Wietse Bosmans voorlopig geschorst vanwege afwijkend testresultaat

vrijdag 14 februari 2020 om 12:42
Wietse Bosmans voorlopig geschorst vanwege afwijkend testresultaat

foto: SpotIT-Isorex

Wietse Bosmans is voorlopig geschorst vanwege een afwijkend resultaat na een dopingcontrole op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Antwerpen. Bosmans zegt in een verklaring onschuldig te zijn. “Ik ben ervan overtuigd dat het een storm in een glas water is, aangezien ik niets heb misdaan”, aldus de 28-jarige crosser.

De afwijkende test dateert van 12 januari, de dag van de nationale titelstrijd in Antwerpen, maar Bosmans werd pas afgelopen woensdag op de hoogte gebracht door antidopingorganisatie NADO en de wielerbond van Vlaanderen. De renner van SpotIT-Isorex is voorlopig geschorst tot er meer duidelijkheid is in de zaak.

Bosmans is erop gebrand om zijn onschuld aan te tonen. “Ik beoefen mijn sport met veel passie en dat doe ik op een zuivere manier. Ik heb al talloze keren moeten terugvechten na pech en ziekte en dat ga ik nu ook doen. Ik kan mezelf recht in de spiegel kijken. Ik hoop dat mijn familie, vrienden en supporters het geloof in mij behouden en achter me blijven staan.”

Ploeg blijft Bosmans steunen 
“Ook voor mijn sponsors is het jammer, maar ik ga er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen.” Bosmans zal in zijn zaak worden bijgestaan door Johnny Maesschalck en Kristof De Saedeleer. Maesschalck stond eerder Denise Betsema bij in haar dopingzaak. “Over de inhoud van de zaak kunnen we nog weinig meedelen, omdat we weinig informatie hebben”, klinkt het.

“We hebben het laboratoriumdossier opgevraagd en onderzoeken nu welke stappen we kunnen ondernemen.” Wies Jaspers, de grote man achter SportIT-Isorex, blijft zijn renner steunen. “We gaan ervan uit dat we samen met Wietse een verklaring kunnen vinden voor deze afwijkende test. We willen aan iedereen vragen om Wietse de tijd te gunnen om te bekomen van dit nieuws. We zullen voorlopig geen verdere verklaringen afleggen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.