Wilco Kelderman klaar voor rentree in Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2019 om 13:11

Wilco Kelderman klaar voor rentree in Ronde van Zwitserland

Wilco Kelderman hervat in de Ronde van Zwitserland de competitie na zijn zware val in de Ronde van Catalonië. De Nederlander van Sunweb is volledig hersteld van de blessures die hij overhield aan de valpartij.

Voor Kelderman sloeg in de Ronde van Catalonië het noodlot toe, toen hij in de finale van de vijfde etappe zwaar ten val kwam. Het incident gebeurde op een rotonde in de laatste kilometers toen hij werk verrichtte voor kopman Michael Matthews. Kelderman reed op kop van het peloton en ging hard een bocht in, waarna hij wegschoof en op de grond viel. Naderhand kwamen een breuk in een nekwervel en een gebroken linkersleutelbeen aan het licht.

Daardoor moest hij een kruis zetten door zijn deelname aan de Giro d’Italia. Een succesvolle operatie aan zijn sleutelbeen volgde en hij moest meerdere weken een nekbrace dragen voor zijn gebroken nekwervel. “Wilco mocht zijn nekbrace een maand geleden afdoen en vrijwel direct daarna heeft hij de training hervat”, laat ploegarts Camiel Aldershof weten. “Alles gaat nu goed en hij kon al een zeer goed trainingsblok neerzetten.”

Momenteel is Kelderman tweeënhalve week op trainingsstage op Tenerife en de Nederlander vordert goed. “We kunnen wel stellen dat hij klaar is voor de Ronde van Zwitserland volgende week”, aldus Aldershof.

‘Blij met de vorm’
“Ik kijk ernaar uit om terug te keren in koers en ik ben erg blij met mijn vorm op dit moment”, zegt Kelderman. “We hebben de laatste twee maanden hard toegewerkt naar de best mogelijke conditie in aanloop naar de komende wedstrijden. Het proces was niet altijd ideaal en fijn, maar vier weken op de indoortrainer en een goede planning van het team en mijn trainer brachten me al naar een degelijk niveau.”

Selectie Sunweb voor de flag-ch Ronde van Zwitserland 2019
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-ch Marc Hirschi
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-ie Nicholas Roche

Focus op ritzeges met Michael Matthews

Sunweb richt zich in de Ronde van Zwitserland met name op dagsuccessen, meldt de ploeg in een persbericht. “We hebben een goede ploeg voor de tijdritten en de heuvelige etappes”, zegt ploegleider Luke Roberts. “Met Michael richten we op de sprintetappes en hij wordt gesteund door Søren, Lennard en Nikias. Tevens is dit Marcs eerste profkoers in zijn thuisland en hij kijkt ernaar uit om zijn stempel te drukken op de koers.”

Tot slot moeten de teruggekeerde Kelderman en Nicholas Roche voor het mooie weer zorgen in de bergetappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.