dezelfde weg als Héctor Sáez, die eerder al tekende voor de Spaanse ploeg. “Het is een eer om deel uit te maken van een team met zoveel historie”, reageert Bagües, die dit seizoen door blessures niet zijn volledige potentieel kon laten zien.

“Ik wil de slechte nasmaak van afgelopen jaar snel wegspoelen. Ik zie mezelf als een complete renner en een teamspeler. Ik denk dat mijn ervaring waardevol kan zijn voor de jongeren en ik hoop veel te kunnen bijdragen aan de successen van de ploeg”, aldus de Spanjaard.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone